Burdur’da bayat ekmek yok satıyor

DÜNYA 09.01.2024 - 23:18, Güncelleme: 09.01.2024 - 23:18 4461+ kez okundu.
 

Burdur’da bayat ekmek yok satıyor

Burdur’da fırıncılar, un ve ekmeğe art arda yapılan zamlar nedeniyle insanların daha ucuz satılan bayat ekmeğe yöneldiğini söyledi.
  Burdur’da ekmek 7,5 TL, poğaça 10 TL'den satılıyor. Bayat ekmek ise, 6TL çuvalı 150 TL’ye satılıyor. Kentteki fırıncılara göre, yapılan zamlar nedeniyle ekmek satışlarında düşüş yaşanıyor ve insanlar ucuz olmasından kaynaklı bayat ekmeğe yöneliyor. Fırın işleten Hasan Gür, önümüzdeki günlerde yağ ve un fiyatlarına zam yapılmasını beklediklerini söyledi. İnsanların zamlara tepkili olduğuna dikkati çeken Gür, "Zamlardan dolayı vatandaş 3 ekmek alacağına 1 ekmek alıyor. Zamlar işlerimizi çok olumsuz etkiliyor. Artık önceki gün kalan bayat ekmeği satıyoruz. İnsanlar taze ekmek yerine, daha ucuz olan bayat ekmek alıyor. Taze ekmekle bayat ekmek arasında fiyat çok farkı var. Fırına gelen 5 kişiden 3’ü bayat ekmek alıyor. Bu büyük bir sıkıntı. Eskiden bayat ekmek satışımız hiç yoktu ama şimdi insanlar fırın fırın gezip bayat ekmek alıyor. Eskiden kalan bayat ekmekleri hayvanlar için barınaklara veriyorduk. Şimdi ünden kalan ekmekler sabahtan tükeniyor.” diye konuştu. Bayat ekmek alan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş ise, “Biz beş kişilik bir aileyiz. Haftalık 30 ekmek tüketiyoruz, taze alsak 225 lira yapıyor, bayat alıyorum çuvalla, 30 ekmek oluyor ve 150 lira ödüyorum. Ekmekleri buzluğa atıp, sonra tüketiyoruz. Ben asgari ücretle çalışıyorum yetmiyor” dedi.
Burdur’da fırıncılar, un ve ekmeğe art arda yapılan zamlar nedeniyle insanların daha ucuz satılan bayat ekmeğe yöneldiğini söyledi.

 

Burdur’da ekmek 7,5 TL, poğaça 10 TL'den satılıyor. Bayat ekmek ise, 6TL çuvalı 150 TL’ye satılıyor. Kentteki fırıncılara göre, yapılan zamlar nedeniyle ekmek satışlarında düşüş yaşanıyor ve insanlar ucuz olmasından kaynaklı bayat ekmeğe yöneliyor. Fırın işleten Hasan Gür, önümüzdeki günlerde yağ ve un fiyatlarına zam yapılmasını beklediklerini söyledi. İnsanların zamlara tepkili olduğuna dikkati çeken Gür, "Zamlardan dolayı vatandaş 3 ekmek alacağına 1 ekmek alıyor. Zamlar işlerimizi çok olumsuz etkiliyor. Artık önceki gün kalan bayat ekmeği satıyoruz. İnsanlar taze ekmek yerine, daha ucuz olan bayat ekmek alıyor. Taze ekmekle bayat ekmek arasında fiyat çok farkı var. Fırına gelen 5 kişiden 3’ü bayat ekmek alıyor. Bu büyük bir sıkıntı. Eskiden bayat ekmek satışımız hiç yoktu ama şimdi insanlar fırın fırın gezip bayat ekmek alıyor. Eskiden kalan bayat ekmekleri hayvanlar için barınaklara veriyorduk. Şimdi ünden kalan ekmekler sabahtan tükeniyor.” diye konuştu.

Bayat ekmek alan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş ise, “Biz beş kişilik bir aileyiz. Haftalık 30 ekmek tüketiyoruz, taze alsak 225 lira yapıyor, bayat alıyorum çuvalla, 30 ekmek oluyor ve 150 lira ödüyorum. Ekmekleri buzluğa atıp, sonra tüketiyoruz. Ben asgari ücretle çalışıyorum yetmiyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.