ATEŞLİ SİLAH VE HAVAİ FİSEK ATIŞI İL GENELİNDE YASAKLANDI

DİĞER 26.10.2017 - 14:45, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2968+ kez okundu.
 

ATEŞLİ SİLAH VE HAVAİ FİSEK ATIŞI İL GENELİNDE YASAKLANDI

Burdur Valisi Şerif Yılmaz imzası ile Ateşli Silah Kullanımının ve Havai Fişek Atışının Önlenmesi hakkında genelge yayınlandı.
Burdur merkez ve ilçelerinde düğün, bayram, asker uğurlaması vb. törenlerde ateşli silahların kullanımının günden güne yaygınlaşarak adeta bir gelenek halini aldığı gözlenmektedir. Hem toplumsal hem de bireysel olarak en mutlu günlerimizi yaşadığımız, birlik ve beraberliğimizi perçinlediğimiz bu özel günlerimizde bu tür sorumsuz ve bilinçsiz davranışlar istenmeyen olaylara sebebiyet vermekte, katılımcılar arasında korku ve paniğe yol açmakta, vatandaşlarımızın yaralanmalarına ve hatta can kayıplarına neden olmaktadır.   Bilindiği üzere ateşli silahların bulundurulması, taşınması ve kullanılmasına ilişkin kurallar ilgili kanun ve yönetmeliklerle belirlenmiş olup; meskun mahallerde ve kalabalık ortamlarda silah kullanımı yasaklanmış ve yasaklara uymayanlara yönelik cezai yaptırımlar öngörülmüştür.   Öte yandan; Burdur İli sınırları içerisinde, dini ve milli bayramlar ile yerel milli günler ve il genelinde yapılan festival gibi büyük kutlamalar dışında; eğlence maksadıyla patlayıcı, maytap, havai fişek vb. şeyleri kullanmak, ateşlemek gibi benzeri faaliyetlerin yapılması il genelinde 12.01.2017 tarih ve 2016/96 nolu İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile yasaklanmıştır. Kullanımın yasaklanmadığı durumlarda ise bu maddelerin kullanımı ilgili mevzuat kapsamında izin ve kurallara bağlanmıştır.   Vatandaşlarımızın mutluluk ve sevinçlerinin hüzne dönüşmemesi, can güvenliklerinin temini ile huzur ve esenliklerinin bozulmaması, herhangi bir cezai yaptırımla karşılaşmamaları için bu kurallara uymada gerekli hassasiyeti göstermeleri,   Belirtilen hususlarda kanunların emrettiği her türlü tedbirin ilgili güvenlik birimleri tarafından alınması ve uygulamaya konulması  ile sorumluluk alanlarında muhtarlarımızın, düğünlerde ise düğün sahiplerinin her türlü ateşli silah kullanan kişileri ve izinsiz havai fişek vb. madde kullananları ilgili kolluk birimine bildirmeleri hususlarında görevli ve sorumlu olduklarının bilinmesi,  
Burdur Valisi Şerif Yılmaz imzası ile Ateşli Silah Kullanımının ve Havai Fişek Atışının Önlenmesi hakkında genelge yayınlandı.

Burdur merkez ve ilçelerinde düğün, bayram, asker uğurlaması vb. törenlerde ateşli silahların kullanımının günden güne yaygınlaşarak adeta bir gelenek halini aldığı gözlenmektedir. Hem toplumsal hem de bireysel olarak en mutlu günlerimizi yaşadığımız, birlik ve beraberliğimizi perçinlediğimiz bu özel günlerimizde bu tür sorumsuz ve bilinçsiz davranışlar istenmeyen olaylara sebebiyet vermekte, katılımcılar arasında korku ve paniğe yol açmakta, vatandaşlarımızın yaralanmalarına ve hatta can kayıplarına neden olmaktadır.

 

Bilindiği üzere ateşli silahların bulundurulması, taşınması ve kullanılmasına ilişkin kurallar ilgili kanun ve yönetmeliklerle belirlenmiş olup; meskun mahallerde ve kalabalık ortamlarda silah kullanımı yasaklanmış ve yasaklara uymayanlara yönelik cezai yaptırımlar öngörülmüştür.

 

Öte yandan; Burdur İli sınırları içerisinde, dini ve milli bayramlar ile yerel milli günler ve il genelinde yapılan festival gibi büyük kutlamalar dışında; eğlence maksadıyla patlayıcı, maytap, havai fişek vb. şeyleri kullanmak, ateşlemek gibi benzeri faaliyetlerin yapılması il genelinde 12.01.2017 tarih ve 2016/96 nolu İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile yasaklanmıştır. Kullanımın yasaklanmadığı durumlarda ise bu maddelerin kullanımı ilgili mevzuat kapsamında izin ve kurallara bağlanmıştır.

 

Vatandaşlarımızın mutluluk ve sevinçlerinin hüzne dönüşmemesi, can güvenliklerinin temini ile huzur ve esenliklerinin bozulmaması, herhangi bir cezai yaptırımla karşılaşmamaları için bu kurallara uymada gerekli hassasiyeti göstermeleri,

 

Belirtilen hususlarda kanunların emrettiği her türlü tedbirin ilgili güvenlik birimleri tarafından alınması ve uygulamaya konulması  ile sorumluluk alanlarında muhtarlarımızın, düğünlerde ise düğün sahiplerinin her türlü ateşli silah kullanan kişileri ve izinsiz havai fişek vb. madde kullananları ilgili kolluk birimine bildirmeleri hususlarında görevli ve sorumlu olduklarının bilinmesi,

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.