KÜLTÜR BAKANI KURTULMUŞ SAGALASSOS KENTİNİ ZİYARET ETTİ.

KÜLTÜR 13.01.2018 - 10:55, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3738+ kez okundu.
 

KÜLTÜR BAKANI KURTULMUŞ SAGALASSOS KENTİNİ ZİYARET ETTİ.

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İmparatorlar Şehri Sagalassos Antik Kentini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
 Burdur’a bakanlığı ile ilgili inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere gelen Kültür ve Turizm Bakanı Prof Dr. Numan Kurtulmuş’a Sagallassos antik kenti ziyaretinde, hanımefendi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Vali Şerif Yılmaz, eşi Hilal Yılmaz, Milletvekilleri Bayram Özçelik, Reşat Petek, Rektör Prof. Dr Adem Korkmaz ve protokol üyeleri eşlik etti.   Yoğun programı ve yağan yağmura aldırış etmeden ilimizin UNESCO dünya geçici mirası listesinde yer alan iki önemli kültürel mirasından birisi olan Sagalassos Antik Kenti’ni ziyaret eden Bakan Kurtulmuş, Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci rehberliğinde Antik Kenti gezdi.   Antik Kentin tarihi geçmişi ve kazı çalışmaları hakkında Müze Müdüründen bilgiler alan Bakan Kurtulmuş,  kentin en önemli yapısı olan Antoninler çeşmesi önünde protokol ve ailesi ile birlikte fotoğraf çekildi. Basın Mensuplarının selfi isteğini de geri çevirmedi.   Bakan Kurtulmuş, Burdur’un iki önemli tarihi kenti Sagalassos ve Kibyra için gerekli desteği vereceğini ifade ederek, iki kentin gün yüzüne çıkarılması için yapılacak çalışmalarda Bakanlık olarak gerekli katkıyı sunacaklarını sözlerine ekledi.  
Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İmparatorlar Şehri Sagalassos Antik Kentini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 Burdur’a bakanlığı ile ilgili inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere gelen Kültür ve Turizm Bakanı Prof Dr. Numan Kurtulmuş’a Sagallassos antik kenti ziyaretinde, hanımefendi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Vali Şerif Yılmaz, eşi Hilal Yılmaz, Milletvekilleri Bayram Özçelik, Reşat Petek, Rektör Prof. Dr Adem Korkmaz ve protokol üyeleri eşlik etti.

 

Yoğun programı ve yağan yağmura aldırış etmeden ilimizin UNESCO dünya geçici mirası listesinde yer alan iki önemli kültürel mirasından birisi olan Sagalassos Antik Kenti’ni ziyaret eden Bakan Kurtulmuş, Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci rehberliğinde Antik Kenti gezdi.

 

Antik Kentin tarihi geçmişi ve kazı çalışmaları hakkında Müze Müdüründen bilgiler alan Bakan Kurtulmuş,  kentin en önemli yapısı olan Antoninler çeşmesi önünde protokol ve ailesi ile birlikte fotoğraf çekildi. Basın Mensuplarının selfi isteğini de geri çevirmedi.

 

Bakan Kurtulmuş, Burdur’un iki önemli tarihi kenti Sagalassos ve Kibyra için gerekli desteği vereceğini ifade ederek, iki kentin gün yüzüne çıkarılması için yapılacak çalışmalarda Bakanlık olarak gerekli katkıyı sunacaklarını sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.