ÇİN TİCARET SAVAŞI BAŞLATMA NİYETİNDE DEĞİL

DÜNYA 11.03.2018 - 10:51, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3328+ kez okundu.
 

ÇİN TİCARET SAVAŞI BAŞLATMA NİYETİNDE DEĞİL

Çin'in Ticaret Müzakereci Yardımcısı Wang Shouwen, şimdiye kadar 24 ülke veya bölgeyle 16 serbest ticaret anlaşmasını imzaladığı bildirildi.
 Çin'in Ticaret Müzakereci Yardımcısı Wang Shouwen, şimdiye kadar 24 ülke veya bölgeyle 16 serbest ticaret anlaşmasını imzaladığı bildirildi. Ticaret Bakan Yardımcısı ve Çin hükümetinin Uluslararası Ticaret Müzakereci Yardımcısı Wang Shouwen, basın mensuplarına açıklamada bugün 13. Çin Ulusal Halk Meclisi'nin yıllık toplantısı kapsamındaki basın toplantısında konuştu. Wang, serbest ticaret müzakeresi ve Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) görüşmelerinin birbirini tamamlayıcı nitelikte olduğunu ve Çin'in çok taraflı ticaret görüşmelerini desteklediğini belirtti. Wang Shouwen, Çin'in serbest ticaret ortaklarıyla arasındaki ticaret ve yatırım ilişkisinin serbest ticaret ortağı olmayan ülkelerle arasındaki ilişkiden daha hızlı geliştiğine dikkat çekti. Çin ile ASEAN arasındaki ticaret hacmi geçen yıl 500 milyar dolara ulaştı. Bu rakam, serbest ticaret anlaşmasının uygulandığı yıla göre 5 misli arttı. Çin'in çok taraflı ticaret görüşmelerine yönelik desteğini vurgulayan Wang Shouwen, gıda güvenliği ve balıkçılık sektöründe sübvansiyon gibi konular dışında e-ticaret ve yatırımın kolaylaştırılması gibi konularla ilgili müzakerelere aktif şekilde katılacağını söyledi. 16 serbest ticaret anlaşması, ASEAN ülkeleri, Kuşak ve Yol güzergahındaki ülkeleri ve Latin Amerika ülkelerini kapsıyor.  
Çin'in Ticaret Müzakereci Yardımcısı Wang Shouwen, şimdiye kadar 24 ülke veya bölgeyle 16 serbest ticaret anlaşmasını imzaladığı bildirildi.

 Çin'in Ticaret Müzakereci Yardımcısı Wang Shouwen, şimdiye kadar 24 ülke veya bölgeyle 16 serbest ticaret anlaşmasını imzaladığı bildirildi.

Ticaret Bakan Yardımcısı ve Çin hükümetinin Uluslararası Ticaret Müzakereci Yardımcısı Wang Shouwen, basın mensuplarına açıklamada bugün 13. Çin Ulusal Halk Meclisi'nin yıllık toplantısı kapsamındaki basın toplantısında konuştu.

Wang, serbest ticaret müzakeresi ve Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) görüşmelerinin birbirini tamamlayıcı nitelikte olduğunu ve Çin'in çok taraflı ticaret görüşmelerini desteklediğini belirtti.

Wang Shouwen, Çin'in serbest ticaret ortaklarıyla arasındaki ticaret ve yatırım ilişkisinin serbest ticaret ortağı olmayan ülkelerle arasındaki ilişkiden daha hızlı geliştiğine dikkat çekti. Çin ile ASEAN arasındaki ticaret hacmi geçen yıl 500 milyar dolara ulaştı. Bu rakam, serbest ticaret anlaşmasının uygulandığı yıla göre 5 misli arttı.

Çin'in çok taraflı ticaret görüşmelerine yönelik desteğini vurgulayan Wang Shouwen, gıda güvenliği ve balıkçılık sektöründe sübvansiyon gibi konular dışında e-ticaret ve yatırımın kolaylaştırılması gibi konularla ilgili müzakerelere aktif şekilde katılacağını söyledi.

16 serbest ticaret anlaşması, ASEAN ülkeleri, Kuşak ve Yol güzergahındaki ülkeleri ve Latin Amerika ülkelerini kapsıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.