ÖZGÜRLÜK, EŞİTLİK VE ADALET’İN TEMELİ MİLLİ İRADEDİR

SİYASET 21.04.2018 - 17:51, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4095+ kez okundu.
 

ÖZGÜRLÜK, EŞİTLİK VE ADALET’İN TEMELİ MİLLİ İRADEDİR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98.yılını kutladığımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Ulus devletin temellerinin atıldığı gündür.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98.yılını kutladığımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi Türk Ulusunun iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Artık Türkiye Devleti’nin yapısının ruhu milli egemenliktir. Büyük önderimiz Atatürk’ün de söylediği gibi; “Bütün dünya bilmelidir ki, artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve varlığıdır.”(1923) Özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de dayanağı milli egemenliktir. Uygar toplum, çağdaş devlet, güçlü ülke hedefine ulaşmak yolunda; Atamız TBMM açıldığı günü bayram olarak aynı zamanda geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimiz çocuklarımıza armağan ederek eşsizliğini bir kez daha göstermiştir. Laiklik, demokrasi ve insan hakları konularının tartışılır hale geldiği günümüzde, ülkemize yönelik bölücü ve yıkıcı eylemler karşısında, her zamankinden daha fazla Cumhuriyetimize, Atatürk ilke ve devrimlerine, birliğimize ve bütünlüğümüze sahip çıkma zorunda olduğumuz açıktır. Milli bayramlarımızı da bu şuur ve düşünce içerisinde değerlendirmek durumundayız. Bu durumda bizlere düşen görev; hem atamızın emanetlerine sahip olduğumuzu göstermek, hem de çocuklarımıza, gençlerimize bu şuuru vermenin gayreti içinde olmaktır. Çünkü Cumhuriyetimizin temel değerlerine ve ulusumuzun bütünlüğüne yönelik saldırılar, bu gün olduğu gibi yarın da devam edecektir. Bizler, gelecek kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundayız. Bu ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygıyla anıyor, Ata’mızdan emanet aldığımız 23 Nisan’ı geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza, gelecek kuşaklara daha sorunsuz aktarabilmek dileğiyle…  
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98.yılını kutladığımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Ulus devletin temellerinin atıldığı gündür.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98.yılını kutladığımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi Türk Ulusunun iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Artık Türkiye Devleti’nin yapısının ruhu milli egemenliktir.

Büyük önderimiz Atatürk’ün de söylediği gibi;

“Bütün dünya bilmelidir ki, artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve varlığıdır.”(1923) Özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de dayanağı milli egemenliktir.

Uygar toplum, çağdaş devlet, güçlü ülke hedefine ulaşmak yolunda; Atamız TBMM açıldığı günü bayram olarak aynı zamanda geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimiz çocuklarımıza armağan ederek eşsizliğini bir kez daha göstermiştir.

Laiklik, demokrasi ve insan hakları konularının tartışılır hale geldiği günümüzde, ülkemize yönelik bölücü ve yıkıcı eylemler karşısında, her zamankinden daha fazla Cumhuriyetimize, Atatürk ilke ve devrimlerine, birliğimize ve bütünlüğümüze sahip çıkma zorunda olduğumuz açıktır. Milli bayramlarımızı da bu şuur ve düşünce içerisinde değerlendirmek durumundayız.

Bu durumda bizlere düşen görev; hem atamızın emanetlerine sahip olduğumuzu göstermek, hem de çocuklarımıza, gençlerimize bu şuuru vermenin gayreti içinde olmaktır.

Çünkü Cumhuriyetimizin temel değerlerine ve ulusumuzun bütünlüğüne yönelik saldırılar, bu gün olduğu gibi yarın da devam edecektir.

Bizler, gelecek kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundayız. Bu ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir.

Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygıyla anıyor, Ata’mızdan emanet aldığımız 23 Nisan’ı geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza, gelecek kuşaklara daha sorunsuz aktarabilmek dileğiyle

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.