EROĞUZ, "BİZ ŞEKER FABRİKASININ İŞLETMESİNE TALİBİZ

EKONOMİ 24.11.2016 - 11:06, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2247+ kez okundu.
 

EROĞUZ, "BİZ ŞEKER FABRİKASININ İŞLETMESİNE TALİBİZ

Kanal15 Ekranlarında her hafta yayınlanan Özgür Doğan ile Parantez Programının 2. Hafta konuğu Burdur-Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Nasuh Eroğuz oldu
Program yapımcısı Özgür Doğan, Burdur'un en önemli ekonomik dinamiklerinden olan Burdur Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi konusunda Burdur-Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin talip olduğunu basında çıkan haberlere göre takip ettiklerini bu konuyla ilgili düşüncelerini sordu.   Burdur-Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Eroğuz, "Panko-birlik olarak mevcut hükümetimizden hep şunu talep ettik. Bize Burdur Şeker Fabrikasının işletme hakkını devir ediniz. Tabi mevcut hükümetin ekonomi politikasında devletin elindeki 24 Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi her zaman gündemde durdu. Ekonomik şarlar ve günün koşulları nedeniyle bir şekilde bu olmadı. Sanıyorum 2 yıl önce belli Şeker fabrikaları gruplar halinde satışa çıkarıldı. Bu da olmadı. Biz Panko-birlik olarak fabrikanın mülkiyeti, arazisi devletin olsun biz sadece işletme hakkını talep ettik, ediyoruz. Çünkü bize 320 kilometre uzaklıkta olan komşu ilimiz Konya'da Torku adı altında Konya Şeker bizim nasıl bir işletmecilik yaptığımızı, nereden nereye geldiğimizi gösterdik. Biz de Burdurlular olarak o işletmeciliği Burdur'a taşıyalım diyoruz.  1953 yılından beri ilimize ve ilçelerimize, pancar ekimi yapıldığı bilinmektedir. Bölgede bu fabrikanın emeği çoktur.Okuyan gençlerimizde, öğretmenlerimizde, bürokrat olanımızda karnında ekmeği çoktur. Biz diyoruz ki Panko-birlik olarak işletme hakkımızı alalım.Yarın hiç bu sektörle alakası olmayan rant avcılarına burayı verdirmeyi engellemeye çalışalım. Her zaman şunu söylerim. Biz yasalarla yönetilen laik bir hukuk devletiyiz. Biz hakkımızı sokakta aramayalım. Ama Allah razı olsun devlet büyüklerimiz, Tarım Bakanımız, Başbakanımız hatta Cumhurbaşkanımız bugün bir vatandaşla görüşebiliyor. Biz de bu şekilde yavaş yavaş derdimizi ve talebimizi anlatarak mutlaka bu fabrikayı Burdurluya kalsın Burdur’un ekonomik ve istihdam alanında en büyük işvereni olarak yoluna devam etmesi için .alışıyoruz." dedi.    
Kanal15 Ekranlarında her hafta yayınlanan Özgür Doğan ile Parantez Programının 2. Hafta konuğu Burdur-Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Nasuh Eroğuz oldu

Program yapımcısı Özgür Doğan, Burdur'un en önemli ekonomik dinamiklerinden olan Burdur Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi konusunda Burdur-Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin talip olduğunu basında çıkan haberlere göre takip ettiklerini bu konuyla ilgili düşüncelerini sordu.

 

Burdur-Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Eroğuz, "Panko-birlik olarak mevcut hükümetimizden hep şunu talep ettik. Bize Burdur Şeker Fabrikasının işletme hakkını devir ediniz. Tabi mevcut hükümetin ekonomi politikasında devletin elindeki 24 Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi her zaman gündemde durdu. Ekonomik şarlar ve günün koşulları nedeniyle bir şekilde bu olmadı.

Sanıyorum 2 yıl önce belli Şeker fabrikaları gruplar halinde satışa çıkarıldı. Bu da olmadı. Biz Panko-birlik olarak fabrikanın mülkiyeti, arazisi devletin olsun biz sadece işletme hakkını talep ettik, ediyoruz. Çünkü bize 320 kilometre uzaklıkta olan komşu ilimiz Konya'da Torku adı altında Konya Şeker bizim nasıl bir işletmecilik yaptığımızı, nereden nereye geldiğimizi gösterdik. Biz de Burdurlular olarak o işletmeciliği Burdur'a taşıyalım diyoruz.

 1953 yılından beri ilimize ve ilçelerimize, pancar ekimi yapıldığı bilinmektedir. Bölgede bu fabrikanın emeği çoktur.Okuyan gençlerimizde, öğretmenlerimizde, bürokrat olanımızda karnında ekmeği çoktur. Biz diyoruz ki Panko-birlik olarak işletme hakkımızı alalım.Yarın hiç bu sektörle alakası olmayan rant avcılarına burayı verdirmeyi engellemeye çalışalım. Her zaman şunu söylerim. Biz yasalarla yönetilen laik bir hukuk devletiyiz. Biz hakkımızı sokakta aramayalım. Ama Allah razı olsun devlet büyüklerimiz, Tarım Bakanımız, Başbakanımız hatta Cumhurbaşkanımız bugün bir vatandaşla görüşebiliyor. Biz de bu şekilde yavaş yavaş derdimizi ve talebimizi anlatarak mutlaka bu fabrikayı Burdurluya kalsın Burdur’un ekonomik ve istihdam alanında en büyük işvereni olarak yoluna devam etmesi için .alışıyoruz." dedi.

 


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.