BAŞKAN GÜNDÜZALP’TEN ANKARA TURU

SİYASET 13.07.2023 - 12:52, Güncelleme: 13.07.2023 - 12:52 3933+ kez okundu.
 

BAŞKAN GÜNDÜZALP’TEN ANKARA TURU

Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, başkent Ankara’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.
İlk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Burdur Milletvekilleri İzzet Akbulut, Mustafa Oğuz ve Prof. Dr. Adem Korkmaz’ı, sonrasında Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen’i ziyaret eden Başkan Gündüzalp, sektörde yaşanan sorun ve çözüm önerilerini dile getirdi. Öncelikli olarak, çiftçimizin yetiştirdiği Arpa ve Buğdayı satmakta zorlandığını ve mağdur olduğunu dile getiren Gündüzalp, “Şuanda piyasadaki tek alıcı Toprak Mahsulleri Ofisi. Aşırı yoğunluktan dolayı tıkanmalar yaşandığı için ürününü paraya çevirmek isteyen çiftçimiz, açıklanan rakamların altında ürününü satmak zorunda kalıyor. TMO’nun yaşanan aksaklıkları bir an evvel giderip, Arpa/Buğday alımında sadece ÇKS’ye kayıtlı çiftçilerin değil, ÇKS’ye kayıtlı olmayan çiftçilerin de ürünlerini alacağını duyurmalı” şeklinde konuştu. Öte yandan, Ulusal Süt Konseyi’nin 10 aydır çiğ süt fiyatını açıklamadığını, artan enflasyon ve buna bağlı olarak girdi maliyetleri karşısında, üreticiyi koruyacak bir fiyatın en kısa sürede açıklanması gerektiğini de sözlerine ekledi.  
Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, başkent Ankara’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

İlk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Burdur Milletvekilleri İzzet Akbulut, Mustafa Oğuz ve Prof. Dr. Adem Korkmaz’ı, sonrasında Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen’i ziyaret eden Başkan Gündüzalp, sektörde yaşanan sorun ve çözüm önerilerini dile getirdi.

Öncelikli olarak, çiftçimizin yetiştirdiği Arpa ve Buğdayı satmakta zorlandığını ve mağdur olduğunu dile getiren Gündüzalp, “Şuanda piyasadaki tek alıcı Toprak Mahsulleri Ofisi. Aşırı yoğunluktan dolayı tıkanmalar yaşandığı için ürününü paraya çevirmek isteyen çiftçimiz, açıklanan rakamların altında ürününü satmak zorunda kalıyor. TMO’nun yaşanan aksaklıkları bir an evvel giderip, Arpa/Buğday alımında sadece ÇKS’ye kayıtlı çiftçilerin değil, ÇKS’ye kayıtlı olmayan çiftçilerin de ürünlerini alacağını duyurmalı” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Ulusal Süt Konseyi’nin 10 aydır çiğ süt fiyatını açıklamadığını, artan enflasyon ve buna bağlı olarak girdi maliyetleri karşısında, üreticiyi koruyacak bir fiyatın en kısa sürede açıklanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.