ATATÜRK’Ü HER ON KASIMDA OLDUĞU GİBİ MİNNETLE ANDIK

GÜNDEM 10.11.2017 - 09:17, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2756+ kez okundu.
 

ATATÜRK’Ü HER ON KASIMDA OLDUĞU GİBİ MİNNETLE ANDIK

Burdur da Atatürk’ün 79 ölüm yıl dönemi Burdur’daki törenler Saat 08.40 da Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Tüm yurtta olduğu gibi saat 09.05 geçe sirenlerin çalmasıyla birlikte 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı.
Burdur’daki törenler Saat 08.40 da Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutanı Piyade Albay Hakan Tutucu anıta çelenk koydu. Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının çelenklerinin konulması ile devam etti. Burdur’da  bütün ülkede olduğu gibi saat 09.05 de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Dolmabahçe de hayata gözlerini yumduğu zaman diliminde 2 dakikalık saygı duruşu ile devam edildi. Öğrenciler anma programlarına okullarında sürdürdü. “Ercan Akın Fen Lisesi Öğrencileri” Atatürk anıtı önünde tören sonrasında gün boyu  ihtiram nöbeti için yerlerini aldı Resmi anma programı ise Cumhuriyet parkında Atatürk resimlerinden oluşan sergi açılışı yapılırken, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi salonunda anma programları devam etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, cesur ve unutulmaz önderi Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nı başarıyla yöneten komutan olarak değil, aynı zamanda gerçekleştirdiği devrimlerle de dahi bir devlet adamı olarak tarihe geçti. Atatürk, 57 yıl süren yaşamının büyük kısmında, milletinin ve vatanının bağımsızlığı, mutluluğu için yılmadan çalıştı ve girdiği her mücadeleden zaferle çıktı. Ulus devlet olmanın temellerini atan Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş olmanın ilk hamlelerini tüm ülke de okullardan seçilen öğrencileri Avrupa da eğitim almaları için gönderdi ve onları eğitim için gönderirken şu sözleri söyledi. “sizler bir kıvılcım olarak gidiyorsunuz, ülkenize bir ateş topu olarak döneceksiniz demiştir ATATÜRK SÖZLERİ Akıl ve mantığın halledemeyeceği mesele yoktur. Amerika, Avrupa ve bütün uygarlık dünyası bilmelidir ki Türkiye halkı her uygar ve kabiliyetli millet gibi kayıtsız şartsız hür ve müstakil yaşamaya kesin karar vermiştir. Bu haklığın  kararı bozmaya yönelik her kuvvet, Türkiye'nin ebedi düşmanı kalır. Anadolu, en büyük hazinedir.  
Burdur da Atatürk’ün 79 ölüm yıl dönemi Burdur’daki törenler Saat 08.40 da Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Tüm yurtta olduğu gibi saat 09.05 geçe sirenlerin çalmasıyla birlikte 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Burdur’daki törenler Saat 08.40 da Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutanı Piyade Albay Hakan Tutucu anıta çelenk koydu. Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının çelenklerinin konulması ile devam etti.

Burdur’da  bütün ülkede olduğu gibi saat 09.05 de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Dolmabahçe de hayata gözlerini yumduğu zaman diliminde 2 dakikalık saygı duruşu ile devam edildi. Öğrenciler anma programlarına okullarında sürdürdü. “Ercan Akın Fen Lisesi Öğrencileri” Atatürk anıtı önünde tören sonrasında gün boyu  ihtiram nöbeti için yerlerini aldı Resmi anma programı ise Cumhuriyet parkında Atatürk resimlerinden oluşan sergi açılışı yapılırken, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi salonunda anma programları devam etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, cesur ve unutulmaz önderi Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nı başarıyla yöneten komutan olarak değil, aynı zamanda gerçekleştirdiği devrimlerle de dahi bir devlet adamı olarak tarihe geçti. Atatürk, 57 yıl süren yaşamının büyük kısmında, milletinin ve vatanının bağımsızlığı, mutluluğu için yılmadan çalıştı ve girdiği her mücadeleden zaferle çıktı.

Ulus devlet olmanın temellerini atan Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş olmanın ilk hamlelerini tüm ülke de okullardan seçilen öğrencileri Avrupa da eğitim almaları için gönderdi ve onları eğitim için gönderirken şu sözleri söyledi. “sizler bir kıvılcım olarak gidiyorsunuz, ülkenize bir ateş topu olarak döneceksiniz demiştir

ATATÜRK SÖZLERİ

Akıl ve mantığın halledemeyeceği mesele yoktur. Amerika, Avrupa ve bütün uygarlık dünyası bilmelidir ki Türkiye halkı her uygar ve kabiliyetli millet gibi kayıtsız şartsız hür ve müstakil yaşamaya kesin karar vermiştir. Bu haklığın  kararı bozmaya yönelik her kuvvet, Türkiye'nin ebedi düşmanı kalır. Anadolu, en büyük hazinedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.