Karar alındı Latin alfabesinin dışında yazılan tabelalar kaldırılacak

DÜNYA 03.01.2024 - 22:56, Güncelleme: 03.01.2024 - 22:56 3040+ kez okundu.
 

Karar alındı Latin alfabesinin dışında yazılan tabelalar kaldırılacak

Burdur Belediye Meclisi 2024 yılı ilk toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz başkanlığında düzenlenen toplantıda, kent merkezindeki yabancı tabelaların kaldırılması ek gündeme alınarak, oylandı.
Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Böylesine güzel kadim Anadolu kentinde bilmediğimiz alfabelerle yazılmış tabelalardan rahatsızlık duyuyorum” dedi. Başkan Ercengiz, “Hem tabela kirliliği hem de Türk Dilini koruma adına zaten mevcut bir yasamız var. Bizim 1929 yılında çıkartılmış bir yasamız var. Bence Türkçemize sahip çıkalım ve bu maksatla bu yasayı bir kere daha hatırlatmak hem de böyle güzel kadim bir Anadolu kentinde tabelaların Arapça, Fransızca, İngilizce ya da tanımadığımız alfabelerle yazılmasından duyduğum rahatsızlığı da ortadan hep beraber kaldıralım istedim” şeklinde konuştu. Gündem maddesi, Belediye Meclisi Üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. Ertelenen Süper Kup maçı akşamı söz vermişti Başkan Ercengiz,  Süper Kupa müsabakasının ertelenmesinin ardından yaptığı paylaşımla, yabancı dillerde yazılan tabelaların kaldırılması konusunu ilk meclis toplantısına gündeme getireceğinin sözünü vermişti.
Burdur Belediye Meclisi 2024 yılı ilk toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz başkanlığında düzenlenen toplantıda, kent merkezindeki yabancı tabelaların kaldırılması ek gündeme alınarak, oylandı.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Böylesine güzel kadim Anadolu kentinde bilmediğimiz alfabelerle yazılmış tabelalardan rahatsızlık duyuyorum” dedi.

Başkan Ercengiz, “Hem tabela kirliliği hem de Türk Dilini koruma adına zaten mevcut bir yasamız var. Bizim 1929 yılında çıkartılmış bir yasamız var. Bence Türkçemize sahip çıkalım ve bu maksatla bu yasayı bir kere daha hatırlatmak hem de böyle güzel kadim bir Anadolu kentinde tabelaların Arapça, Fransızca, İngilizce ya da tanımadığımız alfabelerle yazılmasından duyduğum rahatsızlığı da ortadan hep beraber kaldıralım istedim” şeklinde konuştu. Gündem maddesi, Belediye Meclisi Üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.
Ertelenen Süper Kup maçı akşamı söz vermişti
Başkan Ercengiz,  Süper Kupa müsabakasının ertelenmesinin ardından yaptığı paylaşımla, yabancı dillerde yazılan tabelaların kaldırılması konusunu ilk meclis toplantısına gündeme getireceğinin sözünü vermişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.