RAMAZAN EĞLENCELERİ BAŞLIYOR

KÜLTÜR 29.03.2023 - 14:26, Güncelleme: 29.03.2023 - 14:26 3681+ kez okundu.
 

RAMAZAN EĞLENCELERİ BAŞLIYOR

Burdur Belediyesi, amazan ayının manevi iklimini 7'den 70'e herkese hissettirebilmek amacıyla birbirinden güzel etkinlikler ile sürecek.
Türk örf ve geleneklerinin temelini oluşturan Ramazan eğlenceleri 19 Yüz yılda önceleri yeniçeri ocağının eğlence merkezi iken, 1826 yeniçeri ocağının padişah tarafından kaldırılmasının ardından halk ve entelektüeller için bir buluşma ve eğlence noktası haline gelmiştir. Direklerarası, geleneksel Karagöz gösterileri, pehlivan güreşi, hokkabaz gösterileri gibi Ramazan eğlencelerinin de merkezi olmuştur. Anadolu da gelişen Ramazan eğlenceleri arasında temaşa, orta oyunu ve meddah diye adlandırdığımız örneklerine rastlanmaktadır. Doğaçlama usulü olarak birkaç kişi ile oynananların yanı sıra bir kişi ile oynanan oyunlara rastlanmaktadır. Yine bunlar arasında yaygın olanı “Karagöz ve Hacivat tiplemesinin örneklerine hatta birebir aynı denilecek olanlara rastlanmaktadır Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, yaptığı açıklamada ülkemizin yakın tarih de 11 ilini kapsayan geniş bir alanda yaşanan deprem felaketi nedeniyle her yıl düzenlenen Ramazan eğlenceleri bu yıl kısa bir zaman dilimine sığdırılmıştır. Ancak buna karşılık halkımızın zor günleri atlatabilmesi adına MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda birbirinden güzel etkinliklerle, Burdur halkına keyifli anlar yaşatacak. Burdur Belediyesi tarafından hazırlanan etkinliklerle bu sene Burdur halkına, gönüllerince eğlenebileceği dolu dolu bir Ramazan ayı yaşatmak için tüm hazırlılarını tamamladı. 31 Mart Cuma günü başlayacak Ramazan Eğlenceleri Saat: 21:00’de MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda düzenlenecek ve 14 Nisan Cuma günü sona erecek.
Burdur Belediyesi, amazan ayının manevi iklimini 7'den 70'e herkese hissettirebilmek amacıyla birbirinden güzel etkinlikler ile sürecek.

Türk örf ve geleneklerinin temelini oluşturan Ramazan eğlenceleri 19 Yüz yılda önceleri yeniçeri ocağının eğlence merkezi iken, 1826 yeniçeri ocağının padişah tarafından kaldırılmasının ardından halk ve entelektüeller için bir buluşma ve eğlence noktası haline gelmiştir. Direklerarası, geleneksel Karagöz gösterileri, pehlivan güreşi, hokkabaz gösterileri gibi Ramazan eğlencelerinin de merkezi olmuştur.

Anadolu da gelişen Ramazan eğlenceleri arasında temaşa, orta oyunu ve meddah diye adlandırdığımız örneklerine rastlanmaktadır. Doğaçlama usulü olarak birkaç kişi ile oynananların yanı sıra bir kişi ile oynanan oyunlara rastlanmaktadır. Yine bunlar arasında yaygın olanı “Karagöz ve Hacivat tiplemesinin örneklerine hatta birebir aynı denilecek olanlara rastlanmaktadır

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, yaptığı açıklamada ülkemizin yakın tarih de 11 ilini kapsayan geniş bir alanda yaşanan deprem felaketi nedeniyle her yıl düzenlenen Ramazan eğlenceleri bu yıl kısa bir zaman dilimine sığdırılmıştır. Ancak buna karşılık halkımızın zor günleri atlatabilmesi adına MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda birbirinden güzel etkinliklerle, Burdur halkına keyifli anlar yaşatacak. Burdur Belediyesi tarafından hazırlanan etkinliklerle bu sene Burdur halkına, gönüllerince eğlenebileceği dolu dolu bir Ramazan ayı yaşatmak için tüm hazırlılarını tamamladı. 31 Mart Cuma günü başlayacak Ramazan Eğlenceleri Saat: 21:00’de MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda düzenlenecek ve 14 Nisan Cuma günü sona erecek.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.