ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE (EBA) SİSTEMİ TANITILDI

EĞİTİM 15.03.2016 - 16:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4076+ kez okundu.
 

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE (EBA) SİSTEMİ TANITILDI

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, öğretmen ve öğrencilere elektronik içerik desteği sağlayan Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’nın tanıtımı yapıldı.
Öğretmenevi Nurcihan Velicangil Konferans Salonunda düzenlenen EBA tanıtım toplantısına Vali Hasan Kürklü, Vali Yardımcıları Hayri Sandıkçı, Ali Nazım Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, MAKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Karakelle, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, öğretmenler ve geleceğin öğretmenleri olan üniversite öğrencileri katıldı. Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitimi Müdürü Mahmut Bayram, "Bizler çok derin bir ilim geleneğinin, ilimle yoğrulmuş irfanın temsilcisi bir milletiz. İlim anlayışımız taklitçiliğe, tekrara dayanmaz. Bizde ilim önce gönülle yapılır. İlmin peşine özellikle kazanç için değil hakikatlere ulaşmak için düşülür. Çağının önüne geçemeyen ilmin bizim neslimizde bir kıymeti yoktur.  Bundan dolayı Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşüm vizyonu; 'Bilim ve teknoloji üretiminde odak noktası haline gelmiş, bilgi ve teknolojiyi etkin bir araç olarak kullanan, bilgiye dayalı karar alma süreçleriyle daha fazla değer üreten, küresel rekabette başarılı ve refah düzeyi yüksek bir ülke olmak' şeklinde belirlenmiştir. Her öğrencinin küresel rekabette sahip olması gereken nitelikler; Bilgi, Liderlik, Analitik Düşünme, Dil Becerileri, Araştırma Becerileri, Yaratıcılık olarak hedeflenmiştir. Yani özetle 'Geleceğin insanını bugünden yetiştirmek' eğitimde vizyonumuz olmuştur. Bu vizyon ile ortaya çıkan 'Eğitimde Fatih Projesi', eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullarımızdaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla Bilişim Teknolojileri araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edilecek şekilde, derslerde etkin kullanımı için; okul öncesi, ilköğretim ile ortaöğretim düzeyindeki tüm okullarımızdaki dersliklere Etkileşimli Tahta ve internet ağ altyapısı, her öğretmen ve her öğrencimize tablet bilgisayar seti sağlanması üzerine kuruludur. Dersliklere kurulan BT donanımının öğrenme-öğretme sürecinde etkin kullanımını sağlamak amacıyla öğretmenlere hizmet içi eğitimler verilecek, Bu süreçte öğretim programları BT destekli öğretime uyumlu hale getirilerek eğitsel e-İçerikler oluşturulacaktır. Bugün itibarıyla İlimiz genelinde Fatih Projesinin geldiği noktayı belirtmek gerekirse. Etkileşimli tahta takılan okul sayısı 113, Dağıtılan etkileşimli tahta sayısı bin 969, Tablet dağıtılan okul sayısı 40, Dağıtılan Tablet sayısı 5 bin 672’ dir” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı EBA İçerik Geliştirme Uzmanı Seher Damlı Fatih Projesi kapsamında kurulan ve öğretmen ve öğrencilere elektronik içerik desteği sağlayan Eğitim Bilişim Ağı (EBA)'nın tanıtımını yaparak bilgiler verdi.   Öğretmen ve Öğretmen adaylarının büyük ilgi ile dinledikleri tanıtım toplantısının sonunda, Vali Hasan Kürklü EBA İçerik Geliştirme Uzmanı Seher Damlı'ya EBA hakkında verdikleri faydalı bilgilerden dolayı kendisine teşekkür etti.   
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, öğretmen ve öğrencilere elektronik içerik desteği sağlayan Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’nın tanıtımı yapıldı.

Öğretmenevi Nurcihan Velicangil Konferans Salonunda düzenlenen EBA tanıtım toplantısına Vali Hasan Kürklü, Vali Yardımcıları Hayri Sandıkçı, Ali Nazım Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, MAKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Karakelle, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, öğretmenler ve geleceğin öğretmenleri olan üniversite öğrencileri katıldı.

Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitimi Müdürü Mahmut Bayram, "Bizler çok derin bir ilim geleneğinin, ilimle yoğrulmuş irfanın temsilcisi bir milletiz. İlim anlayışımız taklitçiliğe, tekrara dayanmaz. Bizde ilim önce gönülle yapılır. İlmin peşine özellikle kazanç için değil hakikatlere ulaşmak için düşülür. Çağının önüne geçemeyen ilmin bizim neslimizde bir kıymeti yoktur. 

Bundan dolayı Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşüm vizyonu; 'Bilim ve teknoloji üretiminde odak noktası haline gelmiş, bilgi ve teknolojiyi etkin bir araç olarak kullanan, bilgiye dayalı karar alma süreçleriyle daha fazla değer üreten, küresel rekabette başarılı ve refah düzeyi yüksek bir ülke olmak' şeklinde belirlenmiştir. Her öğrencinin küresel rekabette sahip olması gereken nitelikler; Bilgi, Liderlik, Analitik Düşünme, Dil Becerileri, Araştırma Becerileri, Yaratıcılık olarak hedeflenmiştir. Yani özetle 'Geleceğin insanını bugünden yetiştirmek' eğitimde vizyonumuz olmuştur.

Bu vizyon ile ortaya çıkan 'Eğitimde Fatih Projesi', eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullarımızdaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla Bilişim Teknolojileri araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edilecek şekilde, derslerde etkin kullanımı için; okul öncesi, ilköğretim ile ortaöğretim düzeyindeki tüm okullarımızdaki dersliklere Etkileşimli Tahta ve internet ağ altyapısı, her öğretmen ve her öğrencimize tablet bilgisayar seti sağlanması üzerine kuruludur. Dersliklere kurulan BT donanımının öğrenme-öğretme sürecinde etkin kullanımını sağlamak amacıyla öğretmenlere hizmet içi eğitimler verilecek, Bu süreçte öğretim programları BT destekli öğretime uyumlu hale getirilerek eğitsel e-İçerikler oluşturulacaktır.

Bugün itibarıyla İlimiz genelinde Fatih Projesinin geldiği noktayı belirtmek gerekirse. Etkileşimli tahta takılan okul sayısı 113, Dağıtılan etkileşimli tahta sayısı bin 969, Tablet dağıtılan okul sayısı 40, Dağıtılan Tablet sayısı 5 bin 672’ dir” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı EBA İçerik Geliştirme Uzmanı Seher Damlı Fatih Projesi kapsamında kurulan ve öğretmen ve öğrencilere elektronik içerik desteği sağlayan Eğitim Bilişim Ağı (EBA)'nın tanıtımını yaparak bilgiler verdi.

 

Öğretmen ve Öğretmen adaylarının büyük ilgi ile dinledikleri tanıtım toplantısının sonunda, Vali Hasan Kürklü EBA İçerik Geliştirme Uzmanı Seher Damlı'ya EBA hakkında verdikleri faydalı bilgilerden dolayı kendisine teşekkür etti. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.