BURDUR VALİSİ ALİ ASLANTAŞ TÜRK MUTFAĞI DÜNYA DA TANINAN MUTFAKLAR ARASINDA

KÜLTÜR 22.05.2023 - 15:46, Güncelleme: 22.05.2023 - 15:46 4193+ kez okundu.
 

BURDUR VALİSİ ALİ ASLANTAŞ TÜRK MUTFAĞI DÜNYA DA TANINAN MUTFAKLAR ARASINDA

Burdur Valisi Ali Arslantaş eşi Hatice Arslantaş hanımefendi ile birlikte, 21 - 27 Mayıs tarihleri arasında İlimizde çeşitli etkinliklerle kutlanacak "Türk Mutfağı Haftası" açılış programına katıldı.
Burdur Valiliği öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde ilgili paydaş stk ve kamu kurumlarının katkılarıyla düzenlenecek hafta kapsamında yapılacak etkinliklerde İlimize özgü yöre mutfağı ve tatların daha geniş kitlelere tanıtılması amaçlanıyor.  Bugün açılışı yapılan Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri Mehteran Takımı eşliğinde vatandaşların katılımıyla gerçekleşen yürüyüşle başladı.  Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak Bakibey Konağına kadar süren yürüyüşün ardından devam eden programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası  İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsay tarafından konuşma yapıldı.  Haftanın ilk gün programında Gölhisar Kavurması, Keşkek, Yufka ve Düğümcük ikramı, MAKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisi eşliğinde yapıldı.  Vali Arslantaş, Bakibey konağı bahçesinde hazırlanan yöresel yemek ve tatlarının yapıldığı standları gezerek keşkek dövdü, Gölhisar Kavurması yapan ustaya eşlik ederek, katılımları ve katkıları dolayısıyla teşekkür etti.  27 Mayıs'a kadar devam edecek etkinliklerle Burdur'a özgü tatlar tanıtılmaya  devam edeceğini belirten Vali Arslantaş, Türk Mutfağı Haftası'nın İlimiz için hayırlı olmasını diledi.  Programa başta Vali Ali Arslantaş ve Hanımefendi Hatice Arslantaş olmak üzere Milletvekili Bayram Özçelik, MAKÜ Rektör V. Durmuş Acar, Ağlasun Kaymakamı Tahir Demir, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İlçe Belediye başkanları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.   
Burdur Valisi Ali Arslantaş eşi Hatice Arslantaş hanımefendi ile birlikte, 21 - 27 Mayıs tarihleri arasında İlimizde çeşitli etkinliklerle kutlanacak "Türk Mutfağı Haftası" açılış programına katıldı.

Burdur Valiliği öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde ilgili paydaş stk ve kamu kurumlarının katkılarıyla düzenlenecek hafta kapsamında yapılacak etkinliklerde İlimize özgü yöre mutfağı ve tatların daha geniş kitlelere tanıtılması amaçlanıyor. 

Bugün açılışı yapılan Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri Mehteran Takımı eşliğinde vatandaşların katılımıyla gerçekleşen yürüyüşle başladı. 

Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak Bakibey Konağına kadar süren yürüyüşün ardından devam eden programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası  İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsay tarafından konuşma yapıldı. 

Haftanın ilk gün programında Gölhisar Kavurması, Keşkek, Yufka ve Düğümcük ikramı, MAKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisi eşliğinde yapıldı. 

Vali Arslantaş, Bakibey konağı bahçesinde hazırlanan yöresel yemek ve tatlarının yapıldığı standları gezerek keşkek dövdü, Gölhisar Kavurması yapan ustaya eşlik ederek, katılımları ve katkıları dolayısıyla teşekkür etti. 

27 Mayıs'a kadar devam edecek etkinliklerle Burdur'a özgü tatlar tanıtılmaya  devam edeceğini belirten Vali Arslantaş, Türk Mutfağı Haftası'nın İlimiz için hayırlı olmasını diledi. 

Programa başta Vali Ali Arslantaş ve Hanımefendi Hatice Arslantaş olmak üzere Milletvekili Bayram Özçelik, MAKÜ Rektör V. Durmuş Acar, Ağlasun Kaymakamı Tahir Demir, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İlçe Belediye başkanları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.