BELEDİYE VATANDAŞI ELEKTRİKDE TASARRUFA ÖZENDİRİYOR

YAŞAM 12.01.2017 - 15:56, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3391+ kez okundu.
 

BELEDİYE VATANDAŞI ELEKTRİKDE TASARRUFA ÖZENDİRİYOR

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla başlattığı proje ile 700 konuta led ampul dağıtılarak enerji tasarrufu sağlanacak.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla yeni bir fakındalık projesi başlattı. “Burdur’u led ile aydınlatıyoruz” projesi kapsamında 700 konuta 3500 adet led ampul dağıtılacak. Kışla Mahallesinde Nazan Aktaş’ın evini ziyaret eden Başkan Ercengiz, evdeki akkor ampulleri led ampullerle değiştirerek ‘Burdur’u led ile aydınlatıyoruz’ projesini başlattı. Gazetecilere proje hakkında bilgi veren Başkan Ercengiz, ulusal bir farkındalık yaratmak için bir projeyi daha hayata geçirdiklerini ifade etti. Başkan Ercengiz, “Aslında niyetimiz Türkiye’nin girdi açıklarından birisi olan enerjiye harcadığı rakamı azaltabilmek için farkındalık yaratmak istiyoruz. Enerjiyi kullanım açısından nasıl azaltabiliriz ve dışa bağımlılığımızı nasıl ortadan kaldırabiliriz bunun hesabındayız. Led teknolojisi artık dünyada hızla yaygınlaşıyor. Enerji üretemeyen bir ülke olarak en azından enerji sarfiyatımızı azaltma adına bir hamle başlatmamız gerekiyordu. Bununla ilgili çalışma yaptık. Enerji verimliliği haftasını da göz önüne alarak vatandaşlarımıza led ampul ulaştıracağız. İlk etapta 700 konuta led ampul ulaştırarak enerji tüketimini azaltmak. Kaba bir hesapla bir konutta 5 lamba 6 saat süreyle çalıştığında 1.08 kwh enerji kullanıyor. Ampullerin değişimiyle bunu 0.28 kwh’a düşürerek yüzde 75 oranında tasarruf sağlayacağız. Hedefimiz 10.000 konut. Bu dönüşümü sağlayabilirsek 10 bin konuttan yılda 2 Mega Watt’lık enerji santralinin ürettiği enerjiyi tasarruf etmiş olacağız. Hedefimize ulaştığımızda 1 Milyon 210 Bin TL tasarruf sağlamış olacağız.” diye konuştu.  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla başlattığı proje ile 700 konuta led ampul dağıtılarak enerji tasarrufu sağlanacak.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla yeni bir fakındalık projesi başlattı. “Burdur’u led ile aydınlatıyoruz” projesi kapsamında 700 konuta 3500 adet led ampul dağıtılacak. Kışla Mahallesinde Nazan Aktaş’ın evini ziyaret eden Başkan Ercengiz, evdeki akkor ampulleri led ampullerle değiştirerek ‘Burdur’u led ile aydınlatıyoruz’ projesini başlattı.

Gazetecilere proje hakkında bilgi veren Başkan Ercengiz, ulusal bir farkındalık yaratmak için bir projeyi daha hayata geçirdiklerini ifade etti. Başkan Ercengiz, “Aslında niyetimiz Türkiye’nin girdi açıklarından birisi olan enerjiye harcadığı rakamı azaltabilmek için farkındalık yaratmak istiyoruz. Enerjiyi kullanım açısından nasıl azaltabiliriz ve dışa bağımlılığımızı nasıl ortadan kaldırabiliriz bunun hesabındayız. Led teknolojisi artık dünyada hızla yaygınlaşıyor. Enerji üretemeyen bir ülke olarak en azından enerji sarfiyatımızı azaltma adına bir hamle başlatmamız gerekiyordu. Bununla ilgili çalışma yaptık. Enerji verimliliği haftasını da göz önüne alarak vatandaşlarımıza led ampul ulaştıracağız. İlk etapta 700 konuta led ampul ulaştırarak enerji tüketimini azaltmak. Kaba bir hesapla bir konutta 5 lamba 6 saat süreyle çalıştığında 1.08 kwh enerji kullanıyor. Ampullerin değişimiyle bunu 0.28 kwh’a düşürerek yüzde 75 oranında tasarruf sağlayacağız. Hedefimiz 10.000 konut. Bu dönüşümü sağlayabilirsek 10 bin konuttan yılda 2 Mega Watt’lık enerji santralinin ürettiği enerjiyi tasarruf etmiş olacağız. Hedefimize ulaştığımızda 1 Milyon 210 Bin TL tasarruf sağlamış olacağız.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.