ANDIMIZIN KALDIRILMASI KÜRESEL BİR PROJEDİR

GÜNDEM 17.03.2021 - 16:04, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3339+ kez okundu.
 

ANDIMIZIN KALDIRILMASI KÜRESEL BİR PROJEDİR

Burdur Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ümran Minas; Cumhuriyet Meydanında yaptığı açıklama da “Andımızın kaldırılması” idealleri Mondros Mütarekesinden bu yana sürdürülmektedir.
  Küresel güçler ve yerli işbirlikçileri 30 Ekim 1918 de “Hasta Adam” olarak niteledikleri Osmanlının en zayıf durumundan faydalanarak imzalattıkları Mondros Ateşkes Antlaşması ile topraklarımızı işgal için Anadolu’ya gelmeye başlamışlardır. Ulus devlet olmanın bilinci ile Büyük Bir Asker ve devlet Adamı ve Siyasi deha olman Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bir araya gelen Anadolu’nun onurlu milleti bu işgale karşı topyekün karşı çıkarak tüm dünyaya örnek olacak bir bağımsızlık savaşı vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Anadolu topraklarında taçlandıran Atatürk ve Türk milleti ulus milleti “ Andımız ile bir bütün arada tutmayı amaçlamıştır. Dün olduğu gibi bu günde ülkemizin topraklarındaki ideallerini unutmayan düşmanlarımız bu günde ülke içindeki işbirlikçileri eli ile andımızı kaldırmak için gösterdikleri çabaları son günlerde artarak devam etmektedir. Bu konuyu daha iyi anlamak için Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gençliğe Hitabesini” okumak ve anlamak gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyetinin madalyaları olarak bu güne kadar Türk Milletinin benliğine kazınmış değerleri yok edilmeye çalışılmaktadır. Andımız ile başlayan süreç aynı şekilde devlet madalyalarında var olan Atatürk kabartması da çıkartılacaktır. Okullarda ise bundan böyle Andımız okutulmayacaktır. Atatürk ise yok kabul edilerek bizlere Atatürk’süz Cumhuriyet dayatılmaktadır. Andımız çocuklarımızın ve bizlerin varlığına, Ulusal bağımsızlığımıza anlam kazandıran, güzel ülkemize aidiyet ve sahip çıkma duygularını pekiştiren bir değerimiz olarak kalmaya devam etmelidir. Ülkemizin temel taşları olan bu değerlerin yitirilmesi aynı zamanda “Tarihin tekerrür” etmesine zemin hazırlama gayretleridir. Bu değerleri kaldırmak ulusal belleğimizin temel taşlarıyla oynamaktır. Millet olarak biz bunun farkındayız ve yasalar çerçevesinde her türlü karşı duruşu hep birlikte haykırıyoruz.                BİZ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ ŞU SORULARI CEVAPLAMASINI İSTİYORUZ *Ne Mutlu Türküm Diyene sözünün sizi neresi rahatsız etmiştir.   * Varlığım Türk varlığına armağan olsun cümlesi size neyi çağrıştırmaktadır. * Size göre kimin açtığı yolda ve gösterdiği hedefte yürümek sakıncalıdır Bu soruların sizlerin etki ve yetkileri bu sorulara cevaplarını bulamayacağınızı elbette biliyoruz. Sizler de biliniz ki içinizden her ne geçiriyorsanız o cevapların Milet olarak bizim nazarımızda hükmü yoktur. Bizler ulusumuzun belleğine nakşedilmiş olan “Andımızı” yüksek sesle okumayla ve okutmaya devam edeceğiz. Diye tirdi ve ardından basın açıklamasına katılanlar tarafından “Andımız” okundu.
Burdur Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ümran Minas; Cumhuriyet Meydanında yaptığı açıklama da “Andımızın kaldırılması” idealleri Mondros Mütarekesinden bu yana sürdürülmektedir.

  Küresel güçler ve yerli işbirlikçileri 30 Ekim 1918 de “Hasta Adam” olarak niteledikleri Osmanlının en zayıf durumundan faydalanarak imzalattıkları Mondros Ateşkes Antlaşması ile topraklarımızı işgal için Anadolu’ya gelmeye başlamışlardır. Ulus devlet olmanın bilinci ile Büyük Bir Asker ve devlet Adamı ve Siyasi deha olman Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bir araya gelen Anadolu’nun onurlu milleti bu işgale karşı topyekün karşı çıkarak tüm dünyaya örnek olacak bir bağımsızlık savaşı vermiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Anadolu topraklarında taçlandıran Atatürk ve Türk milleti ulus milleti “ Andımız ile bir bütün arada tutmayı amaçlamıştır. Dün olduğu gibi bu günde ülkemizin topraklarındaki ideallerini unutmayan düşmanlarımız bu günde ülke içindeki işbirlikçileri eli ile andımızı kaldırmak için gösterdikleri çabaları son günlerde artarak devam etmektedir. Bu konuyu daha iyi anlamak için Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gençliğe Hitabesini” okumak ve anlamak gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyetinin madalyaları olarak bu güne kadar Türk Milletinin benliğine kazınmış değerleri yok edilmeye çalışılmaktadır. Andımız ile başlayan süreç aynı şekilde devlet madalyalarında var olan Atatürk kabartması da çıkartılacaktır. Okullarda ise bundan böyle Andımız okutulmayacaktır. Atatürk ise yok kabul edilerek bizlere Atatürk’süz Cumhuriyet dayatılmaktadır.

Andımız çocuklarımızın ve bizlerin varlığına, Ulusal bağımsızlığımıza anlam kazandıran, güzel ülkemize aidiyet ve sahip çıkma duygularını pekiştiren bir değerimiz olarak kalmaya devam etmelidir. Ülkemizin temel taşları olan bu değerlerin yitirilmesi aynı zamanda “Tarihin tekerrür” etmesine zemin hazırlama gayretleridir. Bu değerleri kaldırmak ulusal belleğimizin temel taşlarıyla oynamaktır. Millet olarak biz bunun farkındayız ve yasalar çerçevesinde her türlü karşı duruşu hep birlikte haykırıyoruz.

               BİZ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ ŞU SORULARI CEVAPLAMASINI İSTİYORUZ

*Ne Mutlu Türküm Diyene sözünün sizi neresi rahatsız etmiştir.  

* Varlığım Türk varlığına armağan olsun cümlesi size neyi çağrıştırmaktadır.

* Size göre kimin açtığı yolda ve gösterdiği hedefte yürümek sakıncalıdır

Bu soruların sizlerin etki ve yetkileri bu sorulara cevaplarını bulamayacağınızı elbette biliyoruz. Sizler de biliniz ki içinizden her ne geçiriyorsanız o cevapların Milet olarak bizim nazarımızda hükmü yoktur. Bizler ulusumuzun belleğine nakşedilmiş olan “Andımızı” yüksek sesle okumayla ve okutmaya devam edeceğiz. Diye tirdi ve ardından basın açıklamasına katılanlar tarafından “Andımız” okundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.