BURDUR’UN ÇEVRESEL VE MEKANSAL GELİŞME SWOT ANALİZİ MASAYA YATIRILDI

DİĞER 05.04.2018 - 12:29, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4211+ kez okundu.
 

BURDUR’UN ÇEVRESEL VE MEKANSAL GELİŞME SWOT ANALİZİ MASAYA YATIRILDI

MAKÜ’de Burdur Gelişim Planı Çerçevesinde “Çevresel ve Mekânsal Gelişme Raporu, Swot Analiz”i düzenlenen toplantı da Konuşuldu
Burdur Valiliği ve MAKÜ işbirliği ile hazırlanan Burdur Gelişim Planı çerçevesinde “Çevresel ve Mekânsal Gelişme Raporu, Swot Analiz” konulu toplantı Burdur Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Latif Gürkan KAYA, Moderatör Yardımcılığını ise Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Samet AŞIKKUTLU’nun yaptığı toplantıya Burdur Valiliği, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri 6.Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Karamanlı Belediye Başkanlığı,  Burdur Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, Meteoroloji Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile DSİ 18. Bölge Müdürlüğü temsilcileri katıldı. Toplantıda, çevre ve mekânsal açıdan şehrin güçlü ve zayıf yönleri konuşuldu. Burdur Swot analizinin yapıldığı toplantıda şehrin güçlü yönleri vurgulandı. Bunlar arasında nüfusun az ve eğitim düzeyinin yüksek olması sonucu çevre bilincinin ve farkındalığının iyi olması, Göller yöresi olması sebebi ile su kaynaklarının çokluğu, üniversite ve yüksekokulların bulunması, hayvancılık için uygun arazilerin olması, mermer ocaklarının iş imkânı sağlaması, çok fazla endemik bitki türünün bulunması, turizm kentlerine yakınlık ve göç alan bir il olması gibi birçok özellik yer alıyor. Gölle yöresi olarak adlandırılmasına rağmen Burdur’da sulama suyunun yetersiz, içme suyu kalitesinin ise düşük olduğunun vurgulandığı toplantıda kullanılabilir su kaynaklarının yetersiz olması, sanayinin gelişmemiş olması, il merkezindeki yoğunluk sebebiyle hava kirliliğinin yüksek olması gibi Burdur’un birçok zayıf yönü de masaya yatırıldı.   Burdur Gelişim Planı Çerçevesinde Teknik Alt Yapı Sektör Toplantısı da Yapıldı Burdur Valiliği ve MAKÜ işbirliği ile hazırlanan Burdur Gelişim Planı çerçevesinde “Teknik Alt Yapı Sektör Toplantısı da gerçekleştirildi. Toplantıya Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Karayolları 134. Şube Şefliği, Burdur Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Burdur Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Burdur Telekom Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Devlet Demir Yolları temsilcileri katııldı. Burdur’un teknik alt yapıda, şehirde bölünmüş yollar ile şehirlerarası ulaşım sorununun büyük oranda çözülmüş olması, şehrin güneş enerjisi potansiyelinin yüksek olması, yolların tamamının asfalt kaplı olması ve ana ulaşım bağlantılarına yakın bölgede yer alması gibi güçlü olduğu nokta vurgulandı. Toplantıda ayrıca, şehir içi ulaşım master planının henüz yapılmamış olması ve ulaşım altyapısında eksikliklerin yer alması, yük ve yolcu taşımacılığında demiryollarının etkin olarak kullanılamaması, sanayinin gelişmemiş olması, otoparkların yetersizliği ve trafik yoğunluğunun olması, şehrin batı tarafındaki karayolunun halen bölünmüş yol olarak hizmete geçmemiş olması gibi önemli alt yapı sorunları da konuşuldu ve yapılabilecek çalışmalar ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.      
MAKÜ’de Burdur Gelişim Planı Çerçevesinde “Çevresel ve Mekânsal Gelişme Raporu, Swot Analiz”i düzenlenen toplantı da Konuşuldu

Burdur Valiliği ve MAKÜ işbirliği ile hazırlanan Burdur Gelişim Planı çerçevesinde “Çevresel ve Mekânsal Gelişme Raporu, Swot Analiz” konulu toplantı Burdur Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Latif Gürkan KAYA, Moderatör Yardımcılığını ise Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Samet AŞIKKUTLU’nun yaptığı toplantıya Burdur Valiliği, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri 6.Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Karamanlı Belediye Başkanlığı,  Burdur Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, Meteoroloji Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile DSİ 18. Bölge Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

Toplantıda, çevre ve mekânsal açıdan şehrin güçlü ve zayıf yönleri konuşuldu.

Burdur Swot analizinin yapıldığı toplantıda şehrin güçlü yönleri vurgulandı. Bunlar arasında nüfusun az ve eğitim düzeyinin yüksek olması sonucu çevre bilincinin ve farkındalığının iyi olması, Göller yöresi olması sebebi ile su kaynaklarının çokluğu, üniversite ve yüksekokulların bulunması, hayvancılık için uygun arazilerin olması, mermer ocaklarının iş imkânı sağlaması, çok fazla endemik bitki türünün bulunması, turizm kentlerine yakınlık ve göç alan bir il olması gibi birçok özellik yer alıyor.

Gölle yöresi olarak adlandırılmasına rağmen Burdur’da sulama suyunun yetersiz, içme suyu kalitesinin ise düşük olduğunun vurgulandığı toplantıda kullanılabilir su kaynaklarının yetersiz olması, sanayinin gelişmemiş olması, il merkezindeki yoğunluk sebebiyle hava kirliliğinin yüksek olması gibi Burdur’un birçok zayıf yönü de masaya yatırıldı.

 

Burdur Gelişim Planı Çerçevesinde Teknik Alt Yapı Sektör Toplantısı da Yapıldı

Burdur Valiliği ve MAKÜ işbirliği ile hazırlanan Burdur Gelişim Planı çerçevesinde “Teknik Alt Yapı Sektör Toplantısı da gerçekleştirildi.

Toplantıya Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Karayolları 134. Şube Şefliği, Burdur Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Burdur Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Burdur Telekom Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Devlet Demir Yolları temsilcileri katııldı.

Burdur’un teknik alt yapıda, şehirde bölünmüş yollar ile şehirlerarası ulaşım sorununun büyük oranda çözülmüş olması, şehrin güneş enerjisi potansiyelinin yüksek olması, yolların tamamının asfalt kaplı olması ve ana ulaşım bağlantılarına yakın bölgede yer alması gibi güçlü olduğu nokta vurgulandı.

Toplantıda ayrıca, şehir içi ulaşım master planının henüz yapılmamış olması ve ulaşım altyapısında eksikliklerin yer alması, yük ve yolcu taşımacılığında demiryollarının etkin olarak kullanılamaması, sanayinin gelişmemiş olması, otoparkların yetersizliği ve trafik yoğunluğunun olması, şehrin batı tarafındaki karayolunun halen bölünmüş yol olarak hizmete geçmemiş olması gibi önemli alt yapı sorunları da konuşuldu ve yapılabilecek çalışmalar ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.