YAZDIĞI ŞİİR İLE TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

EĞİTİM 30.06.2017 - 14:02, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3746+ kez okundu.
 

YAZDIĞI ŞİİR İLE TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

Burdur’dan Sena Beyza CANDAN’ “Taşların Dili” isimli Şiiri ile Türkiye Ortaokullar arasında İkincilik ödülünü kazandı.
  Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde düzenlenen "Neden Satranç Oynuyorum?" konulu yarışma sonucunda Burdur’dan Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi  Sena Beyza CANDAN’  “Taşların Dili” isimli Şiiri ile Ortaokullar arasında İkincilik ödülünü kazandı. Stratejik düşünebilen nesiller yetişmesi için satranç sporunun önemini vurgulamak ve gençlere satranç sevgisini aşılamak amacıyla başlatılan yarışma, Türkiye'nin her köşesindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Gençler, kendilerini en iyi ifade edebildikleri resim, kompozisyon ve şiir kategorilerinde 1962 eser ortaya koydu. Yarışmaya  öğrenciler "Neden Satranç Oynuyorum" sorusuna 1119 resim, 588 şiir, 255 kompozisyon ile  karşılık verdiler. CANDAN’a Türkiye Satranç Federasyonca hediye edilen  tablet, satranç takım ve satranç eğitim kitabı  Burdur İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin ÇETİNKAYA, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Serdar BAŞGÜL ve  Satranç İl Temsilcisi Şükrü ŞENER tarafından “başarılarının devamı” dilekleri ile takdim edildi. Düzenlenen törende Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yusuf GÖZÜAÇIK ’ta hazır bulundu.  
Burdur’dan Sena Beyza CANDAN’ “Taşların Dili” isimli Şiiri ile Türkiye Ortaokullar arasında İkincilik ödülünü kazandı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde düzenlenen "Neden Satranç Oynuyorum?" konulu yarışma sonucunda Burdur’dan Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi  Sena Beyza CANDAN’  “Taşların Dili” isimli Şiiri ile Ortaokullar arasında İkincilik ödülünü kazandı.

Stratejik düşünebilen nesiller yetişmesi için satranç sporunun önemini vurgulamak ve gençlere satranç sevgisini aşılamak amacıyla başlatılan yarışma, Türkiye'nin her köşesindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Gençler, kendilerini en iyi ifade edebildikleri resim, kompozisyon ve şiir kategorilerinde 1962 eser ortaya koydu.

Yarışmaya  öğrenciler "Neden Satranç Oynuyorum" sorusuna 1119 resim, 588 şiir, 255 kompozisyon ile  karşılık verdiler.

CANDAN’a Türkiye Satranç Federasyonca hediye edilen  tablet, satranç takım ve satranç eğitim kitabı  Burdur İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin ÇETİNKAYA, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Serdar BAŞGÜL ve  Satranç İl Temsilcisi Şükrü ŞENER tarafından “başarılarının devamı” dilekleri ile takdim edildi. Düzenlenen törende Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yusuf GÖZÜAÇIK ’ta hazır bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.