Ramazanda ailelere destek ödemeleri başladı: Başvuran alacak

DÜNYA 22.03.2024 - 21:39, Güncelleme: 22.03.2024 - 21:39 1404+ kez okundu.
 

Ramazanda ailelere destek ödemeleri başladı: Başvuran alacak

Ramazan Ayı geldi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelere yönelik destek ödemeleri başladı. İhtiyaç sahibi ailelere yapılacak olan bu ödemeler için başvurular şimdi alınıyor. Detaylar haberimizde!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik destek ödemelerini devam ettiriyor. Ramazan Ayı’nda da bu destekler kapsamında 4 milyar TL tutarında ödeme yapılacak. Şimdiye kadar toplamda 72.3 milyar TL’lik destek ödemesi yapıldı. Destek ödemeleri, hane içindeki kişi başına düşen gelire göre belirleniyor ve 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Başvuru yapacak ailelerin, hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Başvuruları e-Devlet sistemi üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na giderek yapabilirler. Başvuruların olumlu sonuçlanması halinde, hak sahipleri her ayın 15 ile 31 arasında ödemelerini alabilecekler. Ödemeler, PTT veya Ziraat Bankası hesapları aracılığıyla yapılacak. Ramazan ayına özel olarak yapılan bu ödemeler, ihtiyaç sahibi ailelerin yardıma daha erken ulaşmasını sağlıyor. İhtiyaç sahibi aileler için önemli bir destek olan bu ödemeler, sosyal devlet anlayışının bir göstergesi olarak toplumun farklı kesimlerine adaletli bir şekilde hizmet götürme amacını yansıtıyor.
Ramazan Ayı geldi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelere yönelik destek ödemeleri başladı. İhtiyaç sahibi ailelere yapılacak olan bu ödemeler için başvurular şimdi alınıyor. Detaylar haberimizde!


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik destek ödemelerini devam ettiriyor. Ramazan Ayı’nda da bu destekler kapsamında 4 milyar TL tutarında ödeme yapılacak. Şimdiye kadar toplamda 72.3 milyar TL’lik destek ödemesi yapıldı.

Destek ödemeleri, hane içindeki kişi başına düşen gelire göre belirleniyor ve 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Başvuru yapacak ailelerin, hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Başvuruları e-Devlet sistemi üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na giderek yapabilirler.

Başvuruların olumlu sonuçlanması halinde, hak sahipleri her ayın 15 ile 31 arasında ödemelerini alabilecekler. Ödemeler, PTT veya Ziraat Bankası hesapları aracılığıyla yapılacak. Ramazan ayına özel olarak yapılan bu ödemeler, ihtiyaç sahibi ailelerin yardıma daha erken ulaşmasını sağlıyor.

İhtiyaç sahibi aileler için önemli bir destek olan bu ödemeler, sosyal devlet anlayışının bir göstergesi olarak toplumun farklı kesimlerine adaletli bir şekilde hizmet götürme amacını yansıtıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.