ÇÖDES PROJESİ İLE, ÇÖLYAKLI BİREYLERİN YAŞAM KALİTELERİNİN ARTTIRILMASI AMAÇLANIYOR

YAŞAM 16.05.2023 - 14:51, Güncelleme: 16.05.2023 - 14:51 4294+ kez okundu.
 

ÇÖDES PROJESİ İLE, ÇÖLYAKLI BİREYLERİN YAŞAM KALİTELERİNİN ARTTIRILMASI AMAÇLANIYOR

Burdur Çölyaklı Bireyleri Destekleme Projesi’ne (ÇÖDES) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finansmanı (ödenek sağlanması) uygun görülmüştür
Burdur Valisi Ali Arslantaş’ın talimatları doğrultusunda, Burdur İl Sağlık Müdürlüğü ve Burdur Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ortaklığında hazırlanan Burdur Çölyaklı Bireyleri Destekleme Projesi’ne (ÇÖDES) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finansmanı (ödenek sağlanması) uygun görülmüştür. İlimizde hayata geçirilecek bu anlamlı proje (ÇÖDES) ile Çölyak Hastalarının hastalığın etkilerini ortadan kaldırmada hayati öneme sahip yüksek maliyet ve temininde güçlük çekilen glutensiz diyete uygun temel gıda gereksinimlerinin karşılanarak çölyaklı bireylerin ve ailelerinin yaşam kalitelerinin arttırılması amaçlanıyor. Ayrıca proje kapsamında Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından çölyaklı bireylere diyetisyen desteğinin sağlanması ve diyet programlarına uyumlarının artırılarak, Çölyak hastalığının tek tedavi yöntemi olan glutensiz diyetin sağlanamaması durumunda ortaya çıkabilecek ciddi hastalıkların önlenmesi hedefleniyor. Toplumsal dayanışma, kurumlar arası işbirliği ve sosyal hizmetin yaygınlaştırılması amaçlanan projeden, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilen çölyak hastası ihtiyaç sahibi bireyler yaralanacak. Vali Arslantaş proje ile ilgili yaptığı değerlendirmede; İlimizde hayata geçirelecek bu anlamlı projeye finansman deseteği sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız başta olmak üzere, proje hazırlanmasında emeği geçen kurumlarımıza teşekkür ederek, projeden faydalanacak Çölyaklı bireyler ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.
Burdur Çölyaklı Bireyleri Destekleme Projesi’ne (ÇÖDES) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finansmanı (ödenek sağlanması) uygun görülmüştür

Burdur Valisi Ali Arslantaş’ın talimatları doğrultusunda, Burdur İl Sağlık Müdürlüğü ve Burdur Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ortaklığında hazırlanan Burdur Çölyaklı Bireyleri Destekleme Projesi’ne (ÇÖDES) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finansmanı (ödenek sağlanması) uygun görülmüştür.

İlimizde hayata geçirilecek bu anlamlı proje (ÇÖDES) ile Çölyak Hastalarının hastalığın etkilerini ortadan kaldırmada hayati öneme sahip yüksek maliyet ve temininde güçlük çekilen glutensiz diyete uygun temel gıda gereksinimlerinin karşılanarak çölyaklı bireylerin ve ailelerinin yaşam kalitelerinin arttırılması amaçlanıyor.

Ayrıca proje kapsamında Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından çölyaklı bireylere diyetisyen desteğinin sağlanması ve diyet programlarına uyumlarının artırılarak, Çölyak hastalığının tek tedavi yöntemi olan glutensiz diyetin sağlanamaması durumunda ortaya çıkabilecek ciddi hastalıkların önlenmesi hedefleniyor.

Toplumsal dayanışma, kurumlar arası işbirliği ve sosyal hizmetin yaygınlaştırılması amaçlanan projeden, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilen çölyak hastası ihtiyaç sahibi bireyler yaralanacak.

Vali Arslantaş proje ile ilgili yaptığı değerlendirmede; İlimizde hayata geçirelecek bu anlamlı projeye finansman deseteği sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız başta olmak üzere, proje hazırlanmasında emeği geçen kurumlarımıza teşekkür ederek, projeden faydalanacak Çölyaklı bireyler ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.