CHP MV. DR. MEHMET GÖKER’İN PANKOBİRLİK YOLSUZLUĞU AÇIKLAMASI

SİYASET 26.05.2018 - 13:01, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3687+ kez okundu.
 

CHP MV. DR. MEHMET GÖKER’İN PANKOBİRLİK YOLSUZLUĞU AÇIKLAMASI

Burdur’un Yeşilova İlçesi, SS Burdur- Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifinde ölüler adına mal satılmış gibi gösterilerek senetlerin düzenlendiğini belirtti.
Burdur’un Yeşilova İlçesi, SS Burdur- Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifinde ölüler adına mal satılmış gibi gösterilerek senetlerin düzenlendiğini ve bu şekilde çok sayıda kişiye borç ihbarnamesi hazırlandığı iddiası ile soruşturma başlatıldığını belirten GÖKER, “Ölüler adına sahte senet düzenlenen bu yolsuzluk olayının, adli makamlarca titizlikle üzerine gidilmesini bekliyoruz. Yolsuzluğu eşeledikçe altından daha fazla şeyler çıkacak gibi görünüyor. Yeşilova’da bulunan avukat arkadaşlarımız da konuyla yakından ilgileniyor ve takip ediyorlar. Biz de konunun üzerine gideceğiz ve soruşturmanın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi. Şimdilik yalnızca 32 kişinin suç duyurusunda bulunduğunu ancak sayının 100 kişiden fazla olmasının beklendiğini söyleyen CHP’li Vekil, “Toplam rakamın 1 milyonu bulması bekleniyor. Söz konusu yolsuzlukta birçok kişi ile ilgili sahte evrak hazırlanmış, fatura ve fişler bastırılarak paralar toplanmış” dedi. Yolsuzluğun sadece Burdur’un değil, ülkemizin de en büyük sorunu olduğunu dile getiren GÖKER, ülkemiz Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün yayımladığı 2017 Dünya Yolsuzluk Algısı Endeksi’nde 100 üzerinden ancak 40 puan alabilmiş ve 180 ülke arasında 81. sırada yer almıştır. Avrupa Birliği ülkeleri ile karşılaştırıldığında Türkiye, 28 üye ülke arasında sonuncu sıraya yerleşmiş bulunmaktadır. Yoksulluğu bitirme iddiası ile iktidara gelen hükümet tüm olanakları kullanarak kendi hükümetleriyle ilgili yolsuzluk konularını siyasi gündemin dışında tutmaya çalışmaktadır. Geçmişte yolsuzluk iddiaları ile hükümetleri deviren medya susturulmuş, devlet harcamalarını denetlemekle yükümlü olan parlamento güçsüzleştirilmiş ve yolsuzlukları cezalandırmakla görevli olan yargı, siyasetin denetimi altına alınmıştır” dedi.
Burdur’un Yeşilova İlçesi, SS Burdur- Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifinde ölüler adına mal satılmış gibi gösterilerek senetlerin düzenlendiğini belirtti.

Burdur’un Yeşilova İlçesi, SS Burdur- Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifinde ölüler adına mal satılmış gibi gösterilerek senetlerin düzenlendiğini ve bu şekilde çok sayıda kişiye borç ihbarnamesi hazırlandığı iddiası ile soruşturma başlatıldığını belirten GÖKER, “Ölüler adına sahte senet düzenlenen bu yolsuzluk olayının, adli makamlarca titizlikle üzerine gidilmesini bekliyoruz. Yolsuzluğu eşeledikçe altından daha fazla şeyler çıkacak gibi görünüyor. Yeşilova’da bulunan avukat arkadaşlarımız da konuyla yakından ilgileniyor ve takip ediyorlar. Biz de konunun üzerine gideceğiz ve soruşturmanın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Şimdilik yalnızca 32 kişinin suç duyurusunda bulunduğunu ancak sayının 100 kişiden fazla olmasının beklendiğini söyleyen CHP’li Vekil, “Toplam rakamın 1 milyonu bulması bekleniyor. Söz konusu yolsuzlukta birçok kişi ile ilgili sahte evrak hazırlanmış, fatura ve fişler bastırılarak paralar toplanmış” dedi.

Yolsuzluğun sadece Burdur’un değil, ülkemizin de en büyük sorunu olduğunu dile getiren GÖKER, ülkemiz Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün yayımladığı 2017 Dünya Yolsuzluk Algısı Endeksi’nde 100 üzerinden ancak 40 puan alabilmiş ve 180 ülke arasında 81. sırada yer almıştır. Avrupa Birliği ülkeleri ile karşılaştırıldığında Türkiye, 28 üye ülke arasında sonuncu sıraya yerleşmiş bulunmaktadır. Yoksulluğu bitirme iddiası ile iktidara gelen hükümet tüm olanakları kullanarak kendi hükümetleriyle ilgili yolsuzluk konularını siyasi gündemin dışında tutmaya çalışmaktadır. Geçmişte yolsuzluk iddiaları ile hükümetleri deviren medya susturulmuş, devlet harcamalarını denetlemekle yükümlü olan parlamento güçsüzleştirilmiş ve yolsuzlukları cezalandırmakla görevli olan yargı, siyasetin denetimi altına alınmıştır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.