78 Yaşındaki Adama 'Üçlü Penis' Teşhisi Kondu

DÜNYA 16.10.2024 - 18:38, Güncelleme: 16.10.2024 - 18:38 220 kez okundu.
 

78 Yaşındaki Adama 'Üçlü Penis' Teşhisi Kondu

Uzmanlar, 'üçlü penis' olarak bilinen triphallia sendromunun son derece nadir bir doğum kusuru olduğunu belirtti.
   İlginç olan ise, 78 yaşındaki hastanın yaşamı boyunca bu durumun farkında olmadan yaşamasıydı. Geçtiğimiz hafta Journal of Medical Case Reports dergisinde yayımlanan bir vakada, bu nadir anomali teşhis edilen hastanın otopsi sırasında fark edildiği bildirildi. Birmingham Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin yaptığı incelemede, hastanın cesedi başlangıçta normal göründü. Ancak detaylı inceleme sonucu, ana penisin arka ve alt kısmında iki küçük ek penis bulundu. Her bir penis, kendi sertleşme odacıklarına ve baş kısmına sahipti, ancak ana penis ile bir ek penis aynı idrar yolunu paylaşıyordu. Üçüncü ve en küçük penis ise idrar yoluna bağlı değildi.​ Triphallia vakasının, anne karnında gebeliğin ilk dört ila yedinci haftaları arasında, genital gelişimin erken evrelerinde oluştuğu düşünülüyor. Uzmanlar, bu durumun toplumda sanıldığından daha yaygın olabileceğini ve belirti göstermeyen vakaların teşhis edilmesinin zor olduğunu belirtti. Ayrıca, birden fazla penise sahip olan bireylerde idrar yolu enfeksiyonu, cinsel işlev bozukluğu ve idrar kaçırma riskinin daha yüksek olabileceği ifade ediliyor.  
Uzmanlar, 'üçlü penis' olarak bilinen triphallia sendromunun son derece nadir bir doğum kusuru olduğunu belirtti.

 

 İlginç olan ise, 78 yaşındaki hastanın yaşamı boyunca bu durumun farkında olmadan yaşamasıydı. Geçtiğimiz hafta Journal of Medical Case Reports dergisinde yayımlanan bir vakada, bu nadir anomali teşhis edilen hastanın otopsi sırasında fark edildiği bildirildi.

Birmingham Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin yaptığı incelemede, hastanın cesedi başlangıçta normal göründü. Ancak detaylı inceleme sonucu, ana penisin arka ve alt kısmında iki küçük ek penis bulundu. Her bir penis, kendi sertleşme odacıklarına ve baş kısmına sahipti, ancak ana penis ile bir ek penis aynı idrar yolunu paylaşıyordu. Üçüncü ve en küçük penis ise idrar yoluna bağlı değildi.​

Triphallia vakasının, anne karnında gebeliğin ilk dört ila yedinci haftaları arasında, genital gelişimin erken evrelerinde oluştuğu düşünülüyor. Uzmanlar, bu durumun toplumda sanıldığından daha yaygın olabileceğini ve belirti göstermeyen vakaların teşhis edilmesinin zor olduğunu belirtti. Ayrıca, birden fazla penise sahip olan bireylerde idrar yolu enfeksiyonu, cinsel işlev bozukluğu ve idrar kaçırma riskinin daha yüksek olabileceği ifade ediliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.