ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU, BURDUR’DA 19 TESİSİN TEMELİNİ ATTI…

SİYASET 10.02.2017 - 17:25, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4287+ kez okundu.
 

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU, BURDUR’DA 19 TESİSİN TEMELİNİ ATTI…

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Burdur’da düzenlenen merasimde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 19 tesisin temelini attı. Merasimde temeli atılan 19 tesisin toplam yatırım bedeli 67 milyon lirayı buluyor.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen merasimde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bizde çalışılmayan aylar vardır eskiden Mart’a kadar yatılırdı biz bunu tamamen sildik. Bu millet için kaybedecek vaktimiz yok. Çok çalışmamız lazım. Dünyanın en stratejik coğrafyası burada ayakta kalmanın yolu güçlü olmaktan geçiyor. Her açıdan güçlü olmak zorundayız. Kurumlarımız güçlü olacak, eğitimimiz ve ekonomimiz güçlü olacak” diye konuştu. Anayasa değişikliği ile milletvekili seçilme yaşının düşürülmesi ile alakalı da değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Veysel Eroğlu şunları söyledi: “Çoluk çocuğa neden 18 yaşında seçilme hakkı veriyorsunuz diyorlar. Biz gençlere güveniyoruz, gençler geleceğimizin teminatı. Gençler gerekirse 18 yaşında bile milletvekili olabilecek yeni anayasa değişikliği ile. Bu da çok önemli bir adım. Gençler 2053’te şanlı bayrağımızı daha da yukarıya dikecek. Çünkü tarihin akışı bunu gösteriyor. Gönül coğrafyamızdan nereye gitsek ‘Nerede kaldınız sizi bekliyorduk” diyorlar. Tarih bizi bekliyor.” Türkiye’nin 2071 de kesinlikle küresel bir güç olacağını kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ülkemizin kahraman bir ülke olduğunu ve bunu 15 Temmuz’da da gösterdiğini kaydetti. Burdur’a Son 5 Yılda 606 Milyon TL’lik 124 Müjde Burdur’a daha önce de müjdelerle geldiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “29 Haziran 2013, 17 Mart 2014, 19 Ekim 2015 ve 26 Ekim 2016 tarihlerindeki ziyaretlerimizde Burdur’a toplam 538 milyon TL’lik 109 müjde vermiştim. Bugün ki 68 milyon lira yatırım bedeline sahip 15 müjde ile son 5 yılda Burdurlulara toplam 606 milyon TL’lik 124 müjde vermiş olduk. Bu müjdelerin çoğunu tamamladık. İnşaatı devam edenleri ise en kısa sürede hizmete alacağız. Biz sözümüzün sonuna kadar arkasındayız” değerlendirmesinde bulundu. Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve protokol üyeleri 19 tesisin toplu olarak temellerini attı. Temeli Atılan Tesisler Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, gerçekleştirdiği toplu temel atma merasiminde bulunan tesisler Gölhisar Yusufca Barajı, Anbahan Regülatörü ve Sulaması ile 17 adet taşkın koruma tesisinden oluşuyor. Bu tesislerin toplam yatırım bedeli ise 67 milyon lirayı buluyor. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan tesislerin hizmete alınması ile bölgede 2 bin 210 dekar zirai arazi modern sulama sistemleri ile sulanacak. Ayrıca 3 ilçe ve 15 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak. Diğer yandan Bakan Prof. Dr. Eroğlu’nun Burdur’da düzenlediği merasimde 5 aileye gelir getirici tür sertifikası, 11 aileye Orköy kredisi verildi.  
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Burdur’da düzenlenen merasimde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 19 tesisin temelini attı. Merasimde temeli atılan 19 tesisin toplam yatırım bedeli 67 milyon lirayı buluyor.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen merasimde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bizde çalışılmayan aylar vardır eskiden Mart’a kadar yatılırdı biz bunu tamamen sildik. Bu millet için kaybedecek vaktimiz yok. Çok çalışmamız lazım. Dünyanın en stratejik coğrafyası burada ayakta kalmanın yolu güçlü olmaktan geçiyor. Her açıdan güçlü olmak zorundayız. Kurumlarımız güçlü olacak, eğitimimiz ve ekonomimiz güçlü olacak” diye konuştu.

Anayasa değişikliği ile milletvekili seçilme yaşının düşürülmesi ile alakalı da değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Veysel Eroğlu şunları söyledi:

“Çoluk çocuğa neden 18 yaşında seçilme hakkı veriyorsunuz diyorlar. Biz gençlere güveniyoruz, gençler geleceğimizin teminatı. Gençler gerekirse 18 yaşında bile milletvekili olabilecek yeni anayasa değişikliği ile. Bu da çok önemli bir adım. Gençler 2053’te şanlı bayrağımızı daha da yukarıya dikecek. Çünkü tarihin akışı bunu gösteriyor. Gönül coğrafyamızdan nereye gitsek ‘Nerede kaldınız sizi bekliyorduk” diyorlar. Tarih bizi bekliyor.”

Türkiye’nin 2071 de kesinlikle küresel bir güç olacağını kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ülkemizin kahraman bir ülke olduğunu ve bunu 15 Temmuz’da da gösterdiğini kaydetti.

Burdur’a Son 5 Yılda 606 Milyon TL’lik 124 Müjde

Burdur’a daha önce de müjdelerle geldiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “29 Haziran 2013, 17 Mart 2014, 19 Ekim 2015 ve 26 Ekim 2016 tarihlerindeki ziyaretlerimizde Burdur’a toplam 538 milyon TL’lik 109 müjde vermiştim. Bugün ki 68 milyon lira yatırım bedeline sahip 15 müjde ile son 5 yılda Burdurlulara toplam 606 milyon TL’lik 124 müjde vermiş olduk. Bu müjdelerin çoğunu tamamladık. İnşaatı devam edenleri ise en kısa sürede hizmete alacağız. Biz sözümüzün sonuna kadar arkasındayız” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve protokol üyeleri 19 tesisin toplu olarak temellerini attı.

Temeli Atılan Tesisler

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, gerçekleştirdiği toplu temel atma merasiminde bulunan tesisler Gölhisar Yusufca Barajı, Anbahan Regülatörü ve Sulaması ile 17 adet taşkın koruma tesisinden oluşuyor. Bu tesislerin toplam yatırım bedeli ise 67 milyon lirayı buluyor.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan tesislerin hizmete alınması ile bölgede 2 bin 210 dekar zirai arazi modern sulama sistemleri ile sulanacak. Ayrıca 3 ilçe ve 15 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak. Diğer yandan Bakan Prof. Dr. Eroğlu’nun Burdur’da düzenlediği merasimde 5 aileye gelir getirici tür sertifikası, 11 aileye Orköy kredisi verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.