BURDUR LİSESİ 1981 MEZUNLARI BULUŞMASI

DİĞER 30.09.2017 - 12:25, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4931+ kez okundu.
 

BURDUR LİSESİ 1981 MEZUNLARI BULUŞMASI

Burdur lisesi 1981 mezunları 36 yıl aradan sonra Burdur'da toplandı. Dönem Başkanlığını Yavuz Mehmet Kaya yaptı.
Geceye Burdur Lisesi Müdürü Şali Arslan, everybody ready lakablı İngilizce öğretmenleri Nilgün Satırlı Kuşadasından, Ayşe Füsun Altuğ Aydın’dan katılırken, ilimizin sevilen İngilizce öğretmenlerinden kanuni Selahattin Erkalaycı, o yılların kaprisli ama alımlı güzelliği ile öğrencilerin gönlünü kazandı. Matematik Öğretmeni Türkan Al ve eşi Zeki Canlı, merhum Coğrafya Öğretmenleri Ali Boyacıoğlu’nun eşi Müjgan Boyacıoğlu ve Merkez Orta Okulunun duayen Türkçe Öğretmeni Pakize Toyman katılarak şeref verdiler. Bu yıl ilk defa Burdur’da 3.sü gerçekleştiren toplantıya Avusturya, Tekirdağ, Bergama, Erzurum, Isparta ve diğer illerden de mezunların yanı sıra 1976’lı grupları da bir araya getiren Nihat Altuğ ve Bekir Kayacan’da eşleri ile birlikte katıldılar. Hoşça yapılan sohbetler ve keyifle yenen yemeği takiben 1981 mezunlarından Burdur’umuzun ses ve müzik ekipmanları ile organizasyonlara imzasını atan ilimizin sevilen motor tamircisi Burshow Rıza Ürkmez, kendi klavyesi ve saz arkadaşları ile geceye katılanları doyasıya eğlendirdi. Gönüllerince eğlenen 81’liler gecenin geç saatlerinde de sohbetlerini sürdürdüler. Burdur Lisesi mezunları ilk buluşmalarını 2015 yılında Nilgün Satırlı, Orhan İlişik, Yavuz Mehmet Kaya, Hakan Katlanç, Emel Köklü ve diğer arkadaşların özverili çalışmaları ile Antalya’da gerçekleştirmişlerdi. Ertesi günü tarih doktoru, öğrencilerinin Heridot lakabı taktığı öğretmenleri İbrahim Ekinci ve diğer öğretmenlerle kahvaltıda bir araya gelerek eski günlerini yad ettiler, özlem giderdiler. Kahvaltıdan sonra topluca Burdur Lisesi Müdürü İbrahim Çetin’i ziyaret eden grup öğretmenleri ile birlikte 36 yıl önce paylaştıkları okul sıralarını doldurarak resimler çekilip anılarını tazelediler, duygulu anlar yaşadılar. Burdur’a gelinir de şiş yenmez mi? Özellikle il dışından katılan mezunlar yıllar sonra özledikleri o buram buram kokusu ile Burdur sokaklarını parfümleyen şiş üstatlarının yaptığı şişleri, kıymalı pideleri ve cevizli, tahinli, kaymaklı kadayıfları özlemle yediler, hediyelik ceviz ezmelerinden aldılar. Geceye katılamayan ve eğlenceyi sosyal medya facebook 1981 Burdur Lisesi Mezunları sayfasından takip eden arkadaşları pişmanlıklarını telefonla arayarak Başkan Yavuz Mehmet Kaya’ya gelecek sene mutlaka katılmak istediklerini şimdiden rezervasyon taleplerini bildirdiler. Vefalı çıkan öğrenciler ve ilerleyen yaşlarına rağmen programın her safhasına iştirak eden öğretmenler, rahatsızlığı nedeni ile programa katılamayan, Burdur’un öz evladı ressam Cahit Anık’ı evinde ziyaret ettiler. Evini resim müzesine dönüştüren Cahit Anık ile hoşça sohbetlerde bulunana mezunlar bu toplantıları geleneksel hale getirdiklerini ve etkinliklerinin son ayağı olan Antalya’da bir otelde eğlenmek üzere Kemer’e hareket ettiler.  
Burdur lisesi 1981 mezunları 36 yıl aradan sonra Burdur'da toplandı. Dönem Başkanlığını Yavuz Mehmet Kaya yaptı.

Geceye Burdur Lisesi Müdürü Şali Arslan, everybody ready lakablı İngilizce öğretmenleri Nilgün Satırlı Kuşadasından, Ayşe Füsun Altuğ Aydın’dan katılırken, ilimizin sevilen İngilizce öğretmenlerinden kanuni Selahattin Erkalaycı, o yılların kaprisli ama alımlı güzelliği ile öğrencilerin gönlünü kazandı. Matematik Öğretmeni Türkan Al ve eşi Zeki Canlı, merhum Coğrafya Öğretmenleri Ali Boyacıoğlu’nun eşi Müjgan Boyacıoğlu ve Merkez Orta Okulunun duayen Türkçe Öğretmeni Pakize Toyman katılarak şeref verdiler.

Bu yıl ilk defa Burdur’da 3.sü gerçekleştiren toplantıya Avusturya, Tekirdağ, Bergama, Erzurum, Isparta ve diğer illerden de mezunların yanı sıra 1976’lı grupları da bir araya getiren Nihat Altuğ ve Bekir Kayacan’da eşleri ile birlikte katıldılar. Hoşça yapılan sohbetler ve keyifle yenen yemeği takiben 1981 mezunlarından Burdur’umuzun ses ve müzik ekipmanları ile organizasyonlara imzasını atan ilimizin sevilen motor tamircisi Burshow Rıza Ürkmez, kendi klavyesi ve saz arkadaşları ile geceye katılanları doyasıya eğlendirdi. Gönüllerince eğlenen 81’liler gecenin geç saatlerinde de sohbetlerini sürdürdüler.

Burdur Lisesi mezunları ilk buluşmalarını 2015 yılında Nilgün Satırlı, Orhan İlişik, Yavuz Mehmet Kaya, Hakan Katlanç, Emel Köklü ve diğer arkadaşların özverili çalışmaları ile Antalya’da gerçekleştirmişlerdi.

Ertesi günü tarih doktoru, öğrencilerinin Heridot lakabı taktığı öğretmenleri İbrahim Ekinci ve diğer öğretmenlerle kahvaltıda bir araya gelerek eski günlerini yad ettiler, özlem giderdiler. Kahvaltıdan sonra topluca Burdur Lisesi Müdürü İbrahim Çetin’i ziyaret eden grup öğretmenleri ile birlikte 36 yıl önce paylaştıkları okul sıralarını doldurarak resimler çekilip anılarını tazelediler, duygulu anlar yaşadılar.

Burdur’a gelinir de şiş yenmez mi? Özellikle il dışından katılan mezunlar yıllar sonra özledikleri o buram buram kokusu ile Burdur sokaklarını parfümleyen şiş üstatlarının yaptığı şişleri, kıymalı pideleri ve cevizli, tahinli, kaymaklı kadayıfları özlemle yediler, hediyelik ceviz ezmelerinden aldılar.

Geceye katılamayan ve eğlenceyi sosyal medya facebook 1981 Burdur Lisesi Mezunları sayfasından takip eden arkadaşları pişmanlıklarını telefonla arayarak Başkan Yavuz Mehmet Kaya’ya gelecek sene mutlaka katılmak istediklerini şimdiden rezervasyon taleplerini bildirdiler.

Vefalı çıkan öğrenciler ve ilerleyen yaşlarına rağmen programın her safhasına iştirak eden öğretmenler, rahatsızlığı nedeni ile programa katılamayan, Burdur’un öz evladı ressam Cahit Anık’ı evinde ziyaret ettiler. Evini resim müzesine dönüştüren Cahit Anık ile hoşça sohbetlerde bulunana mezunlar bu toplantıları geleneksel hale getirdiklerini ve etkinliklerinin son ayağı olan Antalya’da bir otelde eğlenmek üzere Kemer’e hareket ettiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.