Şehitlerimiz, rahmet, minnet ve dualarla anıldı

DÜNYA 18.03.2024 - 19:09, Güncelleme: 18.03.2024 - 19:09 1564+ kez okundu.
 

Şehitlerimiz, rahmet, minnet ve dualarla anıldı

Burdur Valiliğince 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. Yıldönümü münasebetiyle anma programı düzenlendi.
Vali Türker Öksüz, “Şehitlerimizin ve Şanlı Gazilerimizin bu değerleri yaşatmak uğrunda gösterdiği cesaret, kahramanlı ve şahadet ruhu, daima rehberimiz olacaktır” dedi. Şehitlik Anıtına çelenkler konuldu Anma Programı, Burdur Şehitliğinde Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Burdur Valisi Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Tank Alb. Şengezer Şimşek, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur Şube Başkanı Hasan Okyar, Şehitlik Anıtına çelenk sundu. Kahraman Mehmetçik’ten Saygı Atışı Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Tören Birliği tarafından Şehitlerimizin anısına saygı atışı gerçekleştirildi. Törende, Çanakkale Zaferinin anlamı ve önemini anlatan konuşma yapılarak, Şehitlerimizi anlatan şiir okundu. Vali Türker Öksüz, “Şehitlerimizin ve Şanlı Gazilerimizin bu değerleri yaşatmak uğrunda gösterdiği cesaret, kahramanlı ve şahadet ruhu, daima rehberimiz olacaktır” Vali Türker Öksüz, şehit mezarlarını ziyaret ederek, Şehitlik Anı Defterine duygularını yazdı. Vali Öksüz, Şehitlik Anı Defterini imzalamasından sonra yaptığı konuşmada, “Vatanımız için toprağa düşerek makamlarım en güzeline mazhar olmuş Aziz Şehitlerimiz, bizlere emanet ettiğiniz mukaddes vatan toprağını korumak için ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde devletimizi ilelebet yaşatmak için ezanlarımızı minarelerden özgürce dinlemek için Türk Milletini daima muzaffer kılmak için canla başla mücadele etmenin vazgeçilmez sorumluluğumuz olduğunun şuurundayız. Sizlerin ve Şanlı Gazilerimizin bu değerleri yaşatmak uğrunda gösterdiği cesaret, kahramanlı ve şahadet ruhu, daima rehberimiz olacaktır. Hangi şartlar altında olursa olsun, her daim emanetinizi muhafaza ve müdafaa etmenin şan ve şeref borcumuz olduğunu bilinci içinde olacağız. Anadolu topraklarına göz diken tüm dünya devletine karşı ‘Çanakkale Geçilmez’ ismini tarihe altına harflerle yazdıran ecdadımızı asla unutmayacağız. Türkiye Cumhuriyetinin önsözü olan Çanakkale, Türk Milletidir. Topyekun ayağa kalktığı, vatan sevgisinin şahadet ile imtihan olduğu diriliş ve yükseliş abidesidir. Milli silkinişin başlangıcı, Anadolu topraklarında düşmana karşı verilecek milli mücadele meşalesinin ateşlendiği zalimlerin ve sömürgeci güçlerin yükselen iman dalgası altında kaldığı yerdir. Bugün bizlere düşen Çanakkale ve Kurtuluş Savaşını yaşatmak, ecdadımızdan Aziz Şehitlerimizden miras kalan bu topraklar için çok çalışmaktır. Bu duygular içinde her türlü imkansızlıkta dahi Çanakkale’yi vazgeçilmez kılan tüm kahramanlarımızı, hürriyet iradesinin tecellisini ortaya koyan Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, devletimiz için istiklal ve istikbalimizi korumak ve yaşatmak için tereddütsüz şahadet şerbeti içen tüm Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ruhları Şad olsun” dedi.
Burdur Valiliğince 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. Yıldönümü münasebetiyle anma programı düzenlendi.


Vali Türker Öksüz, “Şehitlerimizin ve Şanlı Gazilerimizin bu değerleri yaşatmak uğrunda gösterdiği cesaret, kahramanlı ve şahadet ruhu, daima rehberimiz olacaktır” dedi.

Şehitlik Anıtına çelenkler konuldu
Anma Programı, Burdur Şehitliğinde Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Burdur Valisi Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Tank Alb. Şengezer Şimşek, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur Şube Başkanı Hasan Okyar, Şehitlik Anıtına çelenk sundu.
Kahraman Mehmetçik’ten Saygı Atışı
Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Tören Birliği tarafından Şehitlerimizin anısına saygı atışı gerçekleştirildi. Törende, Çanakkale Zaferinin anlamı ve önemini anlatan konuşma yapılarak, Şehitlerimizi anlatan şiir okundu.
Vali Türker Öksüz, “Şehitlerimizin ve Şanlı Gazilerimizin bu değerleri yaşatmak uğrunda gösterdiği cesaret, kahramanlı ve şahadet ruhu, daima rehberimiz olacaktır”
Vali Türker Öksüz, şehit mezarlarını ziyaret ederek, Şehitlik Anı Defterine duygularını yazdı. Vali Öksüz, Şehitlik Anı Defterini imzalamasından sonra yaptığı konuşmada, “Vatanımız için toprağa düşerek makamlarım en güzeline mazhar olmuş Aziz Şehitlerimiz, bizlere emanet ettiğiniz mukaddes vatan toprağını korumak için ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde devletimizi ilelebet yaşatmak için ezanlarımızı minarelerden özgürce dinlemek için Türk Milletini daima muzaffer kılmak için canla başla mücadele etmenin vazgeçilmez sorumluluğumuz olduğunun şuurundayız. Sizlerin ve Şanlı Gazilerimizin bu değerleri yaşatmak uğrunda gösterdiği cesaret, kahramanlı ve şahadet ruhu, daima rehberimiz olacaktır. Hangi şartlar altında olursa olsun, her daim emanetinizi muhafaza ve müdafaa etmenin şan ve şeref borcumuz olduğunu bilinci içinde olacağız. Anadolu topraklarına göz diken tüm dünya devletine karşı ‘Çanakkale Geçilmez’ ismini tarihe altına harflerle yazdıran ecdadımızı asla unutmayacağız. Türkiye Cumhuriyetinin önsözü olan Çanakkale, Türk Milletidir. Topyekun ayağa kalktığı, vatan sevgisinin şahadet ile imtihan olduğu diriliş ve yükseliş abidesidir. Milli silkinişin başlangıcı, Anadolu topraklarında düşmana karşı verilecek milli mücadele meşalesinin ateşlendiği zalimlerin ve sömürgeci güçlerin yükselen iman dalgası altında kaldığı yerdir. Bugün bizlere düşen Çanakkale ve Kurtuluş Savaşını yaşatmak, ecdadımızdan Aziz Şehitlerimizden miras kalan bu topraklar için çok çalışmaktır. Bu duygular içinde her türlü imkansızlıkta dahi Çanakkale’yi vazgeçilmez kılan tüm kahramanlarımızı, hürriyet iradesinin tecellisini ortaya koyan Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, devletimiz için istiklal ve istikbalimizi korumak ve yaşatmak için tereddütsüz şahadet şerbeti içen tüm Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ruhları Şad olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.