YAZAR VE KİTAPLAR ÜSTÜNE YAPILAN BİR TARTIŞMA

KÜLTÜR 10.02.2018 - 14:22, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3705+ kez okundu.
 

YAZAR VE KİTAPLAR ÜSTÜNE YAPILAN BİR TARTIŞMA

Yakın Plan Sektör’de Onur Eren’in konuğuyum ve masaya yatırdığımız konuları sizlere tek tek aktaracağım.
Konu etmememiz gereken yaşamın içinde olması rahatsız edici durumlar olan bu sıkıntılı vaziyetleri konuştuk. Dedik ki: ÇOCUKTAN GELİN OLMAZ . Olmaz tabi hem çocuk diyeceksin hem de gelin. Allah Aşkına bunda mantık var mı? Çocuk dediğinle gelin dediğini nasıl aynı kefeye koyarsın? Kendi çocukların yok mu? Bacıların yeğenlerin yok mu? Hepsini geçelim vicdanın yok mu? Yok… Dedik ki: Kadına Şiddet Olmaz. Elbette olmaz, nasıl olsun? Hangi kadının gücü erkeğe yeter, hangi kadın şiddeti hak eder?   HANIMLARINIZI ÜZMEYİN! Onlar, Allah-ü Tealanın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin! (Müslim) Hanımının haklarına riayet etmeyenin; Namazları, oruçları kabul olmaz. (Mürşit-ün-nisa) Hazreti Muhammet (S.A.V) Buyurmuş.Peki, siz kim oluyorsunuz? Hem Müslüman’ım diyeceksiniz hem de bu kadar önemli bir konuyu uygulamayacaksınız. Konular dertli, biz söylerken. Devam ettikçe ettik. Biz bıraktık televizyonda olduğumuzu, insan ve vicdanlarımız üst sıraya çıktı. Dertleştik, kınadık, ayıpladık. Asl olan da buydu zaten. Madem ekran karşısındasın, madem birilerine sesleniyorsun kanayan yaraları konuşmalısın. Öylede yaptık.                              ÜNLÜ YAZAR OLMAK VE REKLAM DA YER BULMAK GEREK   Bu ülkede yazar olmak diye bir soru sordu Onur Eren ve ben tüm yazarların dertlerini anlattım. Mesele kitap yazmak değil dediğimde şaşırdı. Çünkü mesele yazdığın kitabı yayınlatmak! Diyelim yayınlattın! Bu defa mesele dağıtım işi! Diyelim dağıtım da yapıldı. Mesela reklam işi! Ve okurlarla buluşma hali! Ve bir sürü meseleler içinde karanlık dertleri sıraladık. Onur Eren dedi ki: Kitap okunuyor mu dedi. Okunuyor dedim. Ve bir artı ekledim. Yazar ünlü ise. Ünlü bir yazarın rakamı fazla kitabını alıyor okurlar, isimsiz bir yazarın ederinin çok altında olan fiyatlı kitabını tercih etmiyor. İyi de içindekilerin ne olduğunu bilmiyorsun ki, Kitabı incelemedin. Sadece reklamdan, medyadan duyduğun filanca yazar yeni bir kitap çıkartmış hop kitapçıda onun ismini bildiğin yeni kitabını alıyorsun. Peki, o zaman yeni yazarlar, yeni kitabı çıkanlar! Dedik ve konuştuk da konuştuk. Onun sorusu: “Bu ülkede yazar olmakla kalmayıp imkânın varsa başka ülkelerde de yazar olursun yani kitabın basılır ve gerçek bir yazar olduğunu, kıymetinin ne olduğunu anlarsın. Eğer imkânın varsa.   Onur Eren dedi ki: Sizin çok güzel senaryolarınız var diziler oluyor mu? Ahhh dedim yarama tuz bastın. Bu sadece belirli kişilerin elinde tuttuğu bir piyasa! Her şirketin kendi kadrosu var, yazarı var, filan, falan… İyide bazı yazarların kitapları diziler oluyor. Onların beşeri ilişkileri kuvvetli, onların imkânları var, onlar isim sahibi. Hadi canım sendelerle devam ettikçe ettik. Hak – Hukuk dedik sustuk.   Daha neler neler söyledik. En iyisi ben lingi yayınlıyorum lütfen izleyin.  
Yakın Plan Sektör’de Onur Eren’in konuğuyum ve masaya yatırdığımız konuları sizlere tek tek aktaracağım.

Konu etmememiz gereken yaşamın içinde olması rahatsız edici durumlar olan bu sıkıntılı vaziyetleri konuştuk. Dedik ki:

ÇOCUKTAN GELİN OLMAZ .

Olmaz tabi hem çocuk diyeceksin hem de gelin. Allah Aşkına bunda mantık var mı? Çocuk dediğinle gelin dediğini nasıl aynı kefeye koyarsın? Kendi çocukların yok mu? Bacıların yeğenlerin yok mu? Hepsini geçelim vicdanın yok mu? Yok… Dedik ki: Kadına Şiddet Olmaz. Elbette olmaz, nasıl olsun? Hangi kadının gücü erkeğe yeter, hangi kadın şiddeti hak eder?

 

HANIMLARINIZI ÜZMEYİN!

Onlar, Allah-ü Tealanın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin! (Müslim) Hanımının haklarına riayet etmeyenin; Namazları, oruçları kabul olmaz. (Mürşit-ün-nisa) Hazreti Muhammet (S.A.V) Buyurmuş.Peki, siz kim oluyorsunuz? Hem Müslüman’ım diyeceksiniz hem de bu kadar önemli bir konuyu uygulamayacaksınız. Konular dertli, biz söylerken. Devam ettikçe ettik. Biz bıraktık televizyonda olduğumuzu, insan ve vicdanlarımız üst sıraya çıktı. Dertleştik, kınadık, ayıpladık.

Asl olan da buydu zaten. Madem ekran karşısındasın, madem birilerine sesleniyorsun kanayan yaraları konuşmalısın. Öylede yaptık.

                             ÜNLÜ YAZAR OLMAK VE REKLAM DA YER BULMAK GEREK

 

Bu ülkede yazar olmak diye bir soru sordu Onur Eren ve ben tüm yazarların dertlerini anlattım. Mesele kitap yazmak değil dediğimde şaşırdı. Çünkü mesele yazdığın kitabı yayınlatmak! Diyelim yayınlattın! Bu defa mesele dağıtım işi! Diyelim dağıtım da yapıldı. Mesela reklam işi! Ve okurlarla buluşma hali! Ve bir sürü meseleler içinde karanlık dertleri sıraladık. Onur Eren dedi ki: Kitap okunuyor mu dedi. Okunuyor dedim. Ve bir artı ekledim. Yazar ünlü ise. Ünlü bir yazarın rakamı fazla kitabını alıyor okurlar, isimsiz bir yazarın ederinin çok altında olan fiyatlı kitabını tercih etmiyor.

İyi de içindekilerin ne olduğunu bilmiyorsun ki, Kitabı incelemedin. Sadece reklamdan, medyadan duyduğun filanca yazar yeni bir kitap çıkartmış hop kitapçıda onun ismini bildiğin yeni kitabını alıyorsun. Peki, o zaman yeni yazarlar, yeni kitabı çıkanlar! Dedik ve konuştuk da konuştuk.

Onun sorusu: “Bu ülkede yazar olmakla kalmayıp imkânın varsa başka ülkelerde de yazar olursun yani kitabın basılır ve gerçek bir yazar olduğunu, kıymetinin ne olduğunu anlarsın. Eğer imkânın varsa.

 

Onur Eren dedi ki: Sizin çok güzel senaryolarınız var diziler oluyor mu? Ahhh dedim yarama tuz bastın. Bu sadece belirli kişilerin elinde tuttuğu bir piyasa! Her şirketin kendi kadrosu var, yazarı var, filan, falan… İyide bazı yazarların kitapları diziler oluyor. Onların beşeri ilişkileri kuvvetli, onların imkânları var, onlar isim sahibi. Hadi canım sendelerle devam ettikçe ettik. Hak – Hukuk dedik sustuk.

 

Daha neler neler söyledik. En iyisi ben lingi yayınlıyorum lütfen izleyin.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.