Öcalan'ı meclise davet eden Bahçeliyi eleştirdi görevden alındı

DÜNYA 24.10.2024 - 15:35, Güncelleme: 24.10.2024 - 15:40 272 kez okundu.
 

Öcalan'ı meclise davet eden Bahçeliyi eleştirdi görevden alındı

MHP Lideri Bahçeli'nin Öcalan çıkışını eleştiren MHP TBMM Grup Danışmanı Oğuzhan Güngör görevden alındığını duyurdu.
  MHP'de, terörist elebaşı Abdullah Öcalan hakkındaki açıklamalar nedeniyle parti içinde yeni bir kriz yaşandı. Mersin eski milletvekili Ali Güngör’ün oğlu Oğuzhan Güngör'ün, MHP TBMM Grup Danışmanlığı görevine son verildi. Bunun sebebi, Oğuzhan Güngör'ün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Öcalan’ın TBMM'de konuşabileceği yönündeki sözlerini eleştirmesiydi. Güngör, babasının da benzer bir nedenle MHP'den ihraç edildiğini hatırlatarak, aynı kaderi paylaştığını söyledi. Konuyla ilgili açıklamalarında, babasına uygulanan yöntemlerin kendisine de uygulandığını ve bebek katiline umut verilmesine karşı durmanın bedelini ödemeye hazır olduğunu belirtti.  Ayrıca, Oğuzhan Güngör sosyal medya üzerinden yaptığı dört sayfalık açıklamada, MHP'nin bölücü terör örgütüyle ilgili politikalarına yönelik sorular yöneltti ve Türk Milliyetçiliği'nin birleştirici gücüne vurgu yaptı. Bu gelişme, MHP içinde milliyetçi ideolojinin nasıl yorumlanması gerektiği ve terörle mücadelede izlenmesi gereken yollar üzerine önemli bir tartışmayı da gündeme getirdi.
MHP Lideri Bahçeli'nin Öcalan çıkışını eleştiren MHP TBMM Grup Danışmanı Oğuzhan Güngör görevden alındığını duyurdu.

 

MHP'de, terörist elebaşı Abdullah Öcalan hakkındaki açıklamalar nedeniyle parti içinde yeni bir kriz yaşandı. Mersin eski milletvekili Ali Güngör’ün oğlu Oğuzhan Güngör'ün, MHP TBMM Grup Danışmanlığı görevine son verildi. Bunun sebebi, Oğuzhan Güngör'ün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Öcalan’ın TBMM'de konuşabileceği yönündeki sözlerini eleştirmesiydi.

Güngör, babasının da benzer bir nedenle MHP'den ihraç edildiğini hatırlatarak, aynı kaderi paylaştığını söyledi. Konuyla ilgili açıklamalarında, babasına uygulanan yöntemlerin kendisine de uygulandığını ve bebek katiline umut verilmesine karşı durmanın bedelini ödemeye hazır olduğunu belirtti. 

Ayrıca, Oğuzhan Güngör sosyal medya üzerinden yaptığı dört sayfalık açıklamada, MHP'nin bölücü terör örgütüyle ilgili politikalarına yönelik sorular yöneltti ve Türk Milliyetçiliği'nin birleştirici gücüne vurgu yaptı.

Bu gelişme, MHP içinde milliyetçi ideolojinin nasıl yorumlanması gerektiği ve terörle mücadelede izlenmesi gereken yollar üzerine önemli bir tartışmayı da gündeme getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.