Burdur’da düğün yapacaklar bu haber sizin için!

DÜNYA 13.06.2024 - 15:41, Güncelleme: 13.06.2024 - 15:41 2116 kez okundu.
 

Burdur’da düğün yapacaklar bu haber sizin için!

Burdur’da düğün, kına gecesi, sünnet merasimi, gelin çıkarma, nişan, asker uğurlaması vb. etkinliklerle ilgili uyulması gereken usul, esas ve yasaklar hakkında Valilik genelgesi yayınlandı.
Burdur Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle: “Düğün, kına gecesi, sünnet merasimi, gelin çıkarma, nişan, asker uğurlaması vb. etkinliklerde; a. Etkinlik sahipleri tarafından, etkinliğin yapılacağı yer (açık veya kapalı alan) ve zaman, etkinliğin yapılacağı yerdeki kolluk kuvvetlerine ( Jandarma/Emniyet) öncesinden dilekçe ile bildirimde bulunulacaktır. b. Dilekçe ile bildirimde bulunmaksızın herhangi bir etkinlik yapılması yasaktır. Bildirimde bulunulmasından etkinlik sahibi ile etkinlik yapılacak yerin işletmecisi sorumludur. c. Etkinlik sahiplerine izin verilirken etkinlikte silah kullanılmaması, havaya ateş açılmaması hususlarına ilişkin taahhütname alınacaktır. ç. Düğün, kına gecesi, sünnet merasimi, gelin çıkarma, nişan, asker uğurlaması vb. etkinliklerin yapılacağı yer ve çevresinde, mülki idari makamlardan izin alınmadan havai fişek, gökyüzüne bırakılan ve yangın tehlikesi yaratan cisimlerin (Dilek Feneri, Dilek Balonu, Uçan Fener vb.) atılması, bırakılması ve kullanılması yasaktır. d. Düğün, kına gecesi, sünnet merasimi, gelin çıkarma, nişan, asker uğurlaması vb. etkinliklerin yapılacağı yer ve çevresinde her türlü ateşli silah kullanılması durumunda etkinlik sahibi ile etkinliğin yapıldığı yerin işletmecisi sorumludur.e. Kamu güvenliği ve esenliğinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilecek her türlü etkinlikler hakkında yukarıda belirtilen maddelerin takibi ve kolluk kuvvetlerine (Jandarma/Emniyet) bildirilmesinden etkinliğin düzenleneceği yerin mahalle/köy muhtarı da ayrıca sorumludur. f. Kamu personelinin, katıldığı etkinliklerde silahı ile havaya ateş açtığının tespit edildiği durumlarda ilgili kamu personeli hakkında derhal disiplin işlemlerine başlanılacak, bu kamu görevlileri hakkında gerekli yasal işlem uygulanacaktır. Bu sebeple etkinlik sahipleri tarafından, silahı ile havaya ateş eden kamu personelini kolluğa bildirecektir.” denildi. Bildirimi yapılan usul, esas ve yasaklara uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacağı öğrenildi.
Burdur’da düğün, kına gecesi, sünnet merasimi, gelin çıkarma, nişan, asker uğurlaması vb. etkinliklerle ilgili uyulması gereken usul, esas ve yasaklar hakkında Valilik genelgesi yayınlandı.


Burdur Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle: “Düğün, kına gecesi, sünnet merasimi, gelin çıkarma, nişan, asker uğurlaması vb. etkinliklerde;
a. Etkinlik sahipleri tarafından, etkinliğin yapılacağı yer (açık veya kapalı alan) ve zaman, etkinliğin yapılacağı yerdeki kolluk kuvvetlerine ( Jandarma/Emniyet) öncesinden dilekçe ile bildirimde bulunulacaktır.

b. Dilekçe ile bildirimde bulunmaksızın herhangi bir etkinlik yapılması yasaktır. Bildirimde bulunulmasından etkinlik sahibi ile etkinlik yapılacak yerin işletmecisi sorumludur.

c. Etkinlik sahiplerine izin verilirken etkinlikte silah kullanılmaması, havaya ateş açılmaması hususlarına ilişkin taahhütname alınacaktır.

ç. Düğün, kına gecesi, sünnet merasimi, gelin çıkarma, nişan, asker uğurlaması vb. etkinliklerin yapılacağı yer ve çevresinde, mülki idari makamlardan izin alınmadan havai fişek, gökyüzüne bırakılan ve yangın tehlikesi yaratan cisimlerin (Dilek Feneri, Dilek Balonu, Uçan Fener vb.) atılması, bırakılması ve kullanılması yasaktır.

d. Düğün, kına gecesi, sünnet merasimi, gelin çıkarma, nişan, asker uğurlaması vb. etkinliklerin yapılacağı yer ve çevresinde her türlü ateşli silah kullanılması durumunda etkinlik sahibi ile etkinliğin yapıldığı yerin işletmecisi sorumludur.e. Kamu güvenliği ve esenliğinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilecek her türlü etkinlikler hakkında yukarıda belirtilen maddelerin takibi ve kolluk kuvvetlerine (Jandarma/Emniyet) bildirilmesinden etkinliğin düzenleneceği yerin mahalle/köy muhtarı da ayrıca sorumludur.

f. Kamu personelinin, katıldığı etkinliklerde silahı ile havaya ateş açtığının tespit edildiği durumlarda ilgili kamu personeli hakkında derhal disiplin işlemlerine başlanılacak, bu kamu görevlileri hakkında gerekli yasal işlem uygulanacaktır. Bu sebeple etkinlik sahipleri tarafından, silahı ile havaya ateş eden kamu personelini kolluğa bildirecektir.” denildi.

Bildirimi yapılan usul, esas ve yasaklara uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacağı öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.