POLİS TEŞKİLATININ 173 YILI TÖRENLE KUTLANDI

GÜNDEM 10.04.2018 - 12:19, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4600+ kez okundu.
 

POLİS TEŞKİLATININ 173 YILI TÖRENLE KUTLANDI

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü tarafından polis teşkilatının kuruluşunun 173. yılı nedeniyle ilk tören Cumhuriyet alanında düzenlendi.
Burdur İl Emniyet Müdürlüğü tarafından polis teşkilatının kuruluşunun 173. Yılı nedeniyle İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, Atatürk anıtına çelenk koydu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından İl Emniyet Müdürü Arif Çankal günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Burdur İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, konuşmasında; Polis vatandaşımızın dayanak noktasıdır. Başı dara düşen her fert teşkilatımızı bir sığınma kapısı olarak görmektedir. Polis göreve geldiği ilk günkü heyecanı ile çalışan görev anlayışı ile hareket eden polisimizin taşıdığı 54 çuhalı 8 köşeli yıldız evren ve ahlakın timsalidir. Onurla taşıdığımız bu yıldız toplumun temel direğinin aynı zamanda bekçisi olduğumuzun ispatıdır. Bu bilinçle Türk polisi olarak bizler üstlendiğimiz bu ülkü ile devletimizi gururla gelecek nesillere onurlu bir şekilde taşıyacağız. Emniyet teşkilatı olarak şerefli mazimizden milletimizden aldığımız güçle topluma güven veren hizmetimizi yüksek bir şuurla halkımız ile bütünleşerek devam ettireceğimize inancımız tamdır.                  POLİS TEŞKİLATININ KURULUŞU (10 Nisan 1845) 1845 tarihi, Türk Güvenlik Teşkilatı açısından önemli bir noktadır. Çünkü bu tarihe kadar zabıta olarak nitelenen teşkilat; 10 Nisan 1845 (12 Rebiül Evvel 1261)den itibaren polis adı aşağıda hayata geçmiş ve Güvenlik Teşkilatının kuruluş günü olarak kabul edilmiştir. Yeniçerinin ortadan kaldırılmasından sonra, başkentte ve eyaletlerde zabıta hizmetleri eskisiyle kıyaslanmayacak derecede gelişmesine karşın; bu hizmetler karışık ve ayrı olarak kurumlara yan olarak yürütülmekteydi. Teşkilat ve yürütme alanındaki bu karışıklığı ortadan uyandırmak amacıyla birincil defa 10 Nisan 1845te İstanbul da birincil polis teşkilatı belirlenmiş, görevleri de yine benzer tarihte yayımlanan Polis Nizamnamesinde belirli ve bu durum yabancı elçiliklere de bir yazı ile bildirilmiştir. Tören İl Emniyet Müdürü Arif Çankal’ın konuşmasının ardından ise İl Emniyet Müdürlüğü polis evi tesislerinde ve Akşam ise Burdur’un Polis Göl tesislerinde polis şehit ve gazi ailelerine vereceği yemek ile devam edecektir. Ayrıca hafta içinde kutlama ve ziyaretlerle bu etkinlikler devam ettirilecektir.
Burdur İl Emniyet Müdürlüğü tarafından polis teşkilatının kuruluşunun 173. yılı nedeniyle ilk tören Cumhuriyet alanında düzenlendi.

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü tarafından polis teşkilatının kuruluşunun 173. Yılı nedeniyle İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, Atatürk anıtına çelenk koydu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından İl Emniyet Müdürü Arif Çankal günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Burdur İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, konuşmasında; Polis vatandaşımızın dayanak noktasıdır. Başı dara düşen her fert teşkilatımızı bir sığınma kapısı olarak görmektedir. Polis göreve geldiği ilk günkü heyecanı ile çalışan görev anlayışı ile hareket eden polisimizin taşıdığı 54 çuhalı 8 köşeli yıldız evren ve ahlakın timsalidir. Onurla taşıdığımız bu yıldız toplumun temel direğinin aynı zamanda bekçisi olduğumuzun ispatıdır. Bu bilinçle Türk polisi olarak bizler üstlendiğimiz bu ülkü ile devletimizi gururla gelecek nesillere onurlu bir şekilde taşıyacağız. Emniyet teşkilatı olarak şerefli mazimizden milletimizden aldığımız güçle topluma güven veren hizmetimizi yüksek bir şuurla halkımız ile bütünleşerek devam ettireceğimize inancımız tamdır.

                 POLİS TEŞKİLATININ KURULUŞU (10 Nisan 1845)
1845 tarihi, Türk Güvenlik Teşkilatı açısından önemli bir noktadır. Çünkü bu tarihe kadar zabıta olarak nitelenen teşkilat; 10 Nisan 1845 (12 Rebiül Evvel 1261)den itibaren polis adı aşağıda hayata geçmiş ve Güvenlik Teşkilatının kuruluş günü olarak kabul edilmiştir.
Yeniçerinin ortadan kaldırılmasından sonra, başkentte ve eyaletlerde zabıta hizmetleri eskisiyle kıyaslanmayacak derecede gelişmesine karşın; bu hizmetler karışık ve ayrı olarak kurumlara yan olarak yürütülmekteydi. Teşkilat ve yürütme alanındaki bu karışıklığı ortadan uyandırmak amacıyla birincil defa 10 Nisan 1845te İstanbul da birincil polis teşkilatı belirlenmiş, görevleri de yine benzer tarihte yayımlanan Polis Nizamnamesinde belirli ve bu durum yabancı elçiliklere de bir yazı ile bildirilmiştir.

Tören İl Emniyet Müdürü Arif Çankal’ın konuşmasının ardından ise İl Emniyet Müdürlüğü polis evi tesislerinde ve Akşam ise Burdur’un Polis Göl tesislerinde polis şehit ve gazi ailelerine vereceği yemek ile devam edecektir. Ayrıca hafta içinde kutlama ve ziyaretlerle bu etkinlikler devam ettirilecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.