DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ ATATÜRK ANITI ÖNÜDE ANILDILAR

GÜNDEM 24.01.2020 - 16:24, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3503+ kez okundu.
 

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ ATATÜRK ANITI ÖNÜDE ANILDILAR

Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu, 27 yıl önce Ankara Çankaya da evinin bulunduğu Karlı sokakta aracı altına konulan 4-c patlayıcı ile kahpece kurulan bir tuzak ile hayatını kaybetmişti.
   Uğur Mumcu, Türk gazeteci, araştırmacı ve yazar. 24 Ocak 1993'te Ankara'da Çankaya da Karlı Sokak'taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın bir caniler tarafından çekilmesi sonucunda patlaması ile suikasta kurban giderek yaşamını yitirmiştir. Ancak savunduğu görüş ve yazdığı kitaplarla tarihe ışık tutan Mumcu, aradan 27 yıl geçmesine rağmen saygınlığını koruyor. Mumcu'nun suikastinde failler hala yakalanamazken, laiklik karşıtı İslamcı çeteler tarafından yapılmış olabileceği düşünülüyor.    Şehit Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu; Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Burdur da Atatürk anıtı önünde demokrasi şehitlerinin fotoğraflarının bulunduğu oluşturulan pano önünde saygı durusu ve istiklal marşının okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşma CHP Merkez İlçe Başkanı gazeteci Serkan Şimşek tarafından yapıldı. Dünyada herkesin bildiği bir gerçek vardır. Demokrasi ve huhuk devletinin vazgeçilmezi olan kuvvetler ayrılığı ilkesidir. Kuvvetler ayrılığı yasama, yürütme, ve yargı erklerinden oluşan ve burada vazgeçilmez olanı da yargının bağımsızlığıdır. Bir ülkede yargı erki bağımsız değil ise ülkenin vatandaşlarına adalet dağıtıldığı idiası asla olamaz. Bizler de demokrasi şehitlerimizin arkasından ağıt yakmıyoruz. “Demokrasi Haftası Olarak” çeşitli etkinlikler ile ülkenin geleceği için çalışmaya ve Türkiye’deki bozulan adalet sistemini olması gereken şekilde yeniden şekil almasının mücadelesini veriyoruz, vereceğiz Son olarak belirtmek isterim ki, evrensel gazetecilik normlarına göre basın özgürlüğünün hiçe sayıldığı ülkeler arasında yer alan Türkiye de Uğur Mumcu gibi araştırmacı ve sorgulayıcı olan gazetecilere olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle ülkesinin geleceğinin çağdaş normlara göre şekillenmesi için şehit olan Uğur Mumcu ve demokrasi şehitlerini saygı özlem ve rahmetle anıyorum dedi. Konuşmanın ardından demokrasi şehitlerinin resimlerinin olduğu panoya katılanlar tarafından karanfiller bırakıldı.    
Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu, 27 yıl önce Ankara Çankaya da evinin bulunduğu Karlı sokakta aracı altına konulan 4-c patlayıcı ile kahpece kurulan bir tuzak ile hayatını kaybetmişti.

   Uğur Mumcu, Türk gazeteci, araştırmacı ve yazar. 24 Ocak 1993'te Ankara'da Çankaya da Karlı Sokak'taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın bir caniler tarafından çekilmesi sonucunda patlaması ile suikasta kurban giderek yaşamını yitirmiştir. Ancak savunduğu görüş ve yazdığı kitaplarla tarihe ışık tutan Mumcu, aradan 27 yıl geçmesine rağmen saygınlığını koruyor. Mumcu'nun suikastinde failler hala yakalanamazken, laiklik karşıtı İslamcı çeteler tarafından yapılmış olabileceği düşünülüyor.

   Şehit Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu; Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Burdur da Atatürk anıtı önünde demokrasi şehitlerinin fotoğraflarının bulunduğu oluşturulan pano önünde saygı durusu ve istiklal marşının okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşma CHP Merkez İlçe Başkanı gazeteci Serkan Şimşek tarafından yapıldı.

Dünyada herkesin bildiği bir gerçek vardır. Demokrasi ve huhuk devletinin vazgeçilmezi olan kuvvetler ayrılığı ilkesidir. Kuvvetler ayrılığı yasama, yürütme, ve yargı erklerinden oluşan ve burada vazgeçilmez olanı da yargının bağımsızlığıdır. Bir ülkede yargı erki bağımsız değil ise ülkenin vatandaşlarına adalet dağıtıldığı idiası asla olamaz. Bizler de demokrasi şehitlerimizin arkasından ağıt yakmıyoruz. “Demokrasi Haftası Olarak” çeşitli etkinlikler ile ülkenin geleceği için çalışmaya ve Türkiye’deki bozulan adalet sistemini olması gereken şekilde yeniden şekil almasının mücadelesini veriyoruz, vereceğiz

Son olarak belirtmek isterim ki, evrensel gazetecilik normlarına göre basın özgürlüğünün hiçe sayıldığı ülkeler arasında yer alan Türkiye de Uğur Mumcu gibi araştırmacı ve sorgulayıcı olan gazetecilere olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle ülkesinin geleceğinin çağdaş normlara göre şekillenmesi için şehit olan Uğur Mumcu ve demokrasi şehitlerini saygı özlem ve rahmetle anıyorum dedi. Konuşmanın ardından demokrasi şehitlerinin resimlerinin olduğu panoya katılanlar tarafından karanfiller bırakıldı.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.