TEKNOLOJİ KÖPRÜSÜ KURAN FUAR

KÜLTÜR 19.04.2023 - 10:45, Güncelleme: 19.04.2023 - 10:45 4148+ kez okundu.
 

TEKNOLOJİ KÖPRÜSÜ KURAN FUAR

Teke Yöresi 8. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı, GL Platform tarafından 27-30 Nisan tarihleri arasında Burdur Kapalı Pazaryeri'nde düzenlenecek
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Dünya’da ve Türkiye’de yapılan tarım ve hayvancılık fuarlarının sektördeki yeni gelişmeleri üreticiye sunarak teknoloji üretenler ile kullananlar arasında bir köprü görevi gördüğünü söyledi.    Teke Yöresi 8. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı,  GL Platform tarafından 27-30 Nisan tarihleri arasında Burdur Kapalı Pazaryeri'nde düzenlenecek. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Belediyemizin de desteğiyle gerçekleşecek Teke Yöresi 8. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı da bölgede tarım, hayvancılık ve hayvansal ürün sektörünün gelişmesi, verimliliğinin artırılması için gereken bilgi ve teknolojilerin üretici ile buluşmasına aracılık edecektir” dedi.   Firmaların bir yandan yeni ve kaliteli üretim teknolojileri geliştirmeye, bir yandan da mevcut ve potansiyel müşterilerine ulaşmaya çalıştığını belirten Ercengiz, bu doğrultuda son teknik ve teknolojileri üreticiyle buluşturan fuarları önemsediklerini söyledi. Ercengiz “Süt sağma teknolojisinden, yemleme teknolojisine, tarımda yeni kullanılan makinelerden, elde edilecek ürünlerin çeşitlendirilmiş çıktılarına kadar pek çok yeniliği yerinde görme şansına sahip olacağız” diye konuştu.   “DESTEK ŞART” Ercengiz, Türkiye’nin tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yetebilen yedi ülkeden biriyken tarım ürünlerini ithal eden hayvancılıkta dışa bağımlı hale gelen bir noktaya getirildiğine  dikkat çekerek şunları söyledi: “Bunun önüne geçmek için üretime ve üretim teknolojilerine daha çok yatırım yapılması, çiftçiyi, üreticiyi ve hayvancılıkla uğraşan üreticinin hem ürettiğine hem de üretmek üzere kullandığı malzemeye daha çok destek verilmesi gerektiğine inanıyoruz”    ORTAK DEĞER : BURDUR Burdur için "hepimizin ortak değeri" diyen Ercengiz, "Yeni teknolojilerle üreticilerimizin buluşması noktasında belediye olarak elimizden gelen desteği dün olduğu gibi bugün de sürdüreceğiz” diye konuştu.  
Teke Yöresi 8. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı, GL Platform tarafından 27-30 Nisan tarihleri arasında Burdur Kapalı Pazaryeri'nde düzenlenecek

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Dünya’da ve Türkiye’de yapılan tarım ve hayvancılık fuarlarının sektördeki yeni gelişmeleri üreticiye sunarak teknoloji üretenler ile kullananlar arasında bir köprü görevi gördüğünü söyledi. 
 
Teke Yöresi 8. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı,  GL Platform tarafından 27-30 Nisan tarihleri arasında Burdur Kapalı Pazaryeri'nde düzenlenecek. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Belediyemizin de desteğiyle gerçekleşecek Teke Yöresi 8. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı da bölgede tarım, hayvancılık ve hayvansal ürün sektörünün gelişmesi, verimliliğinin artırılması için gereken bilgi ve teknolojilerin üretici ile buluşmasına aracılık edecektir” dedi.
 
Firmaların bir yandan yeni ve kaliteli üretim teknolojileri geliştirmeye, bir yandan da mevcut ve potansiyel müşterilerine ulaşmaya çalıştığını belirten Ercengiz, bu doğrultuda son teknik ve teknolojileri üreticiyle buluşturan fuarları önemsediklerini söyledi. Ercengiz “Süt sağma teknolojisinden, yemleme teknolojisine, tarımda yeni kullanılan makinelerden, elde edilecek ürünlerin çeşitlendirilmiş çıktılarına kadar pek çok yeniliği yerinde görme şansına sahip olacağız” diye konuştu.
 
“DESTEK ŞART”
Ercengiz, Türkiye’nin tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yetebilen yedi ülkeden biriyken tarım ürünlerini ithal eden hayvancılıkta dışa bağımlı hale gelen bir noktaya getirildiğine  dikkat çekerek şunları söyledi:
“Bunun önüne geçmek için üretime ve üretim teknolojilerine daha çok yatırım yapılması, çiftçiyi, üreticiyi ve hayvancılıkla uğraşan üreticinin hem ürettiğine hem de üretmek üzere kullandığı malzemeye daha çok destek verilmesi gerektiğine inanıyoruz” 
 
ORTAK DEĞER : BURDUR
Burdur için "hepimizin ortak değeri" diyen Ercengiz, "Yeni teknolojilerle üreticilerimizin buluşması noktasında belediye olarak elimizden gelen desteği dün olduğu gibi bugün de sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.