Burdurlular Dikkat: haberiniz olmadan parti üyesi olmuş olabilirsiniz!

DÜNYA 30.01.2024 - 21:03, Güncelleme: 30.01.2024 - 21:03 3003+ kez okundu.
 

Burdurlular Dikkat: haberiniz olmadan parti üyesi olmuş olabilirsiniz!

Burdur’da bir vatandaş e-Devlet'ini kontrol ettiğinde kendi iradesi dışında bir partiye üye olduğunu gördü
Gördükleri karşısında şoke olan vatandaşların şikayetçi olacakları ifade edildi. Seçim dönemi yaklaştıkça seçime dair yapılan usulsüzlükler de kendisini göstermeye başladı. Burdur’da köyde yaşayan Ali Demir annesi ve arkadaşlarının e-devlet üzerinden siyasi parti üyeliklerini sorguladıklarında hepsinin bir partiye üye olduklarını ve gördükleri karşısında şok olduklarını açıkladı. Çünkü Demir’e göre ne annesinin ne annesinin arkadaşlarının partili olmadıkları, kayıt edilen partiye sempati de duymadıklarını, bu zamana kadar o partiye üyelik başvurusunda da bulunmadıkları ifade edildi. Üyelikleri yapılan vatandaşlar kendilerinden habersiz yapılan üyelik için şikâyetçi olacaklarını açıkladı.  Annesi ve arkadaşlarının bu üyelik sonucunda neler olabileceğini araştıran Demir, bu durumu siyasi partilere ilettiğinde ise, bir partinin ne kadar çok üyesi olursa yapılan anketlerde diğer seçmenleri manipüle ederek vatandaşlara ‘Nasıl olsa kazanacaklar’ algısını yarattıkları cevabını aldı.   “HERKES E-DEVLET ÜZERİNDEN SORGULASIN” Ali Demir yapılan bu uygulamanın hileli bir seçim işlemi olduğunu, vatandaşların kişisel verilerinin ele geçirildiğini ve işlendiğini ifade ederek, bu işlemin yasal olmadığını söyledi. Tüm vatandaşların e devletine bakmasını ve siyasi parti üyelik sorgulamasını yapmalarını tavsiye eden Demir, kendilerinden habersiz bir şekilde parti üyeliği yapılan vatandaşların savcılığa suç duyurusunda bulunmasının da demokrasi için önemli olduğunu söyledi.
Burdur’da bir vatandaş e-Devlet'ini kontrol ettiğinde kendi iradesi dışında bir partiye üye olduğunu gördü

Gördükleri karşısında şoke olan vatandaşların şikayetçi olacakları ifade edildi.

Seçim dönemi yaklaştıkça seçime dair yapılan usulsüzlükler de kendisini göstermeye başladı. Burdur’da köyde yaşayan Ali Demir annesi ve arkadaşlarının e-devlet üzerinden siyasi parti üyeliklerini sorguladıklarında hepsinin bir partiye üye olduklarını ve gördükleri karşısında şok olduklarını açıkladı.

Çünkü Demir’e göre ne annesinin ne annesinin arkadaşlarının partili olmadıkları, kayıt edilen partiye sempati de duymadıklarını, bu zamana kadar o partiye üyelik başvurusunda da bulunmadıkları ifade edildi.

Üyelikleri yapılan vatandaşlar kendilerinden habersiz yapılan üyelik için şikâyetçi olacaklarını açıkladı.

 Annesi ve arkadaşlarının bu üyelik sonucunda neler olabileceğini araştıran Demir, bu durumu siyasi partilere ilettiğinde ise, bir partinin ne kadar çok üyesi olursa yapılan anketlerde diğer seçmenleri manipüle ederek vatandaşlara ‘Nasıl olsa kazanacaklar’ algısını yarattıkları cevabını aldı.

 

“HERKES E-DEVLET ÜZERİNDEN SORGULASIN”

Ali Demir yapılan bu uygulamanın hileli bir seçim işlemi olduğunu, vatandaşların kişisel verilerinin ele geçirildiğini ve işlendiğini ifade ederek, bu işlemin yasal olmadığını söyledi.

Tüm vatandaşların e devletine bakmasını ve siyasi parti üyelik sorgulamasını yapmalarını tavsiye eden Demir, kendilerinden habersiz bir şekilde parti üyeliği yapılan vatandaşların savcılığa suç duyurusunda bulunmasının da demokrasi için önemli olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.