BASRA KÖRFEZİ OLAYLARI PETROL FİYATLARINDA ARTMAYA YOL AÇTI

EKONOMİ 24.07.2019 - 15:15, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3723+ kez okundu.
 

BASRA KÖRFEZİ OLAYLARI PETROL FİYATLARINDA ARTMAYA YOL AÇTI

Basra Körfezi’ndeki durum, petrol fiyatlarının daha da artmasına neden oluyor. Ham Petrolün varili Pazartesi Sabahı, Cuma Gecesi’ne göre 1,02 Dolar daha pahalı hale geldi.
Petrol Fiyatları, cuma günü güçlü kazanımların ardından pazartesi günü yükseldi. Petrol Piyasası’ndaki Fiyat Belirleyiciler, Basra Körfezi’nin petrol zengini bölgesindeki gergin durumun artmasıyla ilgili endişe duymaya devam ediyor. Kuzey Denizi’den çıkarılan Brent Petrol’ün Varili (159 litre) bu sabah 63,49 dolar oldu. Dolayısıyla, Cuma gecesinden 1,02 Dolar daha fazla gerçekleşti. Amerikan türü olan West Texas Intermediate (WTI) Petrolü’nün varil fiyatı da, 43 Cent artarak 56,06 Dolara yükseldi. Kısa süre önce İngiltere, İran’ın Devrim Muhafızları tarafından Hürmüz Boğazı’nda durdurularak ele geçirilen İngiliz bayraklı tanker “Stena Impero” nun derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu. Bu, ABD ile İran arasındaki bir çatışma bağlamında, tankerlerin yer aldığı bir olaylar zincirine yol açtı. Petrol fiyatlarında önümüzdeki dönemde artışlar beklenmektedir. Hükümetinin başındaki değişiklikten kısa bir süre önce İngiltere, cezai önlemlerle tanker meselesi nedeniyle, İran’ı cezalandırmak istiyor. Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Pazartesi öğleden sonra durumu, Meclis’e bildirmek istiyor. İngiliz medyasına göre, İran Devleti’nin varlıklarının dondurulmasına dikkat çekiliyor.
Basra Körfezi’ndeki durum, petrol fiyatlarının daha da artmasına neden oluyor. Ham Petrolün varili Pazartesi Sabahı, Cuma Gecesi’ne göre 1,02 Dolar daha pahalı hale geldi.

Petrol Fiyatları, cuma günü güçlü kazanımların ardından pazartesi günü yükseldi. Petrol Piyasası’ndaki Fiyat Belirleyiciler, Basra Körfezi’nin petrol zengini bölgesindeki gergin durumun artmasıyla ilgili endişe duymaya devam ediyor. Kuzey Denizi’den çıkarılan Brent Petrol’ün Varili (159 litre) bu sabah 63,49 dolar oldu. Dolayısıyla, Cuma gecesinden 1,02 Dolar daha fazla gerçekleşti. Amerikan türü olan West Texas Intermediate (WTI) Petrolü’nün varil fiyatı da, 43 Cent artarak 56,06 Dolara yükseldi.

Kısa süre önce İngiltere, İran’ın Devrim Muhafızları tarafından Hürmüz Boğazı’nda durdurularak ele geçirilen İngiliz bayraklı tanker “Stena Impero” nun derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu. Bu, ABD ile İran arasındaki bir çatışma bağlamında, tankerlerin yer aldığı bir olaylar zincirine yol açtı. Petrol fiyatlarında önümüzdeki dönemde artışlar beklenmektedir.

Hükümetinin başındaki değişiklikten kısa bir süre önce İngiltere, cezai önlemlerle tanker meselesi nedeniyle, İran’ı cezalandırmak istiyor. Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Pazartesi öğleden sonra durumu, Meclis’e bildirmek istiyor. İngiliz medyasına göre, İran Devleti’nin varlıklarının dondurulmasına dikkat çekiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.