MAKÜ’de Veteriner Hekim Adayları Önlüklerini Giydiler

DÜNYA 03.11.2023 - 19:25, Güncelleme: 03.11.2023 - 19:25 2835+ kez okundu.
 

MAKÜ’de Veteriner Hekim Adayları Önlüklerini Giydiler

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi tarafından geleneksel önlük giyme töreni düzenlendi.
6 Şubat’ta yaşanılan deprem felaketi nedeniyle yapılamayan önlük giyme töreni ikinci sınıflar için 2 Kasım tarihinde Veteriner Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Bu yıl birinci sınıflar için 3 Kasım tarihinde 11’ncisi düzenlenen törene Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Karakurum, Burdur Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kazım Üstüner, ilgili oda başkanları, akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Açılış konuşmasını birinci sınıf öğrencilerini temsilen Harun Raşit Yarar yaptı. Ardından Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Karakurum bir konuşma yaparak “Bizim mesleğimiz “usta-çırak” ilişkisine dayanan bir meslektir. Ustalar hocalarınız ve meslek büyüklerinizdir. Önlük giyme töreni bu anlamda aramıza, mesleğimize “hoş geldiniz” demek için yapılmaktadır. Beyaz önlüğün anlamı çok büyüktür. Beyaz önlük sadece beyaz bir kumaş parçası değildir. Giyen kişiye temizlik, güç, özgüven, sorumluluk duygusu verir. Mesleğimizi icra ederken veya öğrenci iken kirlenir, kırışır bu da giyen kişi için gurur vesilesi olur. Beyaz önlük aynı zamanda annelerinizin babalarınızın gözlerinde parıltıya, yüzlerinde gurur ifadesine sebep olur. Bu sebeplerden dolayı beyaz önlüğünüzün anlamını iyi biliniz.  Aramıza hoş geldiniz.” sözlerine yer verdi. Konuşmaların ardından önlük giyme törenine geçildi. İlk önlüğü Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Karakurum birinci sınıf öğrencilerini temsilen Harun Raşit Yarar’a giydirdi. Daha sonra toplam 121 öğrenci törenle önlüklerini giydi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi tarafından geleneksel önlük giyme töreni düzenlendi.

6 Şubat’ta yaşanılan deprem felaketi nedeniyle yapılamayan önlük giyme töreni ikinci sınıflar için 2 Kasım tarihinde Veteriner Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Bu yıl birinci sınıflar için 3 Kasım tarihinde 11’ncisi düzenlenen törene Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Karakurum, Burdur Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kazım Üstüner, ilgili oda başkanları, akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Açılış konuşmasını birinci sınıf öğrencilerini temsilen Harun Raşit Yarar yaptı.

Ardından Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Karakurum bir konuşma yaparak “Bizim mesleğimiz “usta-çırak” ilişkisine dayanan bir meslektir. Ustalar hocalarınız ve meslek büyüklerinizdir. Önlük giyme töreni bu anlamda aramıza, mesleğimize “hoş geldiniz” demek için yapılmaktadır. Beyaz önlüğün anlamı çok büyüktür. Beyaz önlük sadece beyaz bir kumaş parçası değildir. Giyen kişiye temizlik, güç, özgüven, sorumluluk duygusu verir. Mesleğimizi icra ederken veya öğrenci iken kirlenir, kırışır bu da giyen kişi için gurur vesilesi olur. Beyaz önlük aynı zamanda annelerinizin babalarınızın gözlerinde parıltıya, yüzlerinde gurur ifadesine sebep olur. Bu sebeplerden dolayı beyaz önlüğünüzün anlamını iyi biliniz.  Aramıza hoş geldiniz.” sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından önlük giyme törenine geçildi. İlk önlüğü Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Karakurum birinci sınıf öğrencilerini temsilen Harun Raşit Yarar’a giydirdi. Daha sonra toplam 121 öğrenci törenle önlüklerini giydi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.