Dalaman Çayı Gölhisar Gölü’nü kurtaracak

DÜNYA 22.10.2024 - 11:07, Güncelleme: 22.10.2024 - 11:07 134 kez okundu.
 

Dalaman Çayı Gölhisar Gölü’nü kurtaracak

Burdur'un Gölhisar ilçesinde, Gölhisar Gölü’nün kurumasını engellemek için hazırlanan bir proje kapsamında çalışmalar devam ediyor.
  Gölhisar Kaymakamı Emre Çiftçi ve ilgili kurum amirleri, bu projeyi yerinde incelemek üzere Gölhisar Gölü’nü ziyaret ettiler. Gölhisar Gölü’nün gelecekte kurumasını önleyerek gelecek nesillere miras bırakmayı amaçlayan bu proje, Gölhisar Sulama Birliği Başkanlığı tarafından hazırlandı. Proje, Dalaman Çayı’na akan yağmur sularını kış aylarında Evciler Köyü'nde bulunan Evciler Regülatörü'nde depolamayı hedefliyor. Depolanan bu sular, sulama kanalına aktarılacak ve 16.770 metre uzunluğundaki beton kanallar vasıtasıyla Hisarardı Köyü’ne kadar taşınacak. Son aşamada, bu su Hisarardı Köyü’nden Gölhisar Gölü’ne yönlendirilerek gölün su seviyesinin korunması sağlanacak. Bu proje ile bölgedeki tarımsal faaliyetlerin su ihtiyacı karşılanırken, aynı zamanda Gölhisar Gölü'nün kurumasının önüne geçilmesi planlanıyor.
Burdur'un Gölhisar ilçesinde, Gölhisar Gölü’nün kurumasını engellemek için hazırlanan bir proje kapsamında çalışmalar devam ediyor.

 

Gölhisar Kaymakamı Emre Çiftçi ve ilgili kurum amirleri, bu projeyi yerinde incelemek üzere Gölhisar Gölü’nü ziyaret ettiler.

Gölhisar Gölü’nün gelecekte kurumasını önleyerek gelecek nesillere miras bırakmayı amaçlayan bu proje, Gölhisar Sulama Birliği Başkanlığı tarafından hazırlandı. Proje, Dalaman Çayı’na akan yağmur sularını kış aylarında Evciler Köyü'nde bulunan Evciler Regülatörü'nde depolamayı hedefliyor. Depolanan bu sular, sulama kanalına aktarılacak ve 16.770 metre uzunluğundaki beton kanallar vasıtasıyla Hisarardı Köyü’ne kadar taşınacak. Son aşamada, bu su Hisarardı Köyü’nden Gölhisar Gölü’ne yönlendirilerek gölün su seviyesinin korunması sağlanacak.

Bu proje ile bölgedeki tarımsal faaliyetlerin su ihtiyacı karşılanırken, aynı zamanda Gölhisar Gölü'nün kurumasının önüne geçilmesi planlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.