Eğitim-İş Burdur Şubesi’nden TBMM Başkanı Kurtulmuş’a Suç Duyurusu

DÜNYA 16.10.2024 - 16:09, Güncelleme: 16.10.2024 - 16:09 224 kez okundu.
 

Eğitim-İş Burdur Şubesi’nden TBMM Başkanı Kurtulmuş’a Suç Duyurusu

Eğitim-İş Burdur Şubesi, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş hakkında, Anayasa'nın 3. maddesine yönelik açıklamaları nedeniyle Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
  Şube Başkanı Onur Yavuz, Cumhuriyetin temel ilkelerine yönelik saldırılara karşı sessiz kalmayacaklarını ifade etti. Yavuz, Kurtulmuş’un, "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü"** ifadesinin değiştirilmesi gerektiği yönündeki sözlerini eleştirerek, bunun Cumhuriyetin kazanımlarına ve anayasal düzene doğrudan bir saldırı" olduğunu vurguladı. Basın açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın değiştirilemez maddelerinin tartışmaya açılmasının "şahsım devleti" yaratma çabasının bir parçası olduğu öne sürüldü. Yavuz, Cumhuriyetin laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak varlığını koruma yolunda bu tür saldırılara karşı direneceklerini belirtti. Son olarak, Eğitim-İş'in bu konuda tüm Türkiye’de suç duyurusunda bulunduğunu ve Cumhuriyetin temel ilkelerinin korunması için mücadele edeceklerini duyurdu.
Eğitim-İş Burdur Şubesi, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş hakkında, Anayasa'nın 3. maddesine yönelik açıklamaları nedeniyle Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

 

Şube Başkanı Onur Yavuz, Cumhuriyetin temel ilkelerine yönelik saldırılara karşı sessiz kalmayacaklarını ifade etti. Yavuz, Kurtulmuş’un, "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü"** ifadesinin değiştirilmesi gerektiği yönündeki sözlerini eleştirerek, bunun Cumhuriyetin kazanımlarına ve anayasal düzene doğrudan bir saldırı" olduğunu vurguladı.

Basın açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın değiştirilemez maddelerinin tartışmaya açılmasının "şahsım devleti" yaratma çabasının bir parçası olduğu öne sürüldü. Yavuz, Cumhuriyetin laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak varlığını koruma yolunda bu tür saldırılara karşı direneceklerini belirtti.

Son olarak, Eğitim-İş'in bu konuda tüm Türkiye’de suç duyurusunda bulunduğunu ve Cumhuriyetin temel ilkelerinin korunması için mücadele edeceklerini duyurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.