23 NİSAN BAYRAMI COŞKU İLE KUTLANDI

GÜNDEM 23.04.2019 - 21:34, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3813+ kez okundu.
 

23 NİSAN BAYRAMI COŞKU İLE KUTLANDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 99. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Burdur’da da coşkuyla kutlandı
Kutlama programı çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Çelenk Sunma Töreni'nde Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunuldu. Valilik makamını ziyaretle devan eden kutlama programı kapsamında, Vali Hasan Şıldak ziyarette yer alan Mehmetçik Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi Münevver Gürer'e temsili olarak makamını devretti. Valilik makamına oturan 23 Nisan Valisi Münevver Gürer, telefonla aradığı kurum müdürlerine talimat verdi,  ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. 23 Nisan Valisi Gürer basın mensuplarına yaptığı açıklamada; inşaatı tamamlanan İl Halk Kütüphanesinin yeni eğitim öğretim dönemine yetişeceğini ifade ederek, 25-28 Nisan tarihlerinde kapılarını açacak Burdur Tarım ve Hayvancılık fuarına herkesi davet etti. Öte yandan Burdur’un turizm potansiyeline de dikkat çekilerek, iş adamlarından turizm sektörüne yatırım yapma çağrısında bulunan 23 Nisan Valisi,  ‘büyüyünce ne olmak istiyorsunuz’ sorusuna ‘Avukat olmak istiyorum’ diye yanıt verdi.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hasan Şıldak tüm çocukların bayramını kutladı. 23 Nisan Valisi Münevver Gürer’e teşekkür eden Vali Şıldak; “23 Nisan’ı şenlendirdiniz. Tabii 23 Nisan sizin bayramınız.  Anlamı o kadar büyük ki, egemenliğimizin tescillendiği ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kapılarını açtığı bir tarih. O meclis Milli mücadeleyi, Kurtuluş Savaşı’nı yürüttü. Cumhuriyete o şekilde ulaştık. Gururluyuz,  böyle bir ülkede olmak, bu ülkenin vatandaşı olmak, böyle çocuklara sahip olmak, birliğimizle, özellikle kritik zamanlardaki kenetlendiğimiz o milli şuurla birlikte bize bunlar güç veriyor. Milli bayramlarımızda bu şekilde duygu patlaması da yaşıyoruz. Bu manada tekrar bütün çocuklarımızın, tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” dedi.  Devam eden programda Vali Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında TOKİ Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu tarafından düzenlenen kutlama programına katıldı.  Okul bahçesinde düzenlenen programın başında Vali Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı P. Alb. Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile birlikte öğrencilerin ve prorama gelen velilerin bayramlarını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Nuri Düden yaptı. Program kapsamında öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu, dans gösterisi sundular, mehteran takımının gösterisi sunuldu, halk oyunu gösterisi ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Hasan Şıldak tarafından ödüllerin verilmesi ile program sona erdi.       
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 99. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Burdur’da da coşkuyla kutlandı

Kutlama programı çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Çelenk Sunma Töreni'nde Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunuldu.

Valilik makamını ziyaretle devan eden kutlama programı kapsamında, Vali Hasan Şıldak ziyarette yer alan Mehmetçik Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi Münevver Gürer'e temsili olarak makamını devretti.

Valilik makamına oturan 23 Nisan Valisi Münevver Gürer, telefonla aradığı kurum müdürlerine talimat verdi,  ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

23 Nisan Valisi Gürer basın mensuplarına yaptığı açıklamada; inşaatı tamamlanan İl Halk Kütüphanesinin yeni eğitim öğretim dönemine yetişeceğini ifade ederek, 25-28 Nisan tarihlerinde kapılarını açacak Burdur Tarım ve Hayvancılık fuarına herkesi davet etti. Öte yandan Burdur’un turizm potansiyeline de dikkat çekilerek, iş adamlarından turizm sektörüne yatırım yapma çağrısında bulunan 23 Nisan Valisi,  ‘büyüyünce ne olmak istiyorsunuz’ sorusuna ‘Avukat olmak istiyorum’ diye yanıt verdi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hasan Şıldak tüm çocukların bayramını kutladı. 23 Nisan Valisi Münevver Gürer’e teşekkür eden Vali Şıldak; “23 Nisan’ı şenlendirdiniz. Tabii 23 Nisan sizin bayramınız.  Anlamı o kadar büyük ki, egemenliğimizin tescillendiği ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kapılarını açtığı bir tarih. O meclis Milli mücadeleyi, Kurtuluş Savaşı’nı yürüttü. Cumhuriyete o şekilde ulaştık. Gururluyuz,  böyle bir ülkede olmak, bu ülkenin vatandaşı olmak, böyle çocuklara sahip olmak, birliğimizle, özellikle kritik zamanlardaki kenetlendiğimiz o milli şuurla birlikte bize bunlar güç veriyor. Milli bayramlarımızda bu şekilde duygu patlaması da yaşıyoruz. Bu manada tekrar bütün çocuklarımızın, tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” dedi. 

Devam eden programda Vali Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında TOKİ Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu tarafından düzenlenen kutlama programına katıldı. 

Okul bahçesinde düzenlenen programın başında Vali Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı P. Alb. Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile birlikte öğrencilerin ve prorama gelen velilerin bayramlarını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Nuri Düden yaptı. Program kapsamında öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu, dans gösterisi sundular, mehteran takımının gösterisi sunuldu, halk oyunu gösterisi ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Hasan Şıldak tarafından ödüllerin verilmesi ile program sona erdi. 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.