Sabri Akın yine taklit ve tağşiş listesinde: Zeytinyağında hile tespit edildi

(Web Sitesi) - Web Sitesi | 16.10.2024 - 17:45, Güncelleme: 16.10.2024 - 17:45 390 kez okundu.
 

Sabri Akın yine taklit ve tağşiş listesinde: Zeytinyağında hile tespit edildi

ULUSAL (PHA) - Gülbahar SÜNGÜ - Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılan ürünler listesini güncellemeye devam ediyor. Bakanlık, vatandaşların sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak amacıyla, hileli ürünleri ifşa ederek kamuoyunu bilgilendiriyor.
Bu kapsamda, özellikle zeytinyağı sektöründe yapılan denetimlerde, bazı firmaların ürünlerinde izinsiz maddeler kullandığı ortaya çıktı. "Hileli Zeytinyağlarında Boya ve Tohum Yağları Tespit Edildi" Son denetimlerde zeytinyağı ürünleri üzerinde yapılan testlerde, kullanımına izin verilmeyen boyalar ve tohum yağlarının karıştırıldığı belirlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı analizler sonucunda, bu firmalar kamuoyuna duyurularak halk sağlığını tehdit eden bu ürünlerin satışı hakkında uyarılarda bulunuldu. "Yeni Firmalar Listede Yer Aldı" Bakanlık, yaptığı son güncelleme ile taklit ve tağşiş yapılan ürünlerin yer aldığı listeye yeni firmalar ekledi. Uygunsuz ürünleri tespit edilen üreticiler, bakanlığın resmi internet sitesinde açıklandı. Bakanlık yetkilileri, bu firmaların faaliyetlerinin takip edileceğini ve gerektiğinde yasal işlem başlatılacağını duyurdu. "Onay Ticaret-Sabri Akın Yine Listede" Daha önce de birçok markası ifşa edilen ve listelerde sıkça yer alan Onay Ticaret-Sabri Akın, son güncellemelerde tekrar listelendi. Sabri Akın’a ait Onay Ticaret firmasının zeytinyağlarında, tohum yağlarının karıştırıldığı ve boyalar kullanıldığı tespit edildi. Bakanlığın açıkladığı verilere göre, bu hileli ürünlerin ünlü e-ticaret sitelerinde de satışa sunulduğu belirlendi. "Bakanlık Denetimleri Sürdürüyor" Tarım ve Orman Bakanlığı, denetimler kapsamında örnek aldığı ürünleri laboratuvarlarında test etmeye devam ediyor. Bakanlık yetkilileri, hileli ürünlerin belirlenmesi halinde kamuoyunu bilgilendirmeyi sürdüreceklerini ifade etti. Amaçlarının, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimini sağlamak olduğunu vurgulayan yetkililer, denetimlerin aralıksız süreceğini açıkladı. Vatandaşların, ürün satın alırken dikkatli olmaları ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın duyurularını takip etmeleri önemle tavsiye ediliyor. Kaynak : PHA
ULUSAL (PHA) - Gülbahar SÜNGÜ - Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılan ürünler listesini güncellemeye devam ediyor. Bakanlık, vatandaşların sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak amacıyla, hileli ürünleri ifşa ederek kamuoyunu bilgilendiriyor.

Bu kapsamda, özellikle zeytinyağı sektöründe yapılan denetimlerde, bazı firmaların ürünlerinde izinsiz maddeler kullandığı ortaya çıktı.

"Hileli Zeytinyağlarında Boya ve Tohum Yağları Tespit Edildi"

Son denetimlerde zeytinyağı ürünleri üzerinde yapılan testlerde, kullanımına izin verilmeyen boyalar ve tohum yağlarının karıştırıldığı belirlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı analizler sonucunda, bu firmalar kamuoyuna duyurularak halk sağlığını tehdit eden bu ürünlerin satışı hakkında uyarılarda bulunuldu.

"Yeni Firmalar Listede Yer Aldı"

Bakanlık, yaptığı son güncelleme ile taklit ve tağşiş yapılan ürünlerin yer aldığı listeye yeni firmalar ekledi. Uygunsuz ürünleri tespit edilen üreticiler, bakanlığın resmi internet sitesinde açıklandı. Bakanlık yetkilileri, bu firmaların faaliyetlerinin takip edileceğini ve gerektiğinde yasal işlem başlatılacağını duyurdu.

"Onay Ticaret-Sabri Akın Yine Listede"

Daha önce de birçok markası ifşa edilen ve listelerde sıkça yer alan Onay Ticaret-Sabri Akın, son güncellemelerde tekrar listelendi. Sabri Akın’a ait Onay Ticaret firmasının zeytinyağlarında, tohum yağlarının karıştırıldığı ve boyalar kullanıldığı tespit edildi. Bakanlığın açıkladığı verilere göre, bu hileli ürünlerin ünlü e-ticaret sitelerinde de satışa sunulduğu belirlendi.

"Bakanlık Denetimleri Sürdürüyor"

Tarım ve Orman Bakanlığı, denetimler kapsamında örnek aldığı ürünleri laboratuvarlarında test etmeye devam ediyor. Bakanlık yetkilileri, hileli ürünlerin belirlenmesi halinde kamuoyunu bilgilendirmeyi sürdüreceklerini ifade etti. Amaçlarının, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimini sağlamak olduğunu vurgulayan yetkililer, denetimlerin aralıksız süreceğini açıkladı.

Vatandaşların, ürün satın alırken dikkatli olmaları ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın duyurularını takip etmeleri önemle tavsiye ediliyor.

Kaynak : PHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.