KOÜ'den Kitap Fuarına özel dip çamurundan seramik kitap

11.10.2024 - 14:31, Güncelleme: 11.10.2024 - 14:31 593 kez okundu.
 

KOÜ'den Kitap Fuarına özel dip çamurundan seramik kitap

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 14. Kocaeli Kitap Fuarı, 530 yayınevinin stantlarında yer alan bir milyona yakın kitabın yanı sıra çok özel bir kitaba da ev sahipliği yapıyor. Büyükşehir’in Türkiye’nin en büyük çevre projesi olan İzmit Körfezi temizliğinden çıkan dip çamurundan yapılan seramik eserler de fuarda yer alıyor. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol ile öğrencileri tarafından İzmit Körfezi’nde çıkarılan dip çamurundan yapılan kitaplar KOÜ’nün Kitap Fuarındaki standında sergileniyor.   DİP ÇAMURUNDAN KİTAP YAPTILAR KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol ile ekibinde yer alan öğrenciler, İzmit Körfezi Doğu Baseninden çıkarılan dip çamurunu nadide eserlere dönüştürüyor. Dip çamurunu çeşitli reçetelerle seramik çamuruna dönüştüren Doç. Dr. Demirkol ile öğrencileri, 14. Kocaeli Kitap Fuarı’na özel olarak dip çamurundan seramik kitaplar yaptı. KOÜ standında sergilenen seramikten kitaplar ve diğer eserler fuarı ziyaret edenler tarafından da büyük ilgi görüyor.   KOÜ STANDINDA SERGİLENİYOR Kocaeli Üniversitesi’nin 14. Kocaeli Kitap Fuarındaki standında sergilenen eserler arasında Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik Bölümü yüksek lisans öğrencisi Hatice Demir ve Seramik Bölümü lisans öğrencisi Pınar Beşer’in yaptığı seramik kitapların yanı sıra Berfin Arıkan, Dilek Kocakaplan, Meltem Çömlekçioğlu’nun ürettiği vazo, seramik balık gibi çeşitli objeler yer alıyor.   DİP ÇAMURU ATIK DEĞİL, HAMMADDE Öğrencisi Hatice Demir ile KOÜ’nün standına gelenlere eserleriyle ilgili bilgi veren Doç. Dr. Demirkol, ‘’KOÜ öğretim üyeleri olarak Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün öncülüğünde dip çamurundan eserler yapıyoruz. Bunun aslında bir atık malzeme değil, kullanılabilir bir malzeme olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Kitap Fuarına katkı sağlamak amacıyla öğrencilerimizle birlikte seramikten kitap ve diğer objeler yaptık. Böylece İzmit Körfezinden çıkarılan dip çamurunun bir atık malzeme değil aslında kıymetli bir hammadde olduğunu ortaya koyduk’’ açıklamasını yaptı.  Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 14. Kocaeli Kitap Fuarı, 530 yayınevinin stantlarında yer alan bir milyona yakın kitabın yanı sıra çok özel bir kitaba da ev sahipliği yapıyor. Büyükşehir’in Türkiye’nin en büyük çevre projesi olan İzmit Körfezi temizliğinden çıkan dip çamurundan yapılan seramik eserler de fuarda yer alıyor. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol ile öğrencileri tarafından İzmit Körfezi’nde çıkarılan dip çamurundan yapılan kitaplar KOÜ’nün Kitap Fuarındaki standında sergileniyor.

 

DİP ÇAMURUNDAN KİTAP YAPTILAR

KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol ile ekibinde yer alan öğrenciler, İzmit Körfezi Doğu Baseninden çıkarılan dip çamurunu nadide eserlere dönüştürüyor. Dip çamurunu çeşitli reçetelerle seramik çamuruna dönüştüren Doç. Dr. Demirkol ile öğrencileri, 14. Kocaeli Kitap Fuarı’na özel olarak dip çamurundan seramik kitaplar yaptı. KOÜ standında sergilenen seramikten kitaplar ve diğer eserler fuarı ziyaret edenler tarafından da büyük ilgi görüyor.

 

KOÜ STANDINDA SERGİLENİYOR

Kocaeli Üniversitesi’nin 14. Kocaeli Kitap Fuarındaki standında sergilenen eserler arasında Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik Bölümü yüksek lisans öğrencisi Hatice Demir ve Seramik Bölümü lisans öğrencisi Pınar Beşer’in yaptığı seramik kitapların yanı sıra Berfin Arıkan, Dilek Kocakaplan, Meltem Çömlekçioğlu’nun ürettiği vazo, seramik balık gibi çeşitli objeler yer alıyor.

 

DİP ÇAMURU ATIK DEĞİL, HAMMADDE

Öğrencisi Hatice Demir ile KOÜ’nün standına gelenlere eserleriyle ilgili bilgi veren Doç. Dr. Demirkol, ‘’KOÜ öğretim üyeleri olarak Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün öncülüğünde dip çamurundan eserler yapıyoruz.

Bunun aslında bir atık malzeme değil, kullanılabilir bir malzeme olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Kitap Fuarına katkı sağlamak amacıyla öğrencilerimizle birlikte seramikten kitap ve diğer objeler yaptık. Böylece İzmit Körfezinden çıkarılan dip çamurunun bir atık malzeme değil aslında kıymetli bir hammadde olduğunu ortaya koyduk’’ açıklamasını yaptı. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.