ENGELLİ GENÇLER DAVULLU ZURNALI ASKER OLDULAR

YAŞAM 12.05.2017 - 12:01, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3962+ kez okundu.
 

ENGELLİ GENÇLER DAVULLU ZURNALI ASKER OLDULAR

Dünya engelliler nedeniyle ülkemiz de 81 ilde düzenlenen engelli gençlerin bir günlüğüne sembolik olarak askere alınarak eğitim görmesi için davullu zurnalı askere uğurlandılar.
      Burdur merkez ve ilçelerinden gelen 50 dolayındaki engelli genç Cumhuriyet meydanında kültür parkta toplandılar. Engellilere yönelik bir günlük sembolik askere alma törenine Bucak ilçesinden 35 engelli genç’i Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne ait araçlar ile evlerinden alındı. Cumhuriyet meydanındaki Askere uğurlama eğlencesine getirilen gençler gönüllerince burada eğlendikten sonra askerlerin ellerine ve saçına kınalar yakıldı. Atatürk anıtı önünde aileleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler.       Askere uğurlama töreninin buradaki bölümü sona erdikten sonra toplu halde kışla caddesinden Binbaşı Maruf kışlasının yolunu tutan engelli bir günlük askerler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerinin ve ailelerinin katılımı ile “Binbaşı Maruf Kışlası” nizamiyesinden kayıtlarının ve askere alma evraklarının ise tamamlanması için ziyaretçi parkına alındılar. Engelli gençler ile aileleri ve müdürlük yetkilileri de engellilere eşlik ettiler. Engelli gençler bir günlük askerlik hizmeti için kıtaya teslim oldular. Burdur da sembolik olarak bir günlük eğitim yapacak engelli gençler, bir günlük eğitimin ardından askerliğini bitirerek kıtalarından teskere belgelerini alacaklar. Engelli gençlerin asker uğurlama ve askere alınma töreni etkinliklerine Burdur Valisi Şerif Yılmaz ve Vali yardımcıları da iştirak etti.      
Dünya engelliler nedeniyle ülkemiz de 81 ilde düzenlenen engelli gençlerin bir günlüğüne sembolik olarak askere alınarak eğitim görmesi için davullu zurnalı askere uğurlandılar.

      Burdur merkez ve ilçelerinden gelen 50 dolayındaki engelli genç Cumhuriyet meydanında kültür parkta toplandılar. Engellilere yönelik bir günlük sembolik askere alma törenine Bucak ilçesinden 35 engelli genç’i Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne ait araçlar ile evlerinden alındı. Cumhuriyet meydanındaki Askere uğurlama eğlencesine getirilen gençler gönüllerince burada eğlendikten sonra askerlerin ellerine ve saçına kınalar yakıldı. Atatürk anıtı önünde aileleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler.

      Askere uğurlama töreninin buradaki bölümü sona erdikten sonra toplu halde kışla caddesinden Binbaşı Maruf kışlasının yolunu tutan engelli bir günlük askerler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerinin ve ailelerinin katılımı ile “Binbaşı Maruf Kışlası” nizamiyesinden kayıtlarının ve askere alma evraklarının ise tamamlanması için ziyaretçi parkına alındılar. Engelli gençler ile aileleri ve müdürlük yetkilileri de engellilere eşlik ettiler. Engelli gençler bir günlük askerlik hizmeti için kıtaya teslim oldular.

Burdur da sembolik olarak bir günlük eğitim yapacak engelli gençler, bir günlük eğitimin ardından askerliğini bitirerek kıtalarından teskere belgelerini alacaklar. Engelli gençlerin asker uğurlama ve askere alınma töreni etkinliklerine Burdur Valisi Şerif Yılmaz ve Vali yardımcıları da iştirak etti.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.