ATATÜRK’ÜN SAMSUN İSKELESİNE ATTIĞI ADIM BİR KURTULUŞUN ADIDIR.

GÜNDEM 18.05.2023 - 11:13, Güncelleme: 18.05.2023 - 11:13 4297+ kez okundu.
 

ATATÜRK’ÜN SAMSUN İSKELESİNE ATTIĞI ADIM BİR KURTULUŞUN ADIDIR.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün işgal altındaki vatan topraklarımızı kurtarmak ve bağımsızlığımızı ilan etmek adına Samsun'a ayak bastığı ve kurtuluş mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919'un 104. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. 104 yıl önce bugün Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde dünyada emsali görülmemiş bir kurtuluş destanının ilk satırlarını yazamaya başladı. Samsun'da atılan bu ilk adım kısa sürede vatanın dört bir yanında karşılık buldu. Emperyalizmin karanlığına karşı yakılan istiklal ateşi; dalga dalga yayılarak dev bir istiklal yangınına dönüştü. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a attığı o ilk adım, demokrasiye, özgürlüğe ve cumhuriyete atılan en büyük adımdır. İşte bu nedenle 19 Mayıs ruhu, özgürlüğümüzün en büyük sermayesidir. Ve bu ruh 104 yıldır, yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. 19 Mayıs 1919 tarihi saltanata karşı millet iradesini esas alan yeni bir siyaset anlayışının ortaya çıktığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir gün olmuştur ve Türkiye Cumhuriyeti gençlere emanet edilmiştir. Güçlü bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan Cumhuriyetimizin emanetçileri gençlerimizdir. Onların yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiye’mizin aydınlık geleceğini görüyor ve gençlerimize güveniyoruz. Hiç kuşkusuz ki, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Gençliği’ ne emanet ettiği; rengini şehitlerimizin kanından alan bu bayrak sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecek, Türk Milleti asla yenilmeyecektir. Tüm bu duygu ve düşüncelerle bizi biz yapan; bu vatan topraklarımızda özgürce nefes almamızı sağlayan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; tüm Türk Halkı’nın, her zaman bir parçası olmaktan gurur duyduğum Sevgili Hemşerilerimin ve yüzümüzü geleceğe, aydınlığa çeviren Türk Gençliğinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün işgal altındaki vatan topraklarımızı kurtarmak ve bağımsızlığımızı ilan etmek adına Samsun'a ayak bastığı ve kurtuluş mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919'un 104. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

104 yıl önce bugün Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde dünyada emsali görülmemiş bir kurtuluş destanının ilk satırlarını yazamaya başladı. Samsun'da atılan bu ilk adım kısa sürede vatanın dört bir yanında karşılık buldu. Emperyalizmin karanlığına karşı yakılan istiklal ateşi; dalga dalga yayılarak dev bir istiklal yangınına dönüştü.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a attığı o ilk adım, demokrasiye, özgürlüğe ve cumhuriyete atılan en büyük adımdır. İşte bu nedenle 19 Mayıs ruhu, özgürlüğümüzün en büyük sermayesidir. Ve bu ruh 104 yıldır, yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.

19 Mayıs 1919 tarihi saltanata karşı millet iradesini esas alan yeni bir siyaset anlayışının ortaya çıktığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir gün olmuştur ve Türkiye Cumhuriyeti gençlere emanet edilmiştir.

Güçlü bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan Cumhuriyetimizin emanetçileri gençlerimizdir. Onların yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiye’mizin aydınlık geleceğini görüyor ve gençlerimize güveniyoruz.

Hiç kuşkusuz ki, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Gençliği’ ne emanet ettiği; rengini şehitlerimizin kanından alan bu bayrak sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecek, Türk Milleti asla yenilmeyecektir.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle bizi biz yapan; bu vatan topraklarımızda özgürce nefes almamızı sağlayan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; tüm Türk Halkı’nın, her zaman bir parçası olmaktan gurur duyduğum Sevgili Hemşerilerimin ve yüzümüzü geleceğe, aydınlığa çeviren Türk Gençliğinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.