ÜNİVERSİTE MALUM OLAY İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

YAŞAM 06.10.2019 - 12:15, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3378+ kez okundu.
 

ÜNİVERSİTE MALUM OLAY İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Son günlerde bazı yayın organları ile sosyal medyada çıkan ve üniversitemizde meydana geldiği iddia edilen olaylar ile ilgili haberler üzerine açıklama yapılması gereği duyulmuştur.
Mehmet Akif Ersoy üniversitesi son günlerde sosyal medyada hızla yayılan ve bazı internet gazetelerinde çıkan haben üzerine açıklama yapmıştır. açıklamada; Rektörlüğümüze gelen bir ihbar üzerine, 5 Mart 2019 tarihinde ivedi olarak disiplin soruşturması açılmış olup, bahse konu iddiaların niteliği ve soruşturmanın gizliliği ilkesi gereği soruşturma hassasiyetle tamamlanmıştır. Akabinde, disiplin soruşturması sonucunda hakkında soruşturma yapılan kişinin “Kamu Görevinden Çıkarılma” cezası ile tecziyesi teklif edilmiş, durum gereği için, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) bildirilmiştir. Sürecin en kısa zamanda tamamlanması beklenmektedir.   Ayrıca üniversitemiz disiplin soruşturması başlar başlamaz, sonucu beklenmeksizin 12 Mart 2019 tarihinde durumun hassasiyeti dikkate alınarak, konu ivedilikle Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilmiş ve konu hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup, adli soruşturma süreci devam etmektedir.
Son günlerde bazı yayın organları ile sosyal medyada çıkan ve üniversitemizde meydana geldiği iddia edilen olaylar ile ilgili haberler üzerine açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Mehmet Akif Ersoy üniversitesi son günlerde sosyal medyada hızla yayılan ve bazı internet gazetelerinde çıkan haben üzerine açıklama yapmıştır. açıklamada; Rektörlüğümüze gelen bir ihbar üzerine, 5 Mart 2019 tarihinde ivedi olarak disiplin soruşturması açılmış olup, bahse konu iddiaların niteliği ve soruşturmanın gizliliği ilkesi gereği soruşturma hassasiyetle tamamlanmıştır. Akabinde, disiplin soruşturması sonucunda hakkında soruşturma yapılan kişinin “Kamu Görevinden Çıkarılma” cezası ile tecziyesi teklif edilmiş, durum gereği için, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) bildirilmiştir. Sürecin en kısa zamanda tamamlanması beklenmektedir.

  Ayrıca üniversitemiz disiplin soruşturması başlar başlamaz, sonucu beklenmeksizin 12 Mart 2019 tarihinde durumun hassasiyeti dikkate alınarak, konu ivedilikle Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilmiş ve konu hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup, adli soruşturma süreci devam etmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.