AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI VE KURUMLARI; “VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYOR”

SANAT 07.06.2023 - 11:35, Güncelleme: 07.06.2023 - 11:35 4250+ kez okundu.
 

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI VE KURUMLARI; “VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYOR”

Aile Sosyal İşler Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar olarak hizmet alanımız çok geniş doğumdan ölüme kadar bütün halk katmanları ile ilgileniyoruz.
Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç; “Basın mensupları ile düzenlediği tanışma toplantısında Müdürlüğü ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi aktardı. Bakanlık ve bağlı kuruluşlar olarak yaşlı hizmetleri, çocuk hizmetleri, bunun da ötesinde kadınlara karşı yapmış olyduğumuz hizmetlerimiz sayılabilir. Hepsi zor alanlar ama bütün bu hizmetlerin hepsi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar sosyal devlet anlayışı ile tek bir çatı altında toplanmıştır. Sosyal hizmet anlayışı 2011 yılında Aile Bakanlığı’nın kurulması ile birlikte bilhassa son dönemde önemli denilecek bir şekilde değiştiğini ve geliştiğini düşünüyorum. Normalde sosyal hizmet anlayışına bakıldığında hayırseverlik düşüncesinden çıkmıştır. Hayırseverlik ilgisi üzerinden gelişmiştir. Hayınseverlik düşüncesinden bakıldığında; hem dini nemde yardılseverlik üzerinde durulduğunda yardım isteyene yardım etme düşüncesi vardır. Ama son dönemde kurumsal olarak bizler baktığımız da görüyoruz ki! İnsan sevgisi olarak da algılıyabiliriz. Sosyal hizmet anlayışı ve insan sevgisi ile bir araya gelmektedir. “Hümanizm” anlayışı ile de ifade edilebilir, kişinin dini irkı ve milliyeti sorgulanmaz gerçekten toplum katmanlarında bir mağduruyet varsa herkesi kucaklama anlayışı da birleşti. Aile ve Sosyal Hizmetler  İl Müdürlüğü olarak biraz da huzur evinden bahsetmek istiyorum. Burdur’a bir “Huzur evi” yapıldı. Biz bir iki ay içinde bu huzur evimizin açılışını gerçekleştirmekz istiyoruz. Basın olarak açılacak bu tesisi hepinizin görmesini istiyoruz. Bu huzurevi beş yıldızlı bir otel konforunda bir havuzu bir denizi bir kaplıca suyu eksik diyebilirim. Bakıma muhtaç yaşlılarımız ile gerçekten özel bir hastane bakımı uygulayabilecek konseptinde bu huzurevi bu bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte kurum olarak katıldığımız bir toplantı da kadına yanelik şiddet konusunda verilen istatistiki bilgilere göre kadına şiddet konusunun düştüğü ifade edildi. Bu konuda bize baş vurulduğunda mutlaka danışmanlık hizmeti devreye giörmektedir. Aile danışmanlağına mutlaka yönlendiriyoruz. Bizlere başvuran kişiye kişinin ihtiyaçları doğrultusunda kişiye her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sosyal devlet anlayışında kişi ihtiyaç olduğunda daha önce kişi devlete giderdi. Bu anlayış ile birlikte ise devlet vatandaşıns ayağına gitmektedir. Ulusal hane ziyaretlerinde bunu yapmaya çalışıyoruz revlet bu noktada vatandaşın ayağına gitmektedir. Durumunu tespit etmeye çalışıyor, gittiğimiz  de sanece kişinin ek.onomik anlamda durumuna bakılmıyor burada her anlamda kişinin ihtiyaçları tespit edilerek sorunun çözümü konusunda çözümler aranmaktadır. Ulusal hane ziyaretlerine gidildiğinde karşımıza ya şiddete uğramış birz kadın çıkıyor yada çocuklar ile ilgili bir tablo ortaya çıkmaktadır    
Aile Sosyal İşler Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar olarak hizmet alanımız çok geniş doğumdan ölüme kadar bütün halk katmanları ile ilgileniyoruz.

Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç; “Basın mensupları ile düzenlediği tanışma toplantısında Müdürlüğü ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi aktardı. Bakanlık ve bağlı kuruluşlar olarak yaşlı hizmetleri, çocuk hizmetleri, bunun da ötesinde kadınlara karşı yapmış olyduğumuz hizmetlerimiz sayılabilir. Hepsi zor alanlar ama bütün bu hizmetlerin hepsi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar sosyal devlet anlayışı ile tek bir çatı altında toplanmıştır. Sosyal hizmet anlayışı 2011 yılında Aile Bakanlığı’nın kurulması ile birlikte bilhassa son dönemde önemli denilecek bir şekilde değiştiğini ve geliştiğini düşünüyorum.

Normalde sosyal hizmet anlayışına bakıldığında hayırseverlik düşüncesinden çıkmıştır. Hayırseverlik ilgisi üzerinden gelişmiştir. Hayınseverlik düşüncesinden bakıldığında; hem dini nemde yardılseverlik üzerinde durulduğunda yardım isteyene yardım etme düşüncesi vardır. Ama son dönemde kurumsal olarak bizler baktığımız da görüyoruz ki! İnsan sevgisi olarak da algılıyabiliriz. Sosyal hizmet anlayışı ve insan sevgisi ile bir araya gelmektedir. “Hümanizm” anlayışı ile de ifade edilebilir, kişinin dini irkı ve milliyeti sorgulanmaz gerçekten toplum katmanlarında bir mağduruyet varsa herkesi kucaklama anlayışı da birleşti.

Aile ve Sosyal Hizmetler  İl Müdürlüğü olarak biraz da huzur evinden bahsetmek istiyorum. Burdur’a bir “Huzur evi” yapıldı. Biz bir iki ay içinde bu huzur evimizin açılışını gerçekleştirmekz istiyoruz. Basın olarak açılacak bu tesisi hepinizin görmesini istiyoruz. Bu huzurevi beş yıldızlı bir otel konforunda bir havuzu bir denizi bir kaplıca suyu eksik diyebilirim. Bakıma muhtaç yaşlılarımız ile gerçekten özel bir hastane bakımı uygulayabilecek konseptinde bu huzurevi bu bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte kurum olarak katıldığımız bir toplantı da kadına yanelik şiddet konusunda verilen istatistiki bilgilere göre kadına şiddet konusunun düştüğü ifade edildi. Bu konuda bize baş vurulduğunda mutlaka danışmanlık hizmeti devreye giörmektedir. Aile danışmanlağına mutlaka yönlendiriyoruz.

Bizlere başvuran kişiye kişinin ihtiyaçları doğrultusunda kişiye her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sosyal devlet anlayışında kişi ihtiyaç olduğunda daha önce kişi devlete giderdi. Bu anlayış ile birlikte ise devlet vatandaşıns ayağına gitmektedir. Ulusal hane ziyaretlerinde bunu yapmaya çalışıyoruz revlet bu noktada vatandaşın ayağına gitmektedir. Durumunu tespit etmeye çalışıyor, gittiğimiz  de sanece kişinin ek.onomik anlamda durumuna bakılmıyor burada her anlamda kişinin ihtiyaçları tespit edilerek sorunun çözümü konusunda çözümler aranmaktadır. Ulusal hane ziyaretlerine gidildiğinde karşımıza ya şiddete uğramış birz kadın çıkıyor yada çocuklar ile ilgili bir tablo ortaya çıkmaktadır

 

 

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.