Burdur’da Kurban etleri kıyma yerine sucuk yapıldı

DÜNYA 23.06.2024 - 16:44, Güncelleme: 23.06.2024 - 16:44 1368 kez okundu.
 

Burdur’da Kurban etleri kıyma yerine sucuk yapıldı

Burdur’da bu yıl vatandaşlar kurban etlerinden kıyma değil sucuk yaptırmak için kasapların yolunu tuttu.
Burdur’da birçok vatandaş Kurban Bayramı’nda kestikleri kurbanların etini sucuk olarak tüketmeyi tercih etti.  Vatandaş bu yıl kurban eti tüketimini, özellikle kahvaltıda baharat kokusu ve lezzeti ile damaklarda iz bırakan sucuktan yana kullandı. Çelikoğlu Şarküteri’nde yıllardan bu yana Satış ve Pazarlama Müdürlüğü Yapan Hakan Duru, “Bu yıl ki Kurban Bayramı için  küçükbaş hayvan satışları büyükbaş hayvan satışlarına göre daha düşük oldu. Çünkü küçükbaş kurbanlıkların fiyatı büyükbaşlara göre daha yüksekti.  Kurban Bayramı’ndan sonra birçok vatandaş bize, kurban etlerinden kıyma yaptırmaya değil sucuk yaptırmaya geldi. Çünkü sucukta çeşitli baharatlar kullanıldığı için muhafazası ve tüketim süresi diğer kırmızı et ürünlerine göre daha fazla dayanıklı.  Kurban Bayramı öncesinde kırmızı et satışlarımız yüksekti. Bunun sebebi de ekonomik kriz nedeni ile çoğu vatandaşın kurban kesecek kadar bütçesinin olmayışı ve en azından bayramda bir miktarda kırmızı et tüketebilme isteğiydi. Emekliler kendilerine verilen 3 bin TL’lik bayram ikramiyesi ile kurbanlık alamayınca, en azından bayramda kırmızı et tüketmek için kasaplara giderek 3 bin TL olan bayram ikramiyesi ile et aldılar.  Kuşbaşı kırmızı etin kilosunu, Kurban Bayramı öncesinde de sonrasında da 590 TL’ye satıyoruz.”dedi.
Burdur’da bu yıl vatandaşlar kurban etlerinden kıyma değil sucuk yaptırmak için kasapların yolunu tuttu.


Burdur’da birçok vatandaş Kurban Bayramı’nda kestikleri kurbanların etini sucuk olarak tüketmeyi tercih etti. 
Vatandaş bu yıl kurban eti tüketimini, özellikle kahvaltıda baharat kokusu ve lezzeti ile damaklarda iz bırakan sucuktan yana kullandı.
Çelikoğlu Şarküteri’nde yıllardan bu yana Satış ve Pazarlama Müdürlüğü Yapan Hakan Duru, “Bu yıl ki Kurban Bayramı için  küçükbaş hayvan satışları büyükbaş hayvan satışlarına göre daha düşük oldu. Çünkü küçükbaş kurbanlıkların fiyatı büyükbaşlara göre daha yüksekti. 
Kurban Bayramı’ndan sonra birçok vatandaş bize, kurban etlerinden kıyma yaptırmaya değil sucuk yaptırmaya geldi. Çünkü sucukta çeşitli baharatlar kullanıldığı için muhafazası ve tüketim süresi diğer kırmızı et ürünlerine göre daha fazla dayanıklı. 
Kurban Bayramı öncesinde kırmızı et satışlarımız yüksekti. Bunun sebebi de ekonomik kriz nedeni ile çoğu vatandaşın kurban kesecek kadar bütçesinin olmayışı ve en azından bayramda bir miktarda kırmızı et tüketebilme isteğiydi. Emekliler kendilerine verilen 3 bin TL’lik bayram ikramiyesi ile kurbanlık alamayınca, en azından bayramda kırmızı et tüketmek için kasaplara giderek 3 bin TL olan bayram ikramiyesi ile et aldılar. 
Kuşbaşı kırmızı etin kilosunu, Kurban Bayramı öncesinde de sonrasında da 590 TL’ye satıyoruz.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.