ÇİFTÇİLİK YAPACAK GENÇLERE BÜYÜK İMKAN

SİYASET 26.03.2018 - 14:59, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4133+ kez okundu.
 

ÇİFTÇİLİK YAPACAK GENÇLERE BÜYÜK İMKAN

Burdur AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik “ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız genç girişimci çiftçiyi desteklemeye devam ediyor.
    Genç çiftçi projesi ile ilgili bilgi veren Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “yaptığı açıklamada;  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız genç girişimci Çiftçilerimizin yanında olmaya ve uygulanacak projeleri desteklemeye devam ediyor. Özçelik son yıllarda üreticiye verilen destekle ile kentte göç eden ve kendisine ve aile yakınlarına istihdam imkanı bulamayan genç çiftçilerimizin tarımsal istihdam koşullarında yeniden yapılanmaya gittiklerini ifade etti.                  PROJE KAMSAMINA GİREN İŞLETMELER Genç çiftçi projesi kapsamında hibe alacak olan genç çiftçilerin Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, arı yetiştiriciliği ve bal üretimi, arı sütü, ana arı, polen ve benzeri arı ürünleri üretimi, ipek böceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı, serbest sistem yumurta tavuğu yetiştiriciliği ve tesis yapımı, kapama meyve bahçesi tesisi, fide, fidan, iç ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, çok yıllık yem bitkisi yetiştiriciliği, kültür mantarı üretimi ve tesis yapımı, çok yıllık tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, coğrafi işaretli, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim projelerinde çalışma yapması buna uygun projeler gerçekleştirmesi gerekmektedir.” dedi.             PROJE BAŞVURUSUNDA GEREKEN KRİTERLER Başvuru şartları konusunda açıklamalarda bulunan  AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “ Projeye başvuruda bulunmak isteyen çiftçilerimizin 18 yaşından büyük olmak, 41 yaşından gün almamış olmak, her hangi bir işte sigortalı çalışmıyor olmak, vergi mükellefi olmamak, şirket sahibi olmamak, daha önce başka hibe programlarından yararlanmamış olmak, belirlenmiş sayıdan fazla büyükbaş(15), küçükbaş (50) ya da arı kovanı sahibi olmamak, öğrenci olmamak şartları aranmaktadır. Şartlara  uyan gençlerimizin 2 NİSAN’dan itibaren http://gencciftci.tarim.gov.tr adresinden ön başvuru yapmaları gerekmektedir. Müracaatlar başlama tarihinden itibaren 4 hafta sürecektir. ”dedi.
Burdur AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik “ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız genç girişimci çiftçiyi desteklemeye devam ediyor.

    Genç çiftçi projesi ile ilgili bilgi veren Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “yaptığı açıklamada;  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız genç girişimci Çiftçilerimizin yanında olmaya ve uygulanacak projeleri desteklemeye devam ediyor. Özçelik son yıllarda üreticiye verilen destekle ile kentte göç eden ve kendisine ve aile yakınlarına istihdam imkanı bulamayan genç çiftçilerimizin tarımsal istihdam koşullarında yeniden yapılanmaya gittiklerini ifade etti.

                 PROJE KAMSAMINA GİREN İŞLETMELER

Genç çiftçi projesi kapsamında hibe alacak olan genç çiftçilerin Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, arı yetiştiriciliği ve bal üretimi, arı sütü, ana arı, polen ve benzeri arı ürünleri üretimi, ipek böceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı, serbest sistem yumurta tavuğu yetiştiriciliği ve tesis yapımı, kapama meyve bahçesi tesisi, fide, fidan, iç ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, çok yıllık yem bitkisi yetiştiriciliği, kültür mantarı üretimi ve tesis yapımı, çok yıllık tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, coğrafi işaretli, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim projelerinde çalışma yapması buna uygun projeler gerçekleştirmesi gerekmektedir.” dedi.

            PROJE BAŞVURUSUNDA GEREKEN KRİTERLER
Başvuru şartları konusunda açıklamalarda bulunan  AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “ Projeye başvuruda bulunmak isteyen çiftçilerimizin 18 yaşından büyük olmak, 41 yaşından gün almamış olmak, her hangi bir işte sigortalı çalışmıyor olmak, vergi mükellefi olmamak, şirket sahibi olmamak, daha önce başka hibe programlarından yararlanmamış olmak, belirlenmiş sayıdan fazla büyükbaş(15), küçükbaş (50) ya da arı kovanı sahibi olmamak, öğrenci olmamak şartları aranmaktadır. Şartlara  uyan gençlerimizin 2 NİSAN’dan itibaren http://gencciftci.tarim.gov.tr adresinden ön başvuru yapmaları gerekmektedir. Müracaatlar başlama tarihinden itibaren 4 hafta sürecektir. ”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.