Burdur Milletvekili, Tarım Bakanına Baraj Sorununu Sordu

DÜNYA 22.10.2024 - 11:01, Güncelleme: 22.10.2024 - 11:01 211 kez okundu.
 

Burdur Milletvekili, Tarım Bakanına Baraj Sorununu Sordu

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, azalan su kaynakları ve artan talep nedeniyle yaşanan su krizine dikkat çekerek Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya yazılı soru önergesi verdi.
   Akbulut, bölgede içme suyu konusunda yaşanan sıkıntıların giderek daha ciddi boyutlara ulaştığını ve acil bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. Akbulut, Burdur ve Bucak ilçelerinde yaşanan içme suyu sorununu gündeme getirirken, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) görev alanına giren su yönetimi, baraj inşaatları ve su kaynaklarının korunması gibi konuların önemini belirtti. Artan nüfus ve azalan yağışlarla suya olan talebin karşılanamadığını ifade eden Akbulut, içme suyu konusunda uzun vadeli çözümlerin kaçınılmaz hale geldiğini söyledi. Özellikle Burdur ve Bucak bölgelerinde yapılan sondaj çalışmalarına rağmen, su kaynaklarının yetersiz kaldığını ve kuraklık gibi çevresel faktörlerin bu sorunu daha da ağırlaştırdığını belirten Akbulut, şu soruları yöneltti: 1. 2025 yılında Burdur Merkez ilçesinde İçme Suyu Barajı yapılacak mı? 2. Bucak ilçesinde 2025 yılı için benzer bir baraj projesi var mı? 3. Yağış miktarının azalmasıyla ilgili DSİ’nin Acil Eylem Planı mevcut mu? 4. 2025 yılında yaşanması beklenen içme suyu sıkıntısına karşı alınacak önlemler neler? 5. Hangi bölgelerde isale hattı, sondaj ve proje çalışmaları planlanıyor? Akbulut, bölgedeki su sorunlarının artık vatandaşlar açısından travmatik bir boyuta ulaştığını ve su yönetimi konusunda acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, azalan su kaynakları ve artan talep nedeniyle yaşanan su krizine dikkat çekerek Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya yazılı soru önergesi verdi.

 

 Akbulut, bölgede içme suyu konusunda yaşanan sıkıntıların giderek daha ciddi boyutlara ulaştığını ve acil bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Akbulut, Burdur ve Bucak ilçelerinde yaşanan içme suyu sorununu gündeme getirirken, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) görev alanına giren su yönetimi, baraj inşaatları ve su kaynaklarının korunması gibi konuların önemini belirtti. Artan nüfus ve azalan yağışlarla suya olan talebin karşılanamadığını ifade eden Akbulut, içme suyu konusunda uzun vadeli çözümlerin kaçınılmaz hale geldiğini söyledi.

Özellikle Burdur ve Bucak bölgelerinde yapılan sondaj çalışmalarına rağmen, su kaynaklarının yetersiz kaldığını ve kuraklık gibi çevresel faktörlerin bu sorunu daha da ağırlaştırdığını belirten Akbulut, şu soruları yöneltti:

1. 2025 yılında Burdur Merkez ilçesinde İçme Suyu Barajı yapılacak mı?
2. Bucak ilçesinde 2025 yılı için benzer bir baraj projesi var mı?
3. Yağış miktarının azalmasıyla ilgili DSİ’nin Acil Eylem Planı mevcut mu?
4. 2025 yılında yaşanması beklenen içme suyu sıkıntısına karşı alınacak önlemler neler?
5. Hangi bölgelerde isale hattı, sondaj ve proje çalışmaları planlanıyor?

Akbulut, bölgedeki su sorunlarının artık vatandaşlar açısından travmatik bir boyuta ulaştığını ve su yönetimi konusunda acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.