BURDUR 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ ETKİNLİKLERLE TANITILDI.

GÜNDEM 11.02.2017 - 11:38, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3847+ kez okundu.
 

BURDUR 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ ETKİNLİKLERLE TANITILDI.

Burdur 112 Acil Çağrı Merkezi yetkililere Avrupa ülkeleri İle birlikte 11 Şubat günü Dünya 112 acil Çağrı merkezleri günü olarak çeşitli etkinlikler ile kutladı.
                         112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ VE ANLAMI    Burdur Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, 112 acil Çağrı Merkezi numarası tüm Avrupa ülkelerinde ortak numara olarak kullanılmaktadır. 2009 yılından bu yana da ülkemizde Acil Çağrı Merkezi 112  numarası olarak uygulanmaktadır. Halkın çok çabuk hatırlayacağı bir numara olarak belirlenmiştir. Esasen bu numaranın belirlenmesi tüm Avrupa ülkeleri her yıl Şubat ayının 11 günü ve Şubat ayı yılın ikinci ayı olduğunu düşünüldüğünde tarih dizinin olarak da yazıldığında 112 rakamı ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle her yıl 11 Şubat günü Avrupa ülkelerinde bu gün çeşitli etkinliklerle halka tanıtılmakta gereksiz kullanmalar engellenmek istenmektedir.              112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ AMACI DIŞINDA KULLANILMAMALI Burdur 112 Acil Çağrı Merkezi, görevlileri Cumhuriyet Meydanına kurdukları 112 Acil Çağrı çadırı ila bir yandan halkı bilgilendirirken 112 Acil Çağrı Merkezi materyallerini halka dağıtmaktadırlar. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bağlı kurumların görevlileri de stantlarda yer almaktadır. 112 Acil Çağrı’dan sorumlu Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya ilimizde 112 Acil Çağrı Merkezi telefonlarına Polis, Afet Acil İtfaiye, Ambulans, Jandarma, bağlı bulunmaktadır. Çok yakın zamanda Alo Orman olarak bilinen ve orman yangınlarının da 112 Acil Çağrı Merkezine bağlanacağını ve bunun altyapı çalışmalarının ise tamamlanmak üzere olduğunu söyleyebilirim. Burdur 112 Acil Çağrı merkezimize gelen asılsız ihbarlar ve pozisyon dışı kullanımlar azılmaktadır. Örneğin 2015 yılında bu şekildeki telefon sayısı daha yüksek iken 2016 yılında bu sayı % 60’larda kalmıştır. Halkımızın bilinç düzeyi arttıkça daha da azılacaktır. Unutmamalıdır ki her yanlış ihbarın veya gereksiz kullanımın olduğu dakikalarda şehrimizde ve yöremizde hayati tehdit ve tehlikelere maruz kaldığı bilinmelidir. Bilhassa ailelerin küçük yaştaki çocuklara oyuncak amaçlı cep telefonu vermesi ile bu çocukların ne amaçla dahi olduğunu bilmeden 112 Acil Çağrı Merkezi gibi önemli bir numarayı çevirerek meşgul etmektedirler.                  112 ACİL ÇAĞRI NUMARASINI MEŞGUL ETMEK SUÇTUR    Burdur vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, halkımızın gereksiz yere ve asılsız ihbar olarak aradığında aranan numara mutlaka operatörlerimiz tarafından tespit edilebilmektedir. Gereksiz aramalar ve kötü amaçlı aramalar kara listeye alınarak engellenmektedir. İkinci veya defalarca aramaların son bulmaması sonucunda cezai uygulama kaçınılmazdır. Bahaneler ise telefon üzerine kayıtlı kişilerin çocuk aradı veya farkında değilim gibi sözleri onların cezalandırılmasını önlememektedir. Ayrıca bu numarayı arayarak oradaki bayan operatörler ile sözlü şakalar yapmakta ayrı bir sorun olarak bize yansımaktadır. Bu güne kadar halkımızın sağduyusuna güvendiğimiz için cezalandırma yöntemleri konusunda hiçbir faaliyet yürütmedik. Ancak bu ceza verilemez anlamına gelmemelidir.  
Burdur 112 Acil Çağrı Merkezi yetkililere Avrupa ülkeleri İle birlikte 11 Şubat günü Dünya 112 acil Çağrı merkezleri günü olarak çeşitli etkinlikler ile kutladı.

                         112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ VE ANLAMI

   Burdur Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, 112 acil Çağrı Merkezi numarası tüm Avrupa ülkelerinde ortak numara olarak kullanılmaktadır. 2009 yılından bu yana da ülkemizde Acil Çağrı Merkezi 112  numarası olarak uygulanmaktadır. Halkın çok çabuk hatırlayacağı bir numara olarak belirlenmiştir. Esasen bu numaranın belirlenmesi tüm Avrupa ülkeleri her yıl Şubat ayının 11 günü ve Şubat ayı yılın ikinci ayı olduğunu düşünüldüğünde tarih dizinin olarak da yazıldığında 112 rakamı ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle her yıl 11 Şubat günü Avrupa ülkelerinde bu gün çeşitli etkinliklerle halka tanıtılmakta gereksiz kullanmalar engellenmek istenmektedir.

             112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ AMACI DIŞINDA KULLANILMAMALI

Burdur 112 Acil Çağrı Merkezi, görevlileri Cumhuriyet Meydanına kurdukları 112 Acil Çağrı çadırı ila bir yandan halkı bilgilendirirken 112 Acil Çağrı Merkezi materyallerini halka dağıtmaktadırlar. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bağlı kurumların görevlileri de stantlarda yer almaktadır. 112 Acil Çağrı’dan sorumlu Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya ilimizde 112 Acil Çağrı Merkezi telefonlarına Polis, Afet Acil İtfaiye, Ambulans, Jandarma, bağlı bulunmaktadır. Çok yakın zamanda Alo Orman olarak bilinen ve orman yangınlarının da 112 Acil Çağrı Merkezine bağlanacağını ve bunun altyapı çalışmalarının ise tamamlanmak üzere olduğunu söyleyebilirim.

Burdur 112 Acil Çağrı merkezimize gelen asılsız ihbarlar ve pozisyon dışı kullanımlar azılmaktadır. Örneğin 2015 yılında bu şekildeki telefon sayısı daha yüksek iken 2016 yılında bu sayı % 60’larda kalmıştır. Halkımızın bilinç düzeyi arttıkça daha da azılacaktır. Unutmamalıdır ki her yanlış ihbarın veya gereksiz kullanımın olduğu dakikalarda şehrimizde ve yöremizde hayati tehdit ve tehlikelere maruz kaldığı bilinmelidir. Bilhassa ailelerin küçük yaştaki çocuklara oyuncak amaçlı cep telefonu vermesi ile bu çocukların ne amaçla dahi olduğunu bilmeden 112 Acil Çağrı Merkezi gibi önemli bir numarayı çevirerek meşgul etmektedirler.

                 112 ACİL ÇAĞRI NUMARASINI MEŞGUL ETMEK SUÇTUR  

 Burdur vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, halkımızın gereksiz yere ve asılsız ihbar olarak aradığında aranan numara mutlaka operatörlerimiz tarafından tespit edilebilmektedir. Gereksiz aramalar ve kötü amaçlı aramalar kara listeye alınarak engellenmektedir. İkinci veya defalarca aramaların son bulmaması sonucunda cezai uygulama kaçınılmazdır. Bahaneler ise telefon üzerine kayıtlı kişilerin çocuk aradı veya farkında değilim gibi sözleri onların cezalandırılmasını önlememektedir. Ayrıca bu numarayı arayarak oradaki bayan operatörler ile sözlü şakalar yapmakta ayrı bir sorun olarak bize yansımaktadır. Bu güne kadar halkımızın sağduyusuna güvendiğimiz için cezalandırma yöntemleri konusunda hiçbir faaliyet yürütmedik. Ancak bu ceza verilemez anlamına gelmemelidir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.