2/B ARAZİLERİ İLE TARIM ARAZİLERİNİN BAŞVURU VE ÖDEME SÜRELERİ UZATILDI.

DİĞER 08.12.2016 - 10:49, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3494+ kez okundu.
 

2/B ARAZİLERİ İLE TARIM ARAZİLERİNİN BAŞVURU VE ÖDEME SÜRELERİ UZATILDI.

Burdur Defterdarlığı kamuoyunda 2/B Arazileri ve Tarım Arazileri olarak bilinen taşınmazların ödeme süresi 7 Mart 2017 tarihinde sona erecektir.
Burdur Defterdarlığı kamuoyunda 2/B Arazileri ve Tarım Arazileri olarak bilinen taşınmazların taşınmazlarının satışına ilişkin; satın alma başvurusunu yapmayanlar ile yapılan tebligata rağmen taşınmaz bedelini (yada peşinat bedelini) ödemeyenlere ve taksitli satışlarda taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenlere ek süre verilmesine ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.  07.09.2016 tarih ve 29824 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6527 sayılı “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” un 69. maddesi uyarınca, 2B ve tarım arazilerinin satışını düzenleyen 6292 sayılı “Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun” a ‘Geçici Madde 4’ eklenmiş olup; - 2/B alanlarında bulunan taşınmazların, bu maddenin yürürlüğe girdiği 7 Eylül 2016 tarihi itibariyle 6292 sayılı Kanun kapsamında 2/  taşınmazlarının satışına ilişkin; satın alma başvurusunu yapmayanlar ile yapılan tebligata rağmen taşınmaz bedelini (ya da peşinat bedelini) ödemeyenlere ve taksitli satışlarda taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenlere altı ay süre verilmiş olup, bahse konu süre 7 Mart 2017 tarihinde sona erecektir. -Bu Kanunun 12 nci maddesi gereğince Hazineye ait tarım arazilerini satın almak isteyenlere; bu maddenin yürürlüğe girdiği 7 Eylül 2016 tarihinden itibaren süresi içerisinde başvuru yapmayan ve satın alma hakkını kaybeden kullanıcılara bir yıl ek başvuru süresi verilerek, 6292 sayılı Kanunun 12 nci maddesinin üçüncü fıkrasına “26/4/2012 tarihinden sonra belediye ve mücavir alan sınırları dışına çıkarılan yerler de bu maddeye göre değerlendirilir.” hükmü eklenmiştir. Bahse konu süre 7 Eylül 2017 tarihinde sona erecek olup,  daha önce yapılan başvurular da geçerli kabul edilecektir. Başvurular İl Merkezinde Defterdarlığa (Milli Emlak Müdürlüğü), İlçelerde, Malmüdürlüklerine yapılacaktır.   
Burdur Defterdarlığı kamuoyunda 2/B Arazileri ve Tarım Arazileri olarak bilinen taşınmazların ödeme süresi 7 Mart 2017 tarihinde sona erecektir.

Burdur Defterdarlığı kamuoyunda 2/B Arazileri ve Tarım Arazileri olarak bilinen taşınmazların taşınmazlarının satışına ilişkin; satın alma başvurusunu yapmayanlar ile yapılan tebligata rağmen taşınmaz bedelini (yada peşinat bedelini) ödemeyenlere ve taksitli satışlarda taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenlere ek süre verilmesine ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

 07.09.2016 tarih ve 29824 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6527 sayılı “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” un 69. maddesi uyarınca, 2B ve tarım arazilerinin satışını düzenleyen 6292 sayılı “Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun” a ‘Geçici Madde 4’ eklenmiş olup;

- 2/B alanlarında bulunan taşınmazların, bu maddenin yürürlüğe girdiği 7 Eylül 2016 tarihi itibariyle 6292 sayılı Kanun kapsamında 2/  taşınmazlarının satışına ilişkin; satın alma başvurusunu yapmayanlar ile yapılan tebligata rağmen taşınmaz bedelini (ya da peşinat bedelini) ödemeyenlere ve taksitli satışlarda taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenlere altı ay süre verilmiş olup, bahse konu süre 7 Mart 2017 tarihinde sona erecektir.

-Bu Kanunun 12 nci maddesi gereğince Hazineye ait tarım arazilerini satın almak isteyenlere; bu maddenin yürürlüğe girdiği 7 Eylül 2016 tarihinden itibaren süresi içerisinde başvuru yapmayan ve satın alma hakkını kaybeden kullanıcılara bir yıl ek başvuru süresi verilerek, 6292 sayılı Kanunun 12 nci maddesinin üçüncü fıkrasına “26/4/2012 tarihinden sonra belediye ve mücavir alan sınırları dışına çıkarılan yerler de bu maddeye göre değerlendirilir.” hükmü eklenmiştir. Bahse konu süre 7 Eylül 2017 tarihinde sona erecek olup,  daha önce yapılan başvurular da geçerli kabul edilecektir.

Başvurular İl Merkezinde Defterdarlığa (Milli Emlak Müdürlüğü), İlçelerde, Malmüdürlüklerine yapılacaktır

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.