BURDUR CHP KÖY ENSTİTÜSÜ ÖĞRETMENLERİNİ AĞIRLADI

DİĞER 16.04.2016 - 14:50, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3539+ kez okundu.
 

BURDUR CHP KÖY ENSTİTÜSÜ ÖĞRETMENLERİNİ AĞIRLADI

Burdur C HP Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda, Köy Enstitüsü mezunu öğretmenleri ağırladı.
Burdur CHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Uğur ve ekibi tarafından düzenlenen Köy Enstitüsü mezunu öğretmenlerin davet edildiği toplantıda merkez ilçe ve İl Başkanı Barış Ayten’in olmaması gözlerden kaçmadı. Köy Enstitüsü ve Öğretmen Okulu ve sonrasının Öğretmenleri ise kendilerini kendilerine anlattı. Toplantı da Genç öğrenci  ile genç yaştaki dinleyicilerin salon içinde olmaması ise CHP Burdur Gençlik Kolları Başkanı’nın eksikliği olarak söylendi.   Burdur CHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Uğur, yaptığı konuşmada; Aydınlanmanın birer meşalesi, Köy Enstitülü öğretmenlerimiz hoş geldiniz. Köy Enstitüsü denildiğin de hiç kuşkusuz bölgede “Gönen Köy Enstitüsü” hiç kuşkusuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve eğitime verdiği değer ile dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel, İlköğretim Genel Müdürü Köy Enstitülerinin mimarlığını yapmış büyük dava adamı eğitimci İsmail Hakkı Tonguç, bu toprakların yetiştirdiği kalemi dil olmuş ve bu gün ülkemizde yazdığı kitaplar ile aydınlanmacı özelliğini sürdüren bu topraklar da yetişmiş yazar Fakir Baykurt ve sizlerin geldiğini biliyoruz.   Köy Enstitülerinden yetişmiş eğitimin bütün kaynaklarından bilgi derlemiş tıpkı bir “Arı” gibi gittiği ülke topraklarındaki yerleşim yerlerine götürmüş siz büyüklerimiz sizleri bu gün gençlerle buluşturmak ve anılarımızı onlarla paylaşın istedik. Buraya davetimizi kabul ederek geldiğiniz için sizlere minnettarız dedi.   Burdur CHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Uğur’un konuşmasının ardından salondaki Köy Enstitüsü çıkışlı öğretmenler kendilerinden genç yaşta olan konuklar ile kaleme aldıkları anılarını aktardılar. Bazıları ise ilerlemiş yaşlarına rağmen yazdıkları kitap ve makaleleri anlatarak Gönen Köy Enstitüsü ve o yıllarındaki anıları ile konuşmayı tercih etti. buradaki konuşmaların ardından Isparta Gönen İlçesine hareket edildi.  
Burdur C HP Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda, Köy Enstitüsü mezunu öğretmenleri ağırladı.

Burdur CHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Uğur ve ekibi tarafından düzenlenen Köy Enstitüsü mezunu öğretmenlerin davet edildiği toplantıda merkez ilçe ve İl Başkanı Barış Ayten’in olmaması gözlerden kaçmadı. Köy Enstitüsü ve Öğretmen Okulu ve sonrasının Öğretmenleri ise kendilerini kendilerine anlattı. Toplantı da Genç öğrenci  ile genç yaştaki dinleyicilerin salon içinde olmaması ise CHP Burdur Gençlik Kolları Başkanı’nın eksikliği olarak söylendi.

 

Burdur CHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Uğur, yaptığı konuşmada; Aydınlanmanın birer meşalesi, Köy Enstitülü öğretmenlerimiz hoş geldiniz. Köy Enstitüsü denildiğin de hiç kuşkusuz bölgede “Gönen Köy Enstitüsü” hiç kuşkusuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve eğitime verdiği değer ile dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel, İlköğretim Genel Müdürü Köy Enstitülerinin mimarlığını yapmış büyük dava adamı eğitimci İsmail Hakkı Tonguç, bu toprakların yetiştirdiği kalemi dil olmuş ve bu gün ülkemizde yazdığı kitaplar ile aydınlanmacı özelliğini sürdüren bu topraklar da yetişmiş yazar Fakir Baykurt ve sizlerin geldiğini biliyoruz.

 

Köy Enstitülerinden yetişmiş eğitimin bütün kaynaklarından bilgi derlemiş tıpkı bir “Arı” gibi gittiği ülke topraklarındaki yerleşim yerlerine götürmüş siz büyüklerimiz sizleri bu gün gençlerle buluşturmak ve anılarımızı onlarla paylaşın istedik. Buraya davetimizi kabul ederek geldiğiniz için sizlere minnettarız dedi.

 

Burdur CHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Uğur’un konuşmasının ardından salondaki Köy Enstitüsü çıkışlı öğretmenler kendilerinden genç yaşta olan konuklar ile kaleme aldıkları anılarını aktardılar. Bazıları ise ilerlemiş yaşlarına rağmen yazdıkları kitap ve makaleleri anlatarak Gönen Köy Enstitüsü ve o yıllarındaki anıları ile konuşmayı tercih etti. buradaki konuşmaların ardından Isparta Gönen İlçesine hareket edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.