MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ELAMAN SORUNU BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZÜLECEK

YAŞAM 02.05.2017 - 15:51, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3542+ kez okundu.
 

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ELAMAN SORUNU BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZÜLECEK

MEYBEM A.Ş. ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile inşaat, metal ve kaynak alanlarında mesleki yeterlilik sınavı (ustalık belgesi) düzenledi.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, “ilimizde yeterli istihdam düzeyine ulaşmak ve gençlerimizi kalifiye iş gücü olarak sektörlerde çalıştırmak için MEYBEM uzmanları tarafından yapılan sınavda ustalar, belgelerini alabilmek için işlerini en iyi şekilde yaptıklarını ispat etmek için ter döktüler. MEYBEM tarafından gerçekleştirilen sınavları başarıyla tamamlayan adaylara, mesleki yeterlilik belgeleri verilecek. Kalifiye eleman sorununu büyük ölçüde çözecek bu uygulamaya tam destek verdiklerini belirten Burdur Ticaret ve Sanayi  Odası Başkanı Yusuf Keyik; "MEYBEM ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz sınavlara katılım oldukça memnun edici. Hedefimiz, bu belgeyi uygulamanın kapsadığı tüm çalışanlara kazandırmak" dedi. BELGE ZORUNLULUĞU VAR Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik; "Bilindiği üzere 5544 Sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin ya Çıraklık Eğitim Merkezinden aldığı Ustalık Belgesine sahip olmaları ya da Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olmaları gerekmektedir. İş kazalarını en aza indirmek ve çalışanların nitelik seviyesini yükseltmek amacıyla gerçekleştirilen sınavlara katılım ise zorunlu. Bu sınavlara katılmayıp Mesleki Yeterlilik Belgesi almayan işçiler çalıştırılamayacak. Çalıştıran firmalara ise para cezası kesilecek. MEYBEM kapsamında yapılan sınavların ilki yazılı olarak gerçekleşiyor. Performans sınavları ise atölye, fabrika, inşaat şantiyesi gibi alanlarda yapılıyor. Mesleki Yeterlilik Sınavı'na katılan adaylar, iş kazaları konusunda bilinçlenerek, meslek hakkında bilgilerini geliştiriyor. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak; üyelerimizin işleyişlerinin aksamaması ve yanlarında çalıştıracakları işçilerin belgelendirilmelerine yönelik talepleri doğrultusunda, 28.04.2017 – 01.05.2017 tarih aralığında yaygın sektörlerimizden İnşaat Grubu, Metal Saç İşleme ve Çelik Kaynakçıları gruplarında Mesleki Yeterlilik Sınavları düzenledik.  Mesleki Yeterlilik Belge sınavına İnşaat grubundan 144 Kişi, Metal Saç İşlemeden 37 Kişi ve Çelik Kaynakçılığından 30 Kişi olmak üzere toplam 211 katılımcıya belgelendirme çalışması yaptık. Yazılı sınavları odamızda, uygulamaları ise uygun bir fabrika alanında gerçekleştirdik. İşçi, bu sınav ile bilgisini, tecrübesini tescil ettirerek farkını da ortaya koyacak. Bu belgeye sahip olan kişiler, işe alımlarda rakiplerinin bir adım önüne geçiyor" diye konuştu.  
MEYBEM A.Ş. ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile inşaat, metal ve kaynak alanlarında mesleki yeterlilik sınavı (ustalık belgesi) düzenledi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, “ilimizde yeterli istihdam düzeyine ulaşmak ve gençlerimizi kalifiye iş gücü olarak sektörlerde çalıştırmak için MEYBEM uzmanları tarafından yapılan sınavda ustalar, belgelerini alabilmek için işlerini en iyi şekilde yaptıklarını ispat etmek için ter döktüler. MEYBEM tarafından gerçekleştirilen sınavları başarıyla tamamlayan adaylara, mesleki yeterlilik belgeleri verilecek. Kalifiye eleman sorununu büyük ölçüde çözecek bu uygulamaya tam destek verdiklerini belirten Burdur Ticaret ve Sanayi  Odası Başkanı Yusuf Keyik; "MEYBEM ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz sınavlara katılım oldukça memnun edici. Hedefimiz, bu belgeyi uygulamanın kapsadığı tüm çalışanlara kazandırmak" dedi.

BELGE ZORUNLULUĞU VAR

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik; "Bilindiği üzere 5544 Sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin ya Çıraklık Eğitim Merkezinden aldığı Ustalık Belgesine sahip olmaları ya da Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olmaları gerekmektedir. İş kazalarını en aza indirmek ve çalışanların nitelik seviyesini yükseltmek amacıyla gerçekleştirilen sınavlara katılım ise zorunlu. Bu sınavlara katılmayıp Mesleki Yeterlilik Belgesi almayan işçiler çalıştırılamayacak. Çalıştıran firmalara ise para cezası kesilecek. MEYBEM kapsamında yapılan sınavların ilki yazılı olarak gerçekleşiyor. Performans sınavları ise atölye, fabrika, inşaat şantiyesi gibi alanlarda yapılıyor. Mesleki Yeterlilik Sınavı'na katılan adaylar, iş kazaları konusunda bilinçlenerek, meslek hakkında bilgilerini geliştiriyor. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak; üyelerimizin işleyişlerinin aksamaması ve yanlarında çalıştıracakları işçilerin belgelendirilmelerine yönelik talepleri doğrultusunda, 28.04.2017 – 01.05.2017 tarih aralığında yaygın sektörlerimizden İnşaat Grubu, Metal Saç İşleme ve Çelik Kaynakçıları gruplarında Mesleki Yeterlilik Sınavları düzenledik.  Mesleki Yeterlilik Belge sınavına İnşaat grubundan 144 Kişi, Metal Saç İşlemeden 37 Kişi ve Çelik Kaynakçılığından 30 Kişi olmak üzere toplam 211 katılımcıya belgelendirme çalışması yaptık. Yazılı sınavları odamızda, uygulamaları ise uygun bir fabrika alanında gerçekleştirdik. İşçi, bu sınav ile bilgisini, tecrübesini tescil ettirerek farkını da ortaya koyacak. Bu belgeye sahip olan kişiler, işe alımlarda rakiplerinin bir adım önüne geçiyor" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.