Köprübaşı Esnafının tuvalet sıkıntısı çözüm bekliyor

DÜNYA 23.01.2024 - 21:58, Güncelleme: 23.01.2024 - 22:01 3208+ kez okundu.
 

Köprübaşı Esnafının tuvalet sıkıntısı çözüm bekliyor

Burdur Köprübaşında esnaflar umumi tuvalet olmadığı için problem yaşıyor.
Yıllar önce Köprübaşında yer altından bulunan tuvaletler hijyen gerekçesiyle yılıkmış ve yerine de yenisi yapılmamıştı. Şehir nüfusunun artmasıyla birlikte hem Köprübaşı esnafı hem de köy servislerin kalktığı durakta bekleyen vatandaşlar tuvalet sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdiler. Yıllardır Köprübaşında esnaflık yaptığını belirten Mehmet Dağ, “Eskiden burada yeraltında tuvalet vardı. Bundan önceki yönetim Köprübaşındaki tuvaleti kaldırdı. Burada birçok esnafın tuvaleti yok vatandaşlar ve esnaf tuvalet için petrol istasyonuna gidiyor. Orası da kimsenin babasının malı değil, umumi tuvalette değil. Orada da bir tuvalet var her gidişimizde sıra bekliyoruz. Girerken de utana sıkıla giriyoruz, neticede o tuvalet o işletmenin müşterileri için yapılmış” dedi. Isparta Belediyesinin yaptığı gibi prefabrik yada yığma tuğla bir tuvalet istediklerini anlatan Mehmet Dağ, “Özelliklede öğrenciler çok sıkıtı çekiyor. Kız öğrenciler daha çok sıkıntı çekiyor. Buraya hem Özgür mahallesinden hem de İnönü mahallesinden esnaflar tuvalete geliyor. Biz bu durumu muhtarlara bildirdik onlarda Belediyeye dilekçe yazmışlar ama olumsuz cevap gelmiş. Muhtarlar bizim elimizden başka bir şey gelmiyor dediler. Şimdi biz nereye gidelim. Önümüzde seçim var gelen bütün adaylara biz bu tuvalet eksiğini söyleyeceğiz” şeklinde konuştu. Burdur’da bir fabrikada çalıştığını ve yıllardır Köprübaşından köy servisine bindiğini anlatan bir vatandaş ise, “Burada her gün binlerce insan bekliyor tuvalet ihtiyacını gidereceği yer yok. Petrolde de tek tuvalet var oda yetmiyor. Ben kaç defa şahit oldum tuvalet bulamayan vatandaş kuytu köşeye tuvaletini yapıyor. Buraya umumi bir tuvalet şart” dedi. 
Burdur Köprübaşında esnaflar umumi tuvalet olmadığı için problem yaşıyor.

Yıllar önce Köprübaşında yer altından bulunan tuvaletler hijyen gerekçesiyle yılıkmış ve yerine de yenisi yapılmamıştı. Şehir nüfusunun artmasıyla birlikte hem Köprübaşı esnafı hem de köy servislerin kalktığı durakta bekleyen vatandaşlar tuvalet sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdiler.

Yıllardır Köprübaşında esnaflık yaptığını belirten Mehmet Dağ, “Eskiden burada yeraltında tuvalet vardı. Bundan önceki yönetim Köprübaşındaki tuvaleti kaldırdı. Burada birçok esnafın tuvaleti yok vatandaşlar ve esnaf tuvalet için petrol istasyonuna gidiyor. Orası da kimsenin babasının malı değil, umumi tuvalette değil. Orada da bir tuvalet var her gidişimizde sıra bekliyoruz. Girerken de utana sıkıla giriyoruz, neticede o tuvalet o işletmenin müşterileri için yapılmış” dedi.

Isparta Belediyesinin yaptığı gibi prefabrik yada yığma tuğla bir tuvalet istediklerini anlatan Mehmet Dağ, “Özelliklede öğrenciler çok sıkıtı çekiyor. Kız öğrenciler daha çok sıkıntı çekiyor. Buraya hem Özgür mahallesinden hem de İnönü mahallesinden esnaflar tuvalete geliyor. Biz bu durumu muhtarlara bildirdik onlarda Belediyeye dilekçe yazmışlar ama olumsuz cevap gelmiş. Muhtarlar bizim elimizden başka bir şey gelmiyor dediler. Şimdi biz nereye gidelim. Önümüzde seçim var gelen bütün adaylara biz bu tuvalet eksiğini söyleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Burdur’da bir fabrikada çalıştığını ve yıllardır Köprübaşından köy servisine bindiğini anlatan bir vatandaş ise, “Burada her gün binlerce insan bekliyor tuvalet ihtiyacını gidereceği yer yok. Petrolde de tek tuvalet var oda yetmiyor. Ben kaç defa şahit oldum tuvalet bulamayan vatandaş kuytu köşeye tuvaletini yapıyor. Buraya umumi bir tuvalet şart” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.