İnsan Kaçakçılığına Karışan Emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'ın Rütbesi Geri Alındı

DÜNYA 10.10.2024 - 13:51, Güncelleme: 10.10.2024 - 13:51 215 kez okundu.
 

İnsan Kaçakçılığına Karışan Emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'ın Rütbesi Geri Alındı

Adı insan kaçakçılığına karışan ve hakkında soruşturma başlatılan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay, Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrıldı ve rütbesi geri alındı.
   Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, konu hakkında haftalık basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu. MSB kaynakları, "Suriye sınırında insan kaçakçılığı olayına karıştığı belirlenen ve bakanlığımızca emekliliğe sevk edilen Bilal Çokay, Yüksek Disiplin Kurulu tarafından cezalandırılmış ve rütbesi geri alınmıştır" ifadesine yer verdi Ne olmuştu? Diyarbakır 16'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı olarak görev yaptığı dönemde, makam aracıyla insan kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Çokay, emekliliğe sevk edilmişti. Soruşturma kapsamında Ankara’da gözaltına alınarak Şanlıurfa’ya getirilen Çokay, daha önce tutuklanan bir astsubay ve iki uzman çavuşun ifadeleri doğrultusunda tutuklanmıştı. Yasa dışı faaliyetlerle bağlantılar Çokay’ın emir astsubayı ve iki uzman çavuşu, 2 yıldır aynı yöntemle insan kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle tutuklanmıştı. Sözleşmeleri feshedilen askeri personelin yasa dışı yollarla elde ettikleri parayla gazino ve oto galeri açtıkları ortaya çıkmış, astsubayda yapılan aramalarda 600 bin dolar (19,6 milyon TL) ele geçirilmişti.  Çokay’ın rütbesinin geri alınmasıyla birlikte, insan kaçakçılığı suçlamalarıyla ilgili süreç devam ediyor.
Adı insan kaçakçılığına karışan ve hakkında soruşturma başlatılan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay, Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrıldı ve rütbesi geri alındı.

 

 Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, konu hakkında haftalık basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

MSB kaynakları, "Suriye sınırında insan kaçakçılığı olayına karıştığı belirlenen ve bakanlığımızca emekliliğe sevk edilen Bilal Çokay, Yüksek Disiplin Kurulu tarafından cezalandırılmış ve rütbesi geri alınmıştır" ifadesine yer verdi

Ne olmuştu?

Diyarbakır 16'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı olarak görev yaptığı dönemde, makam aracıyla insan kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Çokay, emekliliğe sevk edilmişti. Soruşturma kapsamında Ankara’da gözaltına alınarak Şanlıurfa’ya getirilen Çokay, daha önce tutuklanan bir astsubay ve iki uzman çavuşun ifadeleri doğrultusunda tutuklanmıştı.

Yasa dışı faaliyetlerle bağlantılar
Çokay’ın emir astsubayı ve iki uzman çavuşu, 2 yıldır aynı yöntemle insan kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle tutuklanmıştı. Sözleşmeleri feshedilen askeri personelin yasa dışı yollarla elde ettikleri parayla gazino ve oto galeri açtıkları ortaya çıkmış, astsubayda yapılan aramalarda 600 bin dolar (19,6 milyon TL) ele geçirilmişti. 

Çokay’ın rütbesinin geri alınmasıyla birlikte, insan kaçakçılığı suçlamalarıyla ilgili süreç devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.